Autorondreis IJsland                        4x4                                        10d/9n

           Zuid IJsland + Laki krater & Landmannalaugar !             

Tijdens deze autorondrit gaat U  de mooie zuidkust ontdekken, waar u alle klassiekers gaat bezoeken...
Geysir, Gullfoss, Thingvellir, Seljaland, Skogarfoss, Solheimja gletsjer, Dyrholaey, Vik, Kirkjubaejarklaustur, Skaftafell
tot en met Fjallsarlon en  Jokulsarlon. Maar dan voegen we daar Landmannalaugar en de Laki Kraters aan toe 
maar ook het schitterende schiereiland Reykjanes.    De ideale rondreis voor een diepere kennismaking van IJsland.

Programma in detail

Dag 1: Brussel  – Keflavík – Grindavik   (30km)                

Dagelijks zijn er vluchten vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík. Bij aankomst op de luchthaven kan u daar uw huurauto ophalen en vertrekken. 


Wenst  u niet te gaan baden in de Blue Lagoon stellen wij u een alternatieve route voor via ruige zuidwest kust met de actieve geothermische site Gunnuhver en Bridge between Continents, nadien kan u gaan kijken naar de Blue Lagoon.


Als u er wil gaan baden dan raden wij u aan om daar mee te beginnen. Reservatie is verplicht...


Nadien kan u dan naar uw hotel in Grindavik.

Gunnuhver - Reykjanes

null

Gestolde lava in Geldingadalur


Vulkanische activiteit in Seltun


We raden u aan om te gaan dineren in het restaurant Fjorubordid, 45 minuten rijden maar zeker de omweg waard!

Dag 2: Grindavik – Reykjanes - Hveragerdi :
(ca. 200 km)

We starten rustig vandaag, het Schiereiland Reykjanes is een ideale opwarmer ... in Grindavik kan u de onvoorstelbare kracht van de oceaan zien die inbeukt  op de kust…  u bent hier natuurlijk ook voor het vulkanisme en dus zal u zeker naar Geldingadalir willen, waar er in 2021 gedurende vele maanden een eruptie was. Ondertussen is ze gestopt maar kan u wel gaan kijken naar het  "Meer van gestolde lava".

Nadien rijdt u naar het mooie Kleifarvatn meer, pal op de breuklijn tussen de 2 continentale platen… Hier kan u Seltun bezoeken dat samen met het naburige Hverahvammur en Hverahild samen het geothermisch veld van Krisuvik (Krysuvik) vormt. 

Nadien volgt u de zuidelijke kant van het schier-eiland over de weg nr 427.

U kan eventueel beslissen om ook nog de  geothermische centrale van Hellisheidi te bezoeken, een bijzonder leerrijke site over hoe het

vulkanisme in een positieve zin kan gebruikt worden… En dan is het nog een korte rit tot Hveragerdi waar u overnacht.

null

Dag 3: Hveragerdi : Gulfoss - Geysir - Hrauneyar (ca. 200 km)

Na het ontbijt in het hotel vertrekt U naar het geothermisch actieve gebied van Geysir.  Strokkur verwelkomt u er met een heuse eruptie om de 7 à 10 minuten! Maar er is nog veel meer te zien want er zijn verschillende warm water bronnen te bewonderen!

Elke 6 tot 10 minuten een nieuwe eruptie !


Uw volgende stop is de spectaculaire Gullfoss  waterval, doe zeker de wandeling tot aan het midden van de waterval. Na uw bezoek kan u naar Fludir rijden waar u een relax bad kan nemen in de Secret Lagoon of het intimistische Hraunalaug ... 
En dan steekt u door tot 
Hrauneyar waar u overnacht, onderweg kan u de Haifoss waterval bezoeken, een van de hoogste van IJsland.

Dag 4: Hrauneyar – Landmannalaugar - Kirkjubaejarklaustur   (+ 150 km)  

Hrauneyar ligt ideaal om door te steken naar het ruige binnenland waar u kan genieten van ongelofelijke landschappen.
Maar de kers op de taart is zeker Landmannalaugar met zijn veelkleurige ryholiet bergen…  absoluut de moeite waard!  Bovendien gaat u er voldoende tijd hebben om te genieten van een onvergetelijke wandeling doorheen de lava velden en nadien nog even te relaxen in het warme water!  Wij bezorgen u de kaart met de wandelroute!  

Let op: alles meebrengen voor de lunch en niets achterlaten!  

