ROND IJSLAND

 11 daagse Groepsreis met Engelstalige gids

Data 2024 - Gegarandeerde afreizen        groep van maximaal  16  deelnemers  
  21/05  +  4  &  18  &  25/06  
  09  &  23/07  + 06 & 13  &  27/08 + 
10 +  24/09 
groep van maximaal  36  deelnemers
  11/06   +     02  &  16  &  30 /07  
+  20/08  +  17/09 
XX = volzet


Belangrijke info : Deze groepsreizen zijn altijd snel uitverkocht !

Volg de IJslandse Ringweg ...                                          

Bezoekreis  max 16 of  36 personen           11d / 10n

Deze groepsreis van IJsland wordt uitgevoerd met een klassieke bus, zodat u op comfortabele wijze het ganse eiland kan bezoeken! Deze klassieke rondreis van IJsland brengt U in 10 dagen naar alle belangrijke toeristische plaatsen van de Ringweg nr 1, een perfect programma voor een eerste kennismaking met dit uitzonderlijk mooie land.

Blue Lagoon

Dag 1 :  Vlucht Brussel - IJsland 

Rechtstreekse vlucht Brussel – Keflavik met Icelandair in economy class.

Indien u wenst zorgen wij voor gereserveerde plaatsen in de Flybus Plus van de luchthaven van Keflavik naar uw hotel, private transfers zijn eveneens mogelijk.

Wil u een tussenstop maken in de bekende BLUE LAGOON (moet gereserveerd worden bij reservatie). In dat geval brengt men u naar de Blue Lagoon waar u kan genieten van het heilzame warme thermische water… Nadien is er een transfer voorzien naar uw hotel in Reykjavík voor de overnachting. Prijzen, zie toeslagen gedetailleerde prijsblad

Vrij avondmaal en overnachting in Reykjavik.

Gullfoss

Dag 2 : Þingvellir - Geysir - Gullfoss - Hveragerði

Na het ontbijt vertrekt u vanuit Reykjavík via Nesjavellir naar het  Þingvellir National Park waar het oudste  parlement Alþingi samenkwam aan de oevers van het grootste meer van IJsland.  

Het is echter ook de plaats waar de 2 continenten uit elkaar drijven!  Langs de ene kant heeft u de Amerikaanse plaat, aan de andere kant de Euraziatische... elk jaar groeien ze 2 cm verder uit elkaar!  

Nadien bezoekt u Gullfoss, de grootste waterval van Europa en dan rijden we nog een klein stukje tot Geysir waar Strokkur u om de  8 minuten  vergast op een eruptie.  Nadien rit to Hveragerdi voor avondmaal en overnachting.

Skogar of Skogafoss

Dag 3 : Skógar - Dyrhólaey - Vík 

Vandaag volgt u de schitterende zuidkust , we beginnen met de spectaculaire Seljaland watervallen. Een van de weinige watervallen waar je achter door kan wandelen… droog blijven zal in dat geval iets moeilijker zijn!

Iets verderop bezoeken we de Skógafoss watervallen en ook het Eyjafjallajokull Visitor Center. Vervolgens rijden we tot Kaap Dyrhólaey, niet alleen een schitterend panormamisch zichtspunt maar ook een natuurpark met een rijke vogelpopulatie waaronder ook papegaaiduikers.

Onze volgende bestemming op deze rondreis IJsland is het dorpje Vik met zijn zwarte zandstranden en dan rijden we door tot Eldhraun met zijn spectaculaire lavavelden die ontstonden bij de uitbartsting van 1783.

Onze eindbestemming voor vandaag is Kirkjubæjarklaustur, waar in de 12de eeuw een katholiek klooster stond.

Avondmaal en overnachting in de omgeving van Vik.

Jokulsarlon

Dag 4 : Skaftafell - Jökulsárlón Glacial Lagoon - Höfn 

Onze tocht brengt u via de stranden van Skeiðarársandur naar het Skaftafell National Park, een groene oase met verschillende wandelmogelijkheden.  Van Skaftafell rijden we door tot aan het onwaarschijnlijke Jökulsárlón Gletsjermeer waar U oog in oog komt te staan met drijvende ijsbergen!

Deze ijsmassa’s breken af van een van de vele gletsjertongen van de Vatnajökull gletser en drijven naar de open zee...maar er is een ondiepte waar ze niet over kunnen.... Dit geeft u echter de kans om ze te zien! Dit kan vanaf de oever, maar u kan ook een amfibie boottocht ( 30 min) maken om het uitzonderlijke natuurfenomeen van kort bij te gaan zien.  MAAR u moet dit wel bij reservatie boeken, want deze activiteit is altijd uitverkocht...  Nadien gaat u aan de overkant van de ringweg naar Diamond Beach, hier spoelen kleinere stukken ijsberg terug aan op het zwarte strand. U zal snel begrijpen waar de naam vandaan komt...

