IJSLAND  

Dwars door IJsland

 13 daagse Groepsreis

Data 2024:  27 juni 04 + 11 + 18 JULI   
  01 + 22 AUGUSTUS 2024 
Engels- of Franstalige gidsen         
... = gegarandeerde afreis  ... = volzet

Onze GARANTIE : wij werken met IJslandse buschauffeurs en ervaren gidsen,
dit is duurder dan met oost-europese chauffeurs, maar ze kennen tenminste de rijomstandigheden
in het ruige binnenland van IJsland en weten echt alles over hun land !

Ervaar het IJslandse binnenland per 6x6 bus !          

Bezoekreis  max 24 personen                         13d / 12n

Tijdens deze 13 daagse groepsreis bezoekt u ook het binnenland van IJsland ... absolute toppers als de Zuidkust, Landmannalaugar, Myvatn en Asbyrgi zijn echte pareltjes om te wandelen! Maar u bezoekt ook de klassiekers als Golden Circle met Geysir, Gullfoss, Thingvellir, Hraunfossar, Braunfossar, Namaskard, Dummiborgir,

Blue Lagoon

Dag 1 :  Vlucht Brussel - IJsland 

Rechtstreekse vlucht Brussel – Keflavik met Icelandair in economy class.

Indien u wenst zorgen wij voor gereserveerde plaatsen in de Flybus Plus van de luchthaven van Keflavik naar uw hotel, private transfers zijn eveneens mogelijk.

Wil u een tussenstop maken in de bekende BLUE LAGOON (moet gereserveerd worden bij reservatie). In dat geval brengt men u naar de Blue Lagoon waar u kan genieten van het heilzame warme thermische water… Nadien is er een transfer voorzien naar uw hotel in Reykjavík voor de overnachting. Prijzen, zie toeslagen gedetailleerde prijsblad

Vrij avondmaal en overnachting in Reykjavik.

Gullfoss

Dag 2 : Þingvellir - Geysir - Gullfoss -Hvolsvollur

Na het ontbijt vertrekt u vanuit Reykjavík via Nesjavellir naar het Þingvellir National Park waar het oudste parlement Alþingi samenkwam aan de oevers van het grootste meer van IJsland. Het is echter ook de plaats waar de 2 continenten uit elkaar drijven!  Langs de ene kant heeft u de Amerikaanse plaat, aan de andere kant de Euraziatische... elk jaar groeien ze 2 cm verder uit elkaar!

Nadien bezoekt u Gullfoss, de grootste waterval van Europa en dan rijden we nog een klein stukje tot Geysir waar Strokkur u om de 8 minuten vergast op een eruptie. Nadien rit tot Holsvöllur voor avondmaal en overnachting

Skogar of Skogafoss

Dag 3 : Skógar - Dyrhólaey - Vík - Kirkjubæjarklaustur

Vandaag volgt u de schitterende zuidkust , we beginnen met de spectaculaire Seljaland watervallen. Een van de weinige watervallen waar je achter door kan wandelen… droog blijven zal in dat geval iets moeilijker zijn!

Iets verderop bezoeken we de Skógafoss watervallen en ook het Eyjafjallajokull Visitor Center. Vervolgens rijden we tot Kaap Dyrhólaey, niet alleen een schitterend panormamisch zichtspunt maar ook een natuurpark met een rijke vogelpopulatie waaronder ook papegaaiduikers.

Onze volgende bestemming op deze rondreis IJsland is het dorpje Vik met zijn zwarte zandstranden en dan rijden we door tot Eldhraun met zijn spectaculaire lavavelden die ontstonden bij de uitbartsting van 1783.

Onze eindbestemming voor vandaag is Kirkjubæjarklaustur, waar in de 12de eeuw een katholiek klooster stond, van daar de naam Kerkje bij dorp van het klooster .... (in spreektaal afgekort tot Kirkju)

Avondmaal en overnachting in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur

Jokulsarlon

Dag 4: Skaftafell National Park - Jökulsárlón Gletsjermeer - Kirkju

We starten met een rit door het prachtige landschap in de richting van Vatnajökull gletsjer; we draaien omheen de Öræfajökull vulkaan met Ijslands hoogste punt, Hvannadalshnjúkur. Ons keerpunt voor vandaag is het onwaarschijnlijke Jökulsárlón Gletsjermeer waar U oog in oog komt te staan met drijvende ijsbergen! Deze ijsmassa’s breken af van de Vatnajökull gletser en drijven naar de open zee...maar er is een ondiepte waar ze niet over kunnen....! Dit geeft u echter de kans om ze te zien...soms zijn er ook zeehonden! Ter plaatse maakt u een zodiac-boottocht ofwel op de het glestjermeer van JOkulsarlon of Fjallsarlon om het uitzonderlijke natuurfenomeen van kort bij te gaan zien. Op Svínafellsjökull staat u nadien oog in oog met een gletsjer en wat later komt u aan in het Skaftafell National park, een groene oase met heel wat wandel -mogelijkheden. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Kirkju (Kirkjubæjarklaustur).