Nadien neemt u de schitterende F-weg 208 naar het zuiden, naar Kirkjubaejarklaustur waar u overnacht...

Self drive per 4x4 door IJsland

Landmannalaugar, enkel bereikbaar per 4x4

en vanaf 10/07 tot 15/09


Rondreis per 4x4 huurauto


null

Dag 5: Kirkjubaejarklaustur - Skaftafell 200 km

Vandaag volgt u de F-206 tot de spectaculaire kraters van Lakagigar. De enorme uitbarsting van 1783 heeft een 25 km lange breuklijn veroorzaakt met overal (130) kraters achtergelaten die gemiddeld 30 meter hoog zijn… een spectaculair landschap is het gevolg ! Hoewel het gebied enkel per 4x4 bereikbaar is, is het een aanrader omdat je er ook mooie wandelingen kan maken (Voorzie zeker heenen terug 6 uur ). 


Op de terugweg kan u ook nog een wandeling maken in de mooie canyon Fjadrargljufur (100m diep en 2 km lang) om nadien door te rijden tot Kirkjubaejarklautsur waar u de ringweg nr 1 neemt tot Skaftafell ca 100 km verder.

Indrukwekkende kloof van 100m hoog en 2 km lang

Dag 6: Skaftafell – Jokulsarlon – Kirkjubaejarklaustur 385 kmVandaag rijdt u langs het mooie Skaftafell National Park tot aan het gletsjermeren van Fjallsarlon en Jokullsarlon. Hier ziet u de ijsbergen die afgebroken zijn van Vatnajokull gletsjer en die afdrijven richting van de zee... maar net voor ze aan de zee komen is er een “drempel” waar ze achter blijven haken... kortom een verzamelplaats van ijsbergen! 


Wij raden U aan om hier een zodiac of boottocht in te plannen, maar ook even te stoppen aan de verschillende kleinere parkings ten westen van de hoofdingang.  


Dit is het verste punt van de reis… via Skaftafell waar we u aanraden om nog een mooie wandeling te doen bvb de waterval van Svartifoss met zijn speciale basaltachtergrond ( ijsgrot kan niet in de zomer ! )  Wil u  een begeleide gletsjer wandeling (min 3u) doen, dan raden we u aan een extra dag te voorzien … Vervolgens keert u dan terug tot Kirkjubaejarklaustur waar u nog een bezoek kan brengen aan Kirkjugólf (de kerkvloer), waar de  basaltzuilen een natuurlijke vloer vormen!    Overnachting in Kirkjubaejarklaustur.

IJsbergenmeren

Boek uw boottickets op voorhand,  want op = op !

null

null

Rondreis per huurwagen

(*) Hou er rekening mee dat Dyrhólaey 's avonds niet per auto bereikbaar is wegens het broedseizoen van de papegaaiduikers van midden mei tot + 23 juni)

Solheima gletsjer


Skogar, 60 meter hoog en 20 meter breed...

Dag 7: Kirkjubaejarklaustur - Dyrholaey - Skogarfoss - Seljalandfoss ( ca 200 km)Na het ontbijt vertrekt u naar het westen ... enkele kilometers verder in Reynisdrangar ziet u de rotsen als een draken rug uit de zee opduiken… en zijn er ook basaltformaties op het strand te zien. Maar bezoek zeker Dyrhólaey, een rotsachtige landtong waar papegaaiduikers(*) hun nest maken in mei/juni. Vanop de landtong heeft u ook een mooi zicht op het zwarte zand van Reynisfara strand
Ga zeker ook een kijkje nemen (kleine wandeling tot zichtpunt) op de
Solheimajokull (kiezelweg nr 221)

Maar U kan deze morgen ook (mits betaling én reservatie) een gletsjer wandeling met klimijzers maken. Verder naar het westen op de zuidkust kan u in Seljavallalaug baden in een van oudste natuurlijke zwembaden van IJsland en zijn er basaltformaties. Langs de ringweg Nr 1 kan u eventueel nog halt houden aan het museum van de Eyjafjalla uitbarsting maar dan moet u zeker de watervallen van Skogar en Seljaland bezoeken. Overnachten doet u in de buurt van Hella

Dag 8: Hella – Borgarnes (ca. 200 km, duurtijd 2 ½ uur)