De bus vervolgt dan zijn weg langs de de kustweg tot Höfn waar u overnacht. In Höfn zijn heel wat restaurants gespecialiseerd in langoustines, u heeft daarom een vrij avondmaal....smakelijk!


Overnachting in Höfn,

Oostfjorden


Dag 5 : Höfn - Oostfjorden - Egilsstaðir

Vandaag steekt u door naar Egilsstadir, u doet dit via de mooie kustweg waarbij u de ene fjord na de andere ontdekt en zijn  historische vissersdorpjes zoals  Djúpivogur en Faskrudsfjordur waar er heel wat Franse en Belgische walvisvaarders hun sporen hebben nagelaten.  Via Breiðdalsvík, waar u de Beljandi micro brouwerij gaat bezoeken, komt u aan in Egilsstaðir, de grootste stad van het oosten van IJsland. Avondmaal en overnachting in Egilsstadir.

Optie : als u wil kan een bijkomend bezoek boeken aan de Vok Baths, in een prachtige ligging kan u hier genieten van een deugddoende spa...

Dettifoss

Dag 6: Egilsstaðir - Dettifoss - Lake Mývatn

Vandaag start u met de indrukwekkende Studlagil Canyon met zijn basaltzuilen en nadien ontdekken we  de “immense leegte” van het IJslandse Hoogland... het Möðrudalsöræfi plateau dat zich uitstrekt tot aan het meer van Mývatn.  U bezoekt o.a. de bulderende Dettifoss watervallen (qua debiet is dit de grootste van Europa) om vervolgens door te steken naar Myvatn met o.a. Námaskarð waar u kokende modderpoelen vindt in een veelkleurig landschap. Maar er is nog meer te ontdekken: de bizarre lavaformaties van Dimmuborgir, de namaak kraters in Skútustaðir en de zalmrivier Laxá. Avondmaal en overnachting in de omgeving van het Myvatn meer.

Namaskard

Dag 7 : Lake Mývatn - Akureyri

In de voormiddag ronden we onze bezoeken aan Myvatn af en dan rijden we naar de Goðafoss waterval, letterlijk vertaald: de waterval van de goden!   Nadien bezoekt u  de bruisende stad  Akureyri. Met zijn  70.000 inwoners de  2 de grootste stad van IJsland en ook hoofdstad van het noorden.  Vrij bezoek aan de stad.
indien u wenst kan u vanuit Akureyri een 3 uur durende walvistocht doen.  Het gebied staat, samen met Husavik, gekend voor grote populatie aan walvissen tijdens de zomermaanden. Opgelet : u moet de walviscruise boeken bij reservatie van uw reis want anders is het uitverkocht...
Een relaxend alternatief is te gaan genieten in de Forest Lagoon Goethemal spa !

 

Vrij avondmaal, er zijn hier heel veel restaurants, en overnachting in de buurt van Akureyri.

Ijslandse paarden

Dag 8 : Skagafjörður - Blönduós - Borgarfjörður

Majestueuze bergen en smalle passages brengen u naar de historisch belangrijke regio van Skagafjörður, bekend voor zijn paardenfokkerijen.  Vandaag krijgt u een introductie tot het unieke IJslandse paard dat gezegend is met een vijfde gang, de tölt of tilt.

Nadien rijden we naar Blönduós dorp, doorkruisen we het Holtavörðuheiði plateau om aan te komen in het Borgarfjörður district. Hier bezoekt u Gabrok Krater, met zijn mooie uitzicht, om dan door te steken naar Hraunfossar en Barnafoss, 2  mooie blauwkleurige watervallen en u rondt uw dag af in Deildarthunguhver; Europa's grootste warmwaterbron.  Avondmaal en overnachting in de de regio.

De meest gefotografeerde locatie Snaefellsnes op IJsland

Kirkjufell

Dag 9 : Snaefellsjokull National Park - Reykjavík

U bezoekt het schitterende schiereiland Snaefellsnes, gekend voor zijn mooie landschappen.  U bezoekt er o.a. Kirkjufell , met zijn waterval en berg die gekend zijn bij iedere fan van Game Of Thrones, maar ook het kleurrijke Djupalonssandur en het  pittoreske  haventje van Arnarstapi met zijn ruige kust... ondertussen brengt u ook en bezoek aan het Bjarnarhofn Shark Museum waar u zelfs kan proeven van de "Hakarl",  

Kortom, u ontdekt weer een heel ander IJsland... maar dan zet u koers naar Reykjavík waar u, in uw hotel afscheid neemt van de gids.  Vrij avondmaal, wij geven nu graag nog een paar tips voor een lekker restaurant.

