Kinderkortingen

Reizen met de kinderen naar IJsland?
Ja dat kan… maar weet dat men vanaf 12 jaar in IJsland GEEN kinderkortingen meer krijgt in hotels en guesthouses.

Kinderkortingen zomer 2021

Kinderen tot en met 02 jaar verblijven gratis op de kamer van de ouders, maar sommige hotels vragen wel een toeslag voor het babybedje.

Kinderen tussen  03 en 11 jaar inbegrepen genieten van een korting van  78 € per nacht,  als zij de kamer delen met  2  volwassenen.

Kinderen van 12 en ouder die de kamer delen met 2  volwassenen genieten enkel van een triple korting: 45 € per nacht maar deze korting wordt gegeven aan ALLE personen die de kamer delen. Dus 45 x 3 = 135€ korting per kamer. Voor basic logies bedraagt de korting  35 € per nacht i.p.v. 45 €

IJslanders  moeten op een heel kort hoogseizoen hun jaar verdienen, ze bouwen dus altijd  dubbele kamers omdat ze die altijd kunnen verkopen. Grotere kamers leiden tot minder rentabiliteit en zijn dus niet eenvoudig te vinden. Kamers voor  3  personen zijn meestal waarin een extra bed wordt geplaatst, in uitzonderlijke gevallen soms zelfs enkel een extra matras op de grond.  Dit resulteert soms tot zeer beperkte ruimtes! Hou daar dus rekening mee.  Vierpersoonskamers zijn een abnormaliteit…. in dat geval gaat men meestal over op 2 dubbele kamers en is er dus geen kinderkorting meer.

T2I – tip : in de COMFORT hotels zijn de kamers meestal wat groter dan in de ECONOMY hotels en daardoor hou je ook meer ruimte over als ze van een dubbel een triple maken…

Voor de vluchten geldt het principe een stoel is een stoel, ongeacht de leeftijd van de persoon die er op zit. Er is dus geen prijsverschil bij Icelandair.

Kinderstoelen in de huurauto zijn verplicht en dit moet ter plaatse betaald worden aan de auto verhuurder. Elk kind tot 6 jaar moet verplicht in een aangepaste kinderstoel zitten en iedereen moet steeds de gordel dragen, ook op de achterbank.
Babystoel : +- 60 € per verhuring
Kinderstoel  van 09 tot 18 Kg : +- 40 € per verhuring
Kinderstoel  van 15 tot 36 Kg : +- 15 € per verhuring

Contacteer ons voor bijkomende inlichtingen en voor specifieke rondreizen voor families met kinderen 

Over de schrijver
Reactie plaatsen