Info Krafla

Noordelijk van Myvatn ligt een geologische breuklijn  van 90 km lang, dit ganse gebied draagt de naam Krafla.
Er zijn 3 gebieden te onderscheiden :
 -Leirbotn, waar zich sinds 1977 een belangrijke geothermisch centrale bevindt, die 25% van alle elektriciteit van IJsland produceert dit kan omdat er zich op slechts 2.1 km diepte al magma bevindt.
- Krafla, de vulkanische krater is een van de duidelijkste sporen. met zijn caldera die een doorsnede heeft van 10 km, 2 km diep is en het hoogste punt  818  m hoog is ,.. maar door zijn omvang niet duidelijk te zien.  Veel bevattelijker is echter  Viti Krafla, slechts 300 m in diameter en ontstaan in 1724 maar mooi om zien omwille van zijn kleur!
- Leirhnjúkur, een uitgestrekt gebied met vulkanische activiteiten gaande van asvelden, kokende modder, solfataren en zwavelputten... Tot nu te zijn er al 29 gekende uitbarstingen geweest, de laatste in 1984 ... ondertussen is dit gebied een "warm gebied" wist u dat het IJslandse woord Viti  "hellepoort" betekend? Ze  waren er zeker van dat onder het meer de toegang tot de hel verscholen zat .... het hellevuur was zeer kort bij!

Wat is er te doen in Krafla?

Er zijn tal van wandelingen te doen, korte en lange, met actieve of passieve vulkanische elementen... zoals u zal ervaren in Namaskard of Leirhnjukur 

Wat is er te bezoeken in de buurt? - Myvatn  -  Namaskard  -  Dettifoss - Reykjahild ...

Artikelen in Krafla bezienswaardigheden