Harpa - Reykjavik

Dag 10:  Vrij bezoek  Reykjavík - Keflavik

Vrij bezoek aan Reykjavik, op eigen tempo, want u heeft GEEN GIDS meer ter beschikking. Gelukkig is Reykjavik een kleine stad waardoor bijna alles te voet bereikbaar is en anders neemt u de hop on / hop off bus, die maakt het alleen extra gemakkelijk !
U kan ook kiezen om een walvissafari te maken (3u) of naar papegaaiduikers te gaan kijken (1u) met de puffin express…. of een van de  25 musea!   Nadien volgt nog een transfert naar Keflavik (niet inbegrepen, vraag ons de prijs) waar u gaat overnachten.  Vrij avondmaal  in Reykjavik of Keflavik.


Dag 11:  Vlucht IJsland - Brussel

Transfer naar de luchthaven Keflavík  (Niet inbegrepen, vraag ons de prijs)  
Terugvlucht naar Brussel met Icelandair, rechstreekse vluchtPrijs per persoon vanaf

3.497 € in dubbel te delen      

4.635 € in single kamer

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten Brussel - Keflavik – Brussel in H prijsklasse van economy van Icelandair. Inclusief de, op 30-10-2023, gekende luchthaventaksen en fueltoeslag ten bedrage van 163,93 € per persoon.
 • 8 dagen begeleide rondreis van en tot Reykjavik met IJslandse chauffeur en met Engelstalige  gids
 • 2 nachten  in kamer met ontbijt  in Reykjavík
 • 7 nachten in kamer met ontbijt tijdens de rondrit
 • 1 nacht in kamer met ontbijt in Keflavik
 • Alle overnachtingen op basis van kamers met douche & wc
 • 5 avondmalen tijdens de rondrit ( avondmalen in Höfn en  Akureyri zijn niet inbegrepen)
 •  Toegangsticket voor het Fridheimar Geothermal Greenhouse (dag 2) 

 •  Toegangsticket voor het Stong Viking-age longhouse (dag 3)

 •  Toegangsticket voor het bezoek aan de brouwerij (met proeven) in Breiddalsvik (dag 5)
 •  Toegangsticket voor de Horse Show in Skagafjordur (dag 8)
 • Toegangsticket voor het Bjarnarhofn Shark Museum (dag 9)
 • BTW & Garantiefondsbijdrage

Niet inbegrepen:


 1. Transfer van de luchthaven Keflavik tot Reykjavík en terug. Totale kostprijs 74 €/persoon voor de beide transferts
 2. Indien u, tijdens de transfert, wenst te stoppen in de Blue Lagoon om er te baden, gelden er andere prijzen, contacteer ons a.u.b.
 3. Alle middagmalen
 4. Avondmaal  in Höfn en Akureyri 
 5. Avondmaal op dag van aankomst en dag 9 & 10 in Reykjavik
 6. Verhoging van luchthaventaksen en/of fueltoeslagen t.o.v het reeds inbegrepen bedrag van de offerte.  Consulteer ons voor de actuele prijs en of de H klasse nog beschikbaar is.
 •  beoordeeld door de deelnemers

  Data & Taal  dubbel - single - triple

  Groep van maximaal  36 deelnemers   prijs per persoon 

  mei 2024             Engels                     3.497 €                 4.635 €                3.437 €

  juni & juli 2024   Engels                     4.177 €                 5.833 €                3.986 €

  augustus  2024  Engels                     4.177 €                 5.833 €                 3.986  €

  september 2024 Engels                     4.017 €                5.697 €                 3.855 €

   

  Groep van maximaal  16 deelnemers   prijs per persoon 

  april & mei 2024  Engels                  4.147 €                  5.399 €                  4.057 €

  juni & juli 2024     Engels                  4.759 €                  6.424 €                  4.579 €

  augustus  2024     Engels                  4.759 €                  6.424 €                  4.579 €

  september 2024   Engels                  4.617 €                  6.224 €                  4.451 €


  Kinderen 6-11 jaar die reizen met 2 volwassenen en één dubbele kamer delen genieten 25% korting.

  Kinderen van 12 jaar en ouder zijn aanzien als volwassenen.

  Ter info : 

  Dit programma kan aangepast worden ingevolge lokale omstandigheden.

  Dit programma kan niet geboekt worden in "dubbel-te-delen".

  Dit vonden zij van deze reis:

  Alles piekfijn in orde, het programma zat goed in elkaar !

  Patrick Dreesen

  Ik ga zeker terug... het was overweldigend mooi! 

  Erna van Impen

  Ideale groepsreis door een prachtig vulkanisch land!

  Dirk Van Moorter