Landmannalaugar

Dag 5 : Landmannalaugar

Vandaag volgens we eerst de Fjallabaksleið piste naar Landmannalaugar, een schitterende plaats met veelkleurige bergen waar u kan baden in het warme geothermische water! Het landschap dat u hier ziet is echt uitzonderlijk!

Bemoste bergen worden doorsneden door diepe valleien waarbij de natuurelementen de ondergrond hebben blootgelegt, hetgeen resulteert in een prachtig kleurenpallet...

Bovendien kan u er ook lekker genieten in het warme water van een warm water bron! Moeilijk om onder woorden te brengen maar het binnenland is wel onvergetelijk mooi!

Avondmaal en overnachting in de omgeving van Þjórsárdalur.

Het binnenland

Dag 6 : Sprengisandur  

Ontdek de geheime plekjes van het Ijslandse binnenland... kom onder de indruk van de desolaatheid van de steenwoestijn! U volgt de Sprengisandur highland route, de langste piste tussen het Noorden en het Zuiden ... enkel toegankelijk tijdens de zomer!

Aangezien er hier letterlijk niets is, moeten we onze eigen lunch meebrengen naar de Nýidalur berghut in het midden van het land. Er zijn geen bruggen, dus elke rivier wordt een te overwinnen hindernis.

Onze IJslandse bus is daar echter voor gemaakt zodat we op tijd aankomen in de buurt van het Mývatn meer waar we genieten van ons avondmaal en overnachten. 

Myvatn

Dag 7 :  Tjörnes - Ásbyrgi - Dettifoss – Meer van  Mývatn

Vandaag krijgt u een onvoorstelbare variatie aan landschappen te zien! U reist via het dorp van Húsavík rond het schiereiland Tjörnes, het meest noordelijke punt van uw reis. U ontdekt de hoefijzervormige canyon van het Ásbyrgi National Park dat volgens de legende de hoefafdruk is van Sleipnir, het magische 8-potige paard van de God Odin.

Uw volgende etappe is de donderdende waterval van Dettifoss, de krachtigste van Europa en gelegen in de grote Jökulsárgljúfur canyon. Daarna staat het mooie natuureservaat van het Mývatn Meer op het programma, een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelspotters.

Onze bus brengt ons vervolgens tot Hverarönd, een zeer actief geothermisch gebied met bizarre lavaformaties en fumarolen... opgelet voor de kokende modder!  Avondmaal en overnachting in de buurt van het Mývatn Meer.

Askja Viti 

Dag 8 : Dagexcursie naar Askja met zijn viti krater

Vandaag gaat u naar een van de verborgen pareltjes van IJsland, diep in het ruige binnenland :
de ASKJA krater met het groen/blauwe VITI kratermeer, deze kan enkel bezocht worden via pistes met een zware 4x4 of met uw aangepaste bus… Onderweg krijgt u al onvergetelijk mooie landschappen te zien, maar het zicht op de krater is toch wel een topper…Het meer is 150 meter breed, ligt op 1.053m hoogte maar is wel  220m diep en is een typische explosiekrater die op
29 maart 10875 ongeveer 20 miljard puin en gesteente de lucht in slingerde

Godafoss

Dag 9: Akureyri - Skagafjörður

Na het bezoek aan de Goðafoss watervallen staat Akureyri op het programma. Ijslands 2de grootste stad en hoofdstad van het Noorden. U krijgt vrije tijd in Akureyri, zodat u zelf kan beslissen of U de verbazende botanische tuinen wenst te bezoeken of het geothermische zwembadencomplex of relax een pintje wil gaan drinken en wat gaan shoppen....

Nadien steken we door tot Skagafjörður, bekend voor zijn paardenfokkerijen maar ook voor verschillende sites die terugkomen in de eeuwen oude saga’s van IJsland.

Voor zij die het wensen kan er ’s avonds (middernachtzon) mits betaling een rit te paard gemaakt worden..

Avondmaal en overnachting in de buurt van Hvammstangi.

Oude typische Ijslandse huizen

Dag 10: Hvammstangi - Eiríksstaðir - Snæfellsnes Peninsula

Uw reis brengt u doorheen de vruchtbare landbouwgebieden en de Laxárdalsheiði tot aan het Viking Age Huis in Eiríksstaðir, de originele woonplaats van Erik de Rode waar ook zijn zoon Leifur Eiriksson geboren werd, 2 van de meest bekende Vikings in de wereld. Vervolgens rijden we door een reeks kleine liefelijke vissersdorpjes van de noordzijde van het schiereiland Snæfellsnes .

