4x4 Autorondreis IJsland                                                              12d/11n

           Zuid en West IJsland + Laki krater & Landmannalaugar !             

Tijdens deze autorondrit gaat U alle bezienswaardigheden van de mooie zuid en westkust ontdekken...
Geysir, Gullfoss, Thingvellir, Seljaland, Skogarfoss, Solheimja gletsjer, Dyrholaey, Vik, Kirkjubaejarklaustur, Skaftafell
tot en met Fjallsarlon en  Jokulsarlon.  Maar dan voegen we daar Landmannalaugar en de Laki Kraters aan toe  
en ronden we af met het schitterende schiereiland Snaefellsness gekend voor zijn unieke landschappen...

  De ideale rondreis voor een diepere kennismaking van IJsland.

Zuid & West IJsland + Laki Kraters en Landmannalaugar rondreis  in detail 


Een mooie 4x4 route met uitstekende balans tussen

rij- en bezoektijden gebaseerd op onze expertise,

waarbij  vluchten, huurwagen en alle hotels

voor u gereserveerd en betaald zijn...


Afreis:  DAGELIJKS van 07/07 tot 15/09

Dag 1: Brussel  – Keflavík – Hveragerdi   (100km)

Dagelijks zijn er vluchten vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík. Bij aankomst op de luchthaven kan u daar uw huurauto ophalen en vertrekken. Travel 2 Iceland adviseert u om te beginnen met een bezoek aan de Blue Lagoon (reservatie verplicht) en pas nadien door te rijden naar uw hotel in Hveragerdi waar u overnacht,

We raden u aan om te gaan dineren in het restaurant Fjorubordid, 45 minuten rijden maar zeker de omweg waard!

null

Dag 2: Hveragerdi – Reykjanes - Hveragerdi : (ca. 200 km)

We starten rustig vandaag, het Schiereiland Reykjanes is een ideale opwarmer qua 4x4 maar brengt u ook naar het mooie meer van Kleifarvatn, met zijn mooie “indianenkop” .


In feite bent u hier in de breuklijn tussen de 2 continentale platen… Iets verder komt u dan in Seltun, een eerste vulkanische site die u kan bezoeken, net zoals het naburige Hverahvammur en Hverahild die samen het geothermisch veld van Krisuvik (Krysuvik) vormen. Lunchen kan u in Grindavik. Hier ziet u de onvoorstelbare kracht van de oceaan die inbeukt  op de kust…  Nadien volgt u de zuidelijke kant van het eiland over de weg nr 427.

U kan eventueel beslissen om ook nog de  geothermische centrale van Hellisheidir  te  bezoeken, een bijzonder leerrijke site over hoe het

vulkanisme in een positieve zin kan gebruikt  worden…  En dan is het nog een korte rit tot Hveragerdi waar u overnacht.


Grootste waterval van IJsland en Europa !


Dag 3: Hveragerdi : Gulfoss - Geysir - Hrauneyar (ca. 200 km)

Na het ontbijt in het hotel vertrekt U naar het geothermisch actieve gebied van Geysir.  Strokkur verwelkomt u er met een heuse eruptie om de 7 à 10 minuten! Maar er is nog veel meer te zien want er zijn verschillende warm water bronnen te bewonderen!
Uw volgende stop is de spectaculaire 
Gullfoss waterval, doe zeker de wandeling tot aan het midden van de waterval.
Na uw bezoek kan dan naar Fludir afzakken waar u kan gaan baden in de Secret Lagoon ... En dan steekt u door tot Hrauneyjar, maar onderweg kan u nog Haifoss , IJslandse hoogste waterval (128 m) ontdekken... nadien wordt de weg slechter en dan komt  op de F26 waar 4x4 verplicht is!

Europa's grootste waterval

Dag 4: Hrauneyar – Landmannalaugar - Kirkjubaejarklaustur   (+ 150 km)  

Hrauneyar ligt ideaal om door te steken naar het ruige binnenland waar u kan genieten van ongelofelijke landschappen. Maar de kers op de taart is zeker Landmannalaugar met zijn veelkleurige ryholiet bergen…  absoluut de moeite waard!  Bovendien gaat u er voldoende tijd hebben om te genieten van een onvergetelijke wandeling doorheen de lava velden en nadien nog even te relaxen in het warme water!  Wij bezorgen u de kaart met de wandelroute! Let op: alles meebrengen voor de lunch en niets achterlaten!  Nadien neemt u de schitterende F-weg 208 naar het zuiden, naar Kirkjubaejarklaustur waar u overnacht...
ongelofelijk mooi


Landmannalaugar, enkel bereikbaar per 4x4

en vanaf 10/07 tot 15/09

Het IJslandse binnenland
Rondreis per 4x4 huurauto

individuele rondreis IJsland

Dag 5: Kirkjubaejarklaustur - Skaftafell  200km

Vandaag volgt u de F-206 tot de spectaculaire kraters van Lakagigar (F207).

De enorme uitbarsting van 1783 heeft een 25 km lange breuklijn veroorzaakt met overal (130) kraters achtergelaten die gemiddeld 30 meter hoog zijn… een spectaculair landschap is het gevolg ! Hoewel het gebied enkel per 4x4 bereikbaar is, is het een aanrader omdat je er ook mooie wandelingen kan maken (Voorzie zeker heen en terug 6 uur ). 


Op de terugweg kan u eventueel ook nog een wandeling maken aan de indrukwekkende en mooie canyon Fjadrargljufur ( 100m diep en 2 km lang) om nadien door te rijden tot Kirkjubaejarklautsur waar u de ringweg nr 1 neemt tot Skaftafell ca 100 km verder.

Binnenland IJsland

IJslandse F-wegen 

Geen bruggen....


dus door het water!

Dag 6: Skaftafell – Jokulsarlon – Kirkjubaejarklaustur                                  