Geysir, wat is er te zien?

Geysir maakt deel uit van de Golden Circle en is een van de toppers van IJsland.  De site ligt op de breuklijn tussen de 2  continentale platen en dat zorgt voor actief vulkanisme. Wist u dat Geysir een eponiem is geworden , Dat wil zeggen dat een plaatsnaam een begrip is geworden ... en dat is ook zo want in heel wat badkamers stond er vroeger een geiser, waarmee het water verwarmd werd! U kan er dus alle facetten zien van het actieve vulkanisme: warm water poelen, kokende modder en ontploffende geysers! [caption id="attachment_200870" align="alignnone" width="2000"]Geysir ijsland golden circle Niet te missen tijdens uw reis : GEYSIR[/caption] Geysir ijsland golden cercle   

Geysir, wat is er te doen?Geysir strokkur ijsland

De actief vulkanische site van Geysir herbergt niet alleen de geiser Strokkur maar ook heel wat andere kleine "hot spots". Strokkur is natuurlijk de meest opvallende, om de  7 à 10 minuten spuit hij een zuil kokend water de lucht in… tot 30 meter hoog en dat terwijl je er letterlijk staat op te kijken vanaf 10 meter afstand!  

Geysir, waar is het ?

Geysir is zomer en winter bereikbaar met een gewone wagen via geasfalteerde wegen. Het wordt gecombineerd met de waterval van Gullfoss en de historische, geologische site van Thingvellir / Pingvellir om zo samen de Golden Circle te vormen. De reden is eenvoudig: de  3  locaties kunnen in één dag bezocht worden en het is dus ook een van de meest geboekte dagexcursies vanuit Reykjavik. Tot op dit moment is Geysir gratis te bezoeken. 

Bezienswaardigheden in de buurt:   Gullfoss  -  Laugarvatn  -  Thingvellir  

Artikelen in Geysir - Bezienswaardigheden