Blue Lagoon wat is er te zien?

De meest bezochte plaats van IJsland... na het bouwen van een geothermische centrale liet men eerst het restwater weglopen. Tot IJslanders merkten dat het restwater heel veel mineralen (vooral silicaat) bevatte en dat dit een heilzame werking had op de huid. De Blue Lagoon was geboren... Vervolgens is men alles gaan organiseren om de bezoekers meer comfort te geven: kleedkamers, douches, een bar. Nadien een restaurant, massagemogelijkheden en nu zelfs ook een hotel gespecialiseerd in kuurbehandelingen. Volgens sommige is Blue Lagoon te commercieel, maar wij horen toch nooit iemand klagen over het feit dat men nu in verwarmde kleedkamers zich kan omkleden en dat de kledij kan opgeborgen worden in afgesloten kastjes... Feit is dat de Blue Lagoon een totale vervreemding geeft van al wat we kennen. We verwachten in een koude wereld terecht te komen en na 20 minuten rijden vanuit de luchthaven kom je in het 32 tot 38 ° C warme water terecht. Dat bovendien melkachtig is i.p.v. doorschijnend!  Een ideale start van de ontdekking van IJsland. Blue Lagoon IJsland

Blue Lagoon, wat is er te doen?

Heerlijk relaxen in het warme water en je insmeren met de heilzame silicaat die men je gratis aanbiedt... blue lagoon silicaat Travel 2 Iceland Tip Gezien de uurregeling van de vluchten van Icelandair is het aanbevolen om de Blue Lagoon onmiddellijk na de aankomst te doen,  is reservatie verplicht!  Let op: de prijs stijgt naar gelang van de bezettingsgraad, dus boek zo vroeg mogelijk via Travel 2 Iceland  want anders is het volzet!

Timing : 1u30 à 2 u ( inclusief 2 x omkleden)

Blue Lagoon kan perfect gecombineerd worden met de Flybus tussen de luchthaven en Reykjavik, want op de parking zijn er speciale lockers voor je bagage! Men heeft aan alles gedacht!  Travel 2 Iceland kan ook een private transfer voorzien die een stop maakt en op u blijft wachten terwijl u gaat genieten van het warme water.

Blue lagoon

Artikelen in Blue lagoon - Bezienswaardigheden