Geen verpeste vakantie 

dankzij onze waarborg

0 (nul) euro eigen risico

Zorgenvrij rondrijden per huurauto

Op vakantie wil u geen problemen, geen platte band, geen steentje in uw ruit... en toch overkomt het heel wat mensen!

Wij hebben de oplossing :  huurauto's met een eigen risico van 0 Euro!   


Oeps… schade aan de huurwagen, dat wil je echt niet meemaken op verlof! 

Toch kan het gebeuren, zonder dat jij er verantwoordelijk voor bent… .

Laat je vakantie hierdoor niet verpesten want bij Travel2Iceland kan je genieten van een verzekering met  0 € eigen risico! 

Het enige dat jij moet doen, is je houden aan de verkeersregels van IJsland en deze van de autoverhuurder en dan betalen ze je in héél wat gevallen de vrijstelling of het eigen risico terug.  Ontdek waarvoor je verzekerd bent


Wat men allemaal uitspookt met huurwagens kan je niet geloven… dit is de top 4 van veel voorkomende schades in IJsland (in willekeurige volgorde) 

Glasschade

Ingeslagen ruiten ga je niet veel vinden op IJsland, want de criminaliteit is er bijzonder laag. Ze zijn immers allemaal familie van elkaar.  Maar glasschade door opspattende stukjes gravel komt wel dikwijls voor. Meestal is het slechts een sterretje, maar soms een barst en in heel uitzonderlijke gevallen versplinterd de ruit.  Je neemt dan gewoon contact met onze autoverhuurder en bespreekt de mogelijkheden want dit is een verzekerde schade…  

Schade aan banden

Een lekke band kan iedereen overkomen, niet jouw schuld maar je zit ermee… eerst de band vervangen en dan moet die nog gerepareerd worden ook… want met het thuiskomertje uit de koffer kan je niet je ganse verlof blijven rijden.  Dus moet je, na contact met onze autoverhuurder naar een lokale garage te gaan om de band te laten herstellen of zelfs vervangen. De kosten schiet je voor, maar wij betalen dit nadien terug. 

Een bluts in de koetswerk of een kras op de lak 

Na een mooie wandeling stel je vast dat er plots een kras op de lak, zit… of dat iemand tegen de auto heeft gereden.
Daar ben je natuurlijk voor verzekerd in de CDW van de huurauto maar de vrijstelling of het eigen risico moet je wel betalen. Gelukkig betaalt onze verzekering dit terug ! Geeft de schade wel direct door aan de autoverhuurder en als de schade groot is moet je aangifte doen bij de politie…
Schade aan de achterbumper

Klinkt raar, maar je kent de auto niet zo goed en soms ben je minder geconcentreerd door de unieke natuur rondom je … en bij het achterruit rijden durft het dan wel eens fout te gaan.   Geen zorg, ook dat is verzekerd.  Wat niet verzekerd is: door de geplooide deuren door felle wind … parkeer dus altijd de wagen met zijn neus in de wind!


NIET VERZEKERD : Schade tijdens het door het water rijden

Komt eerlijkheidshalve zelden voor, omdat dit bij niemand, dus ook niet bij ons, verzekerd is en dus altijd voor eigen rekening is. Iedereen rijdt dus rustig aan en op voorzichtige wijze door het water. En ja, soms moet je eens een uur wachten tot het waterniveau gedaald is in de rivier … daarom is het belangrijk om niet de goedkoopste 4x4   te huren. Maar is het beter om wat meer uit te geven aan een degelijke 4x4 met meer vrije hoogte onder de as. Dat is stukken goedkoper dan de schade te betalen….


In elk geval : heb je schade aan de huurauto? Fotografeer je wagen onder alle hoeken en voorzie ook meer tijd voor het inleveren van de huurauto. Het invullen van de schadepapieren kost nu eenmaal tijd.