Het schiereiland Stokksnes ligt op een goede 15 kilometer van Höfn en dankt zijn reputatie aan de steile Vestrahorn bergen. Hun hoogte gaat tot  450 meter boven het zwarte zandstrand  en het kleurenspel van licht, bewolking en de groene kleur van de begroeiing op het strand dragen ertoe bij dat dit een paradijs is voor fotografen!  Kortom, een prachtig stukje pure natuur!

Vestrahorn ligt wel op privaat domein en de eigenaar vraagt een bijdrage in de onderhoudskosten, deze bedragen +- 800 ISK.  Maar de weg naar het uitzichtpunt loont echt wel de moeite. 

In de  9de eeuw werd op het schiereiland Stokksnes een van de eerste nederzettingen gebouwd, vermoedelijk omwille van de goede herkenbaarbheid van de locatie.  Hoewel het een met het ander niets te maken heeft is er hier ook een Viking filmdorp   dat gebouwd werd in 2010. Omdat ze de financiering niet rond kregen is de film uiteindelijk niet gerealiseerd maar je kan nu wel de filmset bezoeken, mits inkom. Tijdens uw bezoek kan u de huisjes binnen lopen en zo een leuk beeld krijgen van een "klassiek" vikingdorp volgens de filmmakers, inclusief de kerker die gelegen is onder een namaakrots.

Bezienswaardigheden in de omgeving:  Hofn - Djupivogur - Faskrudsfjordur

Artikelen in Stokksnes - bezienswaardigheden

bezienswaardigheden IJsland