Avondmaal en overnachting in de buurt van Snæfellsnes.

Snaefellsnes

Dag 11:  Snæfellsnes Peninsula & Reykjavik

Een dag in het Snæfellsnes Nationale Park.

Volgens Jules Vernes is hier de toegang tot de ondergrond te vinden. Vandaag draaien we rond de legendarische Snæfellsjökull gletsjer om nadien door te steken tot aan de zwarte zandstranden van Djúpalónssandur. We houden halt aan het lieflijke dorpje Arnarstapi met zijn schitterende bazaltzuilen. Indien mogelijk wandelen we van Arnarstapi tot Hellnar alvorens naar Reykjavik te rijden.
Overnachting in Reykjavík.   We geven u graag nog een paar tips voor lekkere restaurants die we zelf getest en "goed bevonden" hebben! 

Oude typische Ijslandse huizen

Dag 12:  Vrij bezoek aan Reykjavik

Vrij bezoek aan Reykjavik, op eigen tempo, want u heeft GEEN GIDS meer ter beschikking. Maar bijna alles is te voet bereikbaar en anders neemt u de hop on / hop off bus, die maakt het alleen extra gemakkelijk ! 
U kan ook kiezen om een walvissafari te maken (3u) of naar papegaaiduikers te gaan kijken (1u) met de puffin express…. of een van de  25 musea!   Nadien volgt nog een transfert naar Keflavik (niet inbegrepen, vraag ons de prijs) waar u gaat overnachten.  Vrij avondmaal  in Reykjavik of Keflavik.

Dag 13 :  Vlucht IJsland - Brussel

Transfer naar de luchthaven Keflavík    
Terugvlucht naar Brussel met Icelandair, rechstreekse vluchtPrijs per persoon vanaf

5.459 € in dubbel te delen

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten Brussel - Keflavik – Brussel in H prijsklasse van economy van Icelandair. Inclusief de, op 30-10-2023, gekende luchthaventaksen en fueltoeslag ten bedrage van 163,93 € per persoon.
 • 10 dagen begeleide rondreis van en tot Reykjavik met E of FR-talige gids
 • 2 nachten in kamer met ontbijt in Reykjavík
 • 9 nachten in kamer met ontbijt tijdens de rondrit
 • 1 nacht in Keflavik, kort bij de luchthaven
 • 2 lunchpakketten op dag 6 en 8
 • 9 avondmalen (2 gangen menu of buffet) tijdens de rondrit
 • Zodiac tocht op het op het ijsbergenmeer van Fjallarlon of Jokulsarlon
 • Toegang tot het Eriksstadir Museum (dag 10)
 • BTW & Garantiefondsbijdrage

Niet inbegrepen:

 1. Transfer van de luchthaven Keflavik tot uw hotel in Reykjavík én terug.
  Totale kostprijs 70 €/persoon voor de beide transferts per Flybus plus
 2. Indien u wenst te stoppen in de Blue Lagoon gelden er andere prijzen, contacteer ons a.u.b. .
 3. Alle middagmalen, behalve  2  lunchpaketten
 4. Avondmaal op dag van aankomst en dag 11 & 12 in Reykjavik
 5. Verhoging van luchthaventaksen en/of fueltoeslagen t.o.v het reeds inbegrepen bedrag van de offerte. Consulteer ons voor de actuele prijs en of de H prijsklasse nog beschikbaar is. •  beoordeeld door de deelnemers de laatste 3 jaar !
 • Data & Taal   dubbel -  single - triple

  Prijs per persoon                          5.459 €                      6.652 €               5.174 €


  Engelstalige gids   04 en 11 JULI  2024

  Franstalige gids   11 en  18  JULI 2024

    

  Reeds gegarandeerde afreis  omdat het minimum aantal deelnemers bereikt is              

  Prijs bij beschikbaarheid van de vluchten in H prijsklasse.

  Kinderen 8-11 jaar die reizen met 2 volwassenen en één dubbele kamer delen genieten 25% korting op de rondrit, niet op de vluchten

  Kinderen van 12 jaar en ouder zijn aanzien als volwassenen.

  ---

  Dit programma kan aangepast worden ingevolge lokale omstandigheden.

  Indien er onvoldoende deelnemers zijn, kan het dat beide talen gebruik zullen worden.

  Dit vonden zij van deze reis:

  De perfecte samenvatting van Ijsland! De Highlands mag je echt niet missen...

  Vermoesen Jan

  Indrukwekkende landschappen, lekker eten en goede IJslandse gidse, wat wil je nog meer? 

  Veerle Simon

  Ideale groepsreis met kleine groep door een prachtig vulkanisch land!

  Werner Goossens