Wat u zeker moet weten voor u boekt...

ALS U IETS NIET GOED BEGRIJPT  ...   VRAAG ONS BIJKOMENDE INFORMATIE 

ZODAT ER GEEN MISVERSTANDEN ONTSTAAN

LEES DIT ZEKER DOOR  

Goede afspraken maken goede vrienden ook voor reizen en rondritten naar IJsland, wij volgen de wet op de reisorganisatie en moest er, ondanks al onze inspanningen, toch iets fout lopen, laten we het dossier behandelen via de Geschillencommissie Reizen.

Travel 2 Iceland is een productnaam van Aalst Travel Buro NV en conform de wetgeving op de reisbureaus verzekerd tegen financiële insolvabiliteit bij de VVRO.

Wij trekken uw aandacht op het feit dat u, voor het huren van een auto, MOET beschikken over een KREDIETKAART op UW EIGEN NAAM. U dient ook minimaal  3 jaar te beschikken over een rijbewijs, voor een 4x4  is dit 5 jaar. Let op er zijn ook leeftijdslimieten: gaande van 18 - 21 of 25  jaar naargelang het type huurwagen u wil huren, contacteer ons hiervoor.

Wij raden u aan een annulatieverzekering af te sluiten om de annulatiekosten te kunnen recuperen die beschreven staan in de bijzondere voorwaarden. 

In IJsland volgen ze het het Amerikaanse systeem qua gezondheidszorgen, dat wil zeggen dat u alles eerst moet betalen en dan pas medische verzorging krijgt. Bovendien is er GEEN akkoord met de Belgische mutualiteiten... een  bijstandsverzekering is dus geen overbodige luxe! 


Lees ook de algemene verkoopsvoorwaarden van de Geschillencommissie reizen na zodat er volledige duidelijkheid is op alle punten.  U kan beide documenten nalezen door op de twee onderstaande linken te klikken. 


Formaliteiten en wisselkoers voor alle IJslandreizen

Formaliteiten voor IJsland 

Een identiteitskaart, geldig tot na terugkeer in België, is voldoende voor houders van de Belgische nationaliteit.

Andere nationaliteiten: raadpleeg uw consulaat om de juiste reisdocumenten op te vragen voor uw IJslandreizen.

Opgelet: reist u met Icelandair door naar een andere bestemming dan IJsland moet u ook beantwoorden aan  de vereisten van uw eindbestemming.  Bvb Internationaal paspoort en ESTA procedure voor de USA.

Wisselkoers   

De IJslandse Kroon is niet vrij verhandelbaar buiten IJsland,  U kan de IJslandse Kroon (ISK) dus enkel kopen en gebruiken in IJsland, nadien is hij waardeloos....

De huidige wisselkoers kan u HIER terugvinden.   

Tijdens uw IJslandreizen kan U OVERAL betalen per kredietkaart, zelfs voor een kleinigheid, zowel in Reykjavik, Hofn, Akureyri als Myvatn....

Een vraag ?