Info over Bruarfoss

Kleine waterval van gletsjer water waardoor het water een speciale blauwe kleur heeft en ook de reden is van de bijnaam "Blauwe waterval".   Het hoogteverschil is maar  2 à 3 meter hoogte maar door zijn U-vorm is hij heel fotogeniek en dat is ook waarom hij heel wat bezoekers aantrekt . Bruarfoss ijsland reis Bruarfoss, met dank aan Andresn Nieto Porras voor de mooie foto.

Het oude wandelpad naar de waterval lag op privaat domein, maar ingevolge de grote aantallen bezoekers en het gebrek aan respect ( afval , zowel verpakkingsmateriaal als uitwerpselen + WC papier) en het niet op de paden blijven waardoor er onherstelbare schade werd aangebracht heeft de eigenaar in juli 2018  de toegang afgesloten. Bovendien zijn er geen parkeermogelijkheden en dat resulteerde in foutief parkeergedrag... kortom een duidelijke probleem situatie.

Daarom is er nu een nieuwe parking aangelegd die vertrek aan de brug bij de rivier. Het nieuwe wandelpad loopt langs de rivier en brengt u naar Bruarfoss in +- 45 minuten.   

Bruarfoss is gelegen aan de weg tussen Laugarvatn en Geysir

Artikelen in Bruarfoss - bezienswaardigheden