Wat is er te zien in Seljaland?

Seljalandfoss is een schitterende waterval van 60 m hoogte op de IJslandse zuidkust, vlak aan de Ringweg Nr 1 gelegen. De waterval van Seljaland is te vinden aan het begin van de Vallei van Thorsmork op de kruising tussen de Ringweg Nr1 en de # 249 seljalandfoss - seljaland waterval  

Wat is er te doen in Seljalandfoss?

seljaland waterval seljalandfoss Via een pad kan je tot achter de waterval wandelen, wat je dan ook een onvergetelijk zicht oplevert... droog blijven is niet eenvoudig ingevolge het opspattend water.... dan voel je pas de kracht van het water! De regenboog is bijna altijd op post... wil u die foto nemen van achter de waterval en waarbij je het grot effect krijgt? Vergeet dan niet je groothoeklens mee te brengen, want anders zal het niet lukken! De parking bij Seljalandfoss is betalend (700 ISK of +- 5 €), maar de site is gratis toegankelijk. 600 meter in richting van de Vallei van Thorsmork is er ook de verborgen waterval van Gljufrabui, dit kleinere & (lees smallere) pareltje van de natuur is enkel toegankelijk via een kleine smalle kloof maar zeker de moeite waard om te bezoeken.... Via de camping kan u er probleemloos te voet naar toe!

 Bezienswaardigheden in de buurt : Skogafoss - Solheimajokull - Dyrholaey - Reynisfjara - Vallei van Thorsmork

OPGELET: komt u hier tussen november en april, dan kan er heel wat ijsvorming zijn ingevolge de waterval. Zonder anti slip zolen ( met spikes)  is het dan onmogelijk om achter de waterval te geraken.

Artikelen in Seljalandfoss - Bezienswaardigheden