Hoe geraakt u op IJsland ?

2 mogelijkheden:  rechtstreekse Icelandair vlucht en 1 boottocht

Vluchten naar IJsland

ICELANDAIR - zomer 2023

Deze zomer vliegt Icelandair rechtstreeks van Brussel naar Keflavik,
Vlucht FI 555 Brussel 14u00 - Keflavik 15u15

Vlucht FI 554 Keflavik 07u40 - Brussel 12u55
Tijdens  de maanden juni, juli en augustus is er DAGELIJKS één vlucht
   

Tijdens de maand mei   start men met  3 vluchten per week maar groeit dat aan tot 7 vluchten per week, terwijl men na 15 september terug begint af te bouwen tot  4 vluchten per week tegen einde oktober. 
 

Vanuit Amsterdam zijn er het ganse jaar dagelijks TWEE vluchten,  

Vlucht FI 501 Amsterdam 14u10 - Keflavik 15u25   en vlucht FI 507  16u50 - 18u05

Vlucht FI 500 Keflavik 07u40 - Amsterdam 12u55   en vlucht  FI 506  10u30 - 15u45


 De beide vluchten duren 3u15 en de uurregeling bijna is altijd dezelfde

In de zomer is er 2 uur tijdsverschil tussen België/Nederland en IJsland, in de winter slechts 1 uur en dan wijzigt de uurregeling lichtjes. Dagelijks zijn er ook vluchten vanuit  Parijs !    
 Icelandair verzorgt ook vluchten binnen IJsland... zo kan u vliegen van Akureyri naar Reykjavik, ipv terug te rijden ...  Contacteer Travel2Iceland voor meer info. 

Travel2Iceland kan uw stoelen in het vliegtuig al vastleggen bij boeking, zowel voor heen als terugvlucht.

Indien u wenst kan u, tegen betaling, ook stoelen met MEER BEENRUIMTE in Economy boeken, maar dan moeten de e-tickets wel onmiddellijk uitgegeven worden.  Er zijn 3 soorten van stoelen met meer beenruimte:

 •    De More Legroom stoelen vooraan in de cabine zijn verstelbare stoelen met een beenruimte van minimaal 86cm

Kostprijs :  € 25,- per vlucht tussen Europa en IJsland, per persoon.

 •    De More Legroom stoelen bij de nooduitgang met een verstelbare rugleuning en met een beenruimte van + 96cm. Kostprijs :  € 22,- per vlucht tussen Europa en IJsland, per persoon.
 •    De More Legroom stoelen bij de nooduitgang met een beperkt verstelbare rugleuning en met een beenruimte van minimaal 91cm.  Kostprijs : € 20,- per vlucht tussen Europa en IJsland, per persoon.


Wenst u een gewone stoel maar in het voorste gedeelte van het vliegtuig te zitten, ( tot voor de nooduitgangen), dan kan dit mits een toeslag van 20 € per persoon door ons geregeld worden. 

 Met vertrek uit Brussel zijn er ook vanaf einde mei ook 3 vluchten per week (di - do - zat)  voorzien door de low cost maatschappij PLAY, maar vergelijk goed de totale eindprijs want zo "low cost" zijn ze niet ....  en aangezien ze niet lid zijn van IATA kunnen ze u, als er een probleem is, niet omboeken naar een andere airline.  


Met vertrek uit Amsterdam kan ook opteren voor Transavia, maar zij vliegen niet elke dag en de uurregeling per dag kan verschillen.  Kijk dus goed de uurregeling van uw data na...

Parkeren op Brussels Airport of Schiphol?
Rijdt u met de wagen naar de luchthaven, dan wil u graag zorgenvrij en veilig parkeren aan een betaalbare prijs. Travel2Iceland raadt u aan om zeker uw parking vooraf online te reserveren, dat is merkelijk goedkoper… en zorgt ervoor dat u zich daar al geen kopzorgen meer moet over maken. Meer info kan u vinden op Parkeren op Zaventem of bij vertrek vanuit Schiphol op Parkeren op Amsterdam Airport.
Kortom: zekerheid aan een scherpe prijs, net zoals onze reizen naar IJsland.


Hoe naar IJsland reizen

Per boot via de Ferry van Smyri Line

U kan opteren om met uw eigen wagen/mobilhome of motor naar IJsland te gaan, maar dan moet  u daarvoor 7 dagen extra verlof  voorzien.... Dit kan vanuit Denemarken!

De veerbootmaatschappij Smyril Line vaart bijna het hele jaar met de veerboot Norröna vanuit Hirtshals (Noord-Denemarken) via Tórshavn (De Faeröer) naar Seyðisfjörður (Oost-IJsland). 

De heenvaart kost u 3 dagen, de terugvaart  ook...
en dan heeft u nog 2 dagen nodig om heen en weer te rijden naar Denemarken.

Vraag prijs voor de data die u  het best passen

Ijsland is momenteel zéér in trek, de prijzen voor de vluchten stijgen dan ook zeer snel...
Als u een offerte aanvraagt, geef ons dan ook de familienaam én voornaam van elke deelnemer,
100% conform aan de identiteitskaart.
In dat geval kunnen wij een gratis en vrijblijvende optie nemen, waardoor de prijs niet meer kan stijgen terwijl u verder opzoekingen doet over uw IJslandreis.  
Beslist u nadien om niet met ons naar IJsland te reizen, dan is er geen enkele aankoopverplichting