Budir, wat is er te zien ?

[caption id="attachment_206375" align="alignleft" width="344"]ijsland rondreis - Budir Budir kerk - IJsland reis[/caption] Het schilderachtige Búðir (weg nr. 574 net voor de kruising met weg nr. 54) ligt aan de kust en is omringd door het Búðahraun lavaveld. Er is een kerk uit 1848 en een stijlvol hotel. Het is een unieke wandelplek met zanderige lavavelden, de charmante zwarte kerk en één van de weinige gouden stranden van IJsland. Uw camera zal het hier druk hebben!

Wat is er te doen in Budir ?

Er is een wandelroute van 2 km tussen Búðir en Frambúðir langs ruïnes van vissershutten en een handelspost. Vanaf Frambúðir is er ook een pad landinwaarts dat over een lavaveld naar de Búðaklettur vulkanische krater leidt. De lava werd hier 8.000 jaar geleden afgezet en is een rijke voedingsbodem voor een grote verscheidenheid aan mossen, varens en wilde bloemen. Het is een makkelijke wandeling, maar reken op drie uur voor de hele ronde.

IJslanders zijn dol op baden en IJsland heeft de meeste openbare zwembaden per hoofd van de bevolking ter wereld. Niet alle zwembaden zijn in deze gids vermeld. Het zwembad van Lýsuhóll (weg nr. 54 , ten oosten van Búðir) is uniek, zelfs voor IJsland. Hier wordt het water rechtstreeks uit de mineraalrijke hete bron gepompt, zonder natuurlijke algen en silicium te verwijderen. Het resultaat is... slijmerig, maar baden voelt hier heel natuurlijk aan en het revitaliseert uw huid.  lysuholl.is – tel: 435 6716 Op de kruising van weg nr. 54 en 56 staan een klein winkeltje en een cafetaria, een goede plek voor een pauze. 

Bezienswaardigheden in de buurt :  Eldborg  -  Gerduberg

Artikelen in Budir - bezienswaardigheden