Ons laatste grote  traject brengt u naar Reykjavik, maar eerst nog een topper van formaat ! Aan de Seljaland waterval gaat u de Vallei van Thorsmork intrekken… deze 4x4 weg F 249 brengt u doorheen een schitterend stukje natuur tot aan de Basar hut. Van hieruit keert u via dezelfde 4x4  weg terug naar de hoofdweg, maar het zicht zal helemaal anders zijn! Onderweg kan u gerust nog een paar mooie wandelingen maken of gaan kijken naar het “verdwenen” gletsjermeer van de Eyjafjallajökull !
Voorzie voor de Vallei van Thorsmork een ½ dag …

Indien u wil, kan u gaan relaxen in het geothermische warme water van Fontana Baths in Laugarvatn, u kan er proeven van vers brood, gebakken op geothermische wijze (betalend) . Zo niet, kan u in één keer doorrijden tot uw volgende bestemming: het Nationaal Park van Thingvellir. Het is een leerrijke locatie, zowel geologisch als historisch gezien omdat men hier het eerste parlement samen riep. Nadien is het nog 1 uur rijden tot Reykjavik waar u gaat overnachten.


IJsland Zuidkust Thorsmork ongerepte natuurTravel2iceland.be

Dag 9: Reykjavik

Vandaag staat Reykjavik op het programma waar u de stad op eigen tempo kan bezoeken. Zo kan u een walviscruise maken of het pas geopende Walvissen museum of gewoon het centrum bezoeken met de zijn winkelstraten en de opera Harpa.

U heeft de huurwagen ter beschikking, u kan dus ook even de mooie kustweg van de Baai van Akranes bezoeken en via de toltunnel terugkeren. Overnachting in Keflavik.

Dag 10: Keflavík – Brussel (50 km) 

Vroeg ontbijt in het hotel, vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.  Maar eerst levert U de huurwagen terug in aan de luchthaven van Keflavik

Prijs per persoon in Dacia Duster bij 4 personen


Reis zorgenvrij door IJsland  met  onze  0 € eigen risico
polis voor de huurwagen!

Comfort

2.564 €

in 2  dubbele kamers

07/07– 26/08/2024

Economy

 2.227 €

in 2  dubbele kamers

07/07– 26/08/2024

Basic

2.071 €

in 2  dubbele kamers

07/07- 26/08/2024

3.004 €

Bij 2 personen per Dacia Duster 

2.651 €

Bij 2 personen per Dacia Duster

2.496 €

Bij 2 personen per Dacia Duster

Comfort =   U logeert in comfortabele hotels of guesthouses met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.  In Reykjavik logeert u in een 4 sterren hotel.
Economy = U logeert in degelijke, eenvoudige, standaard hotels of guesthouses zonder veel luxe maar met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.

Basic =        idem maar zonder privé faciliteiten, dus gedeelde douches & wc’s op de gang.

Wat zit er in de prijs van de rondreis ?

 • 09 overnachtingen op basis van de gekozen logiesklasse, op basis van dubbele kamer met ontbijt

 • 09 x 24u Huurwagen in het gekozen type (of gelijkwaardig) van aankomst tot vertrek Keflavik Airport
  • Inclusief: omniumverzekering CDW, onbeperkt aantal  kilometers, 2 bestuurders, locale BTW
   • ONBEPERKT WIFI in de auto zodat u de GPS  van uw GSM of Google maps  kan gebruiken.  
   • Toegang tot onze APP waarin +- 1.500 locaties & bezienswaardigheden zijn opgenomen, inclusief info 
   • Dagelijkse routekaart van hotel tot hotel via de bezienswaardigheden van die dag
   • Voorafgaande aan uw reis ontvangt u een uitgebreid informatie pakket per PDF, met heel wat praktische tips en weetjes
  • Een 24u/24u en 7op7 bereikbaar noodnummer (Engelstalig)

Wat is NIET inbegrepen in de rondreis :

 1. Vluchten naar en van IJsland, vraag ons de actuele prijs op voor de data van uw keuze.
 2. Toegangsgelden van de sites, de meeste zijn gratis toegankelijk
 3. Middagmaal & avondmaal en alle dranken
 4. Brandstof & parking voor de huurwagen
 5. Verlaging vrijstelling huurauto = 6 €/dag Deze reis is mogelijk van 07/07 tot 15/09 en kan gerealiseerd worden voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 of meer personen en met diverse 4x4 huurauto's  van klein tot groot

Alle vermelde prijzen zijn in EURO.


               KORTING  voor  afreizen  na   27/08            

Vragen ?  Reserveren?