Gans IJsland rondreizen of je beperken tot één regio ?
3 min. leestijd

Gans IJsland rondreizen of je beperken tot één regio ?

De moeilijkste vraag om te beantwoorden… of toch niet…
Voor IJsland heb je tijd nodig, tenslotte wil je niet de ganse tijd rijden en rijden…

De ringweg rond IJsland is 1400 km lang , daar kan je niet onderuit… en dan moet je nog tijd hebben om te bezoeken, te wandelen, te genieten van het uitzicht en het warme water in de hot tub of warmwaterbron.  Kortom, dat kan je niet allemaal doen als je onder tijdsdruk staat!

Heb je maar 5 dagen dan kan je ofwel in Reykjavik blijven en diverse dagexcursies doen of een huurwagen nemen en naar Snaefellsnes gaan of  tot  Vik op de zuidkust of Borgarnes,

             

Heb je een week, beperk je dan tot de Zuidkust, van Reykjavik tot Jokulsarlon… de Golden Circle met GeysirGullfoss en Thingvellir past er sowieso in! Of resoluut kiezen voor de Westfjorden

Maar gans het eiland rondrijden in 8 dagen is, mijn inziens geen vakantie…
Tenzij je opteert voor een groepsreis en je laat rijden!
Want dan doet de chauffeur al het werk … en kan jij je concentreren op genieten.

Er zijn rondreizen met Nederlandstalige gids, andere zijn enkel mogelijk met Engelstalige of Franstalige gids…

 

Gelukkig zijn er verschillende groepsrondreizen die je een goede kijk op IJsland geven… zeker de groepsreis Dwars door IJsland laat u héél véél facetten van IJsland ontdekken omdat ook het binnenland met Landmannalaugar wordt bezocht, maar ook het ongelofelijke Myvatn.

Diverse self drive formules laten je toe om op 8 dagen het mooiste van de Zuidkust te bezoeken of zelfs te combineren met Snaefellsnes in West Ijsland.

                   

Heb je 10 tot 12 dagen dan kan je opteren om over de ringweg nr 1 IJsland rond te rijden met een gewone wagen  en wat meer tijd besteden aan bvb Myvatn waar je gemakkelijk 2 dagen kan doorbrengen of je kan kiezen om per 4×4 moeilijk toegankelijke gebieden te bezoeken op de zuidkust, denk maar aan de Vallei van Thorsmork, Laki Kraters en Landmannalaugar waarbij je over F wegen rijdt… en dat te combineren met het mooie Snaefellsnes!

                 

 

Op 12 tot 15 dagen kan je met een gewone wagen de ganse Ronde van IJsland rijden, inclusief de minder bezochte West Fjorden….

Maar je kan ook door het binnenland gaan per 4×4,
een onvergetelijke ervaring die ik héél graag aanbeveel omdat ze u het beste totaalbeeld geeft van IJsland.

De meeste zullen maar één keer in hun leven IJsland bezoeken, deze rondrit toont je de enorme diversiteit van dit schitterende land….
Dus als je maar 1 trip naar Ijsland maakt, en 15 dagen hebt… dan is dit onze absolute aanbeveling!

Heb je meer dan  15 dagen, dan kan je het nog nog rustiger aan doen en alle combineren wat u wil… en anders organiseren wij het wel voor u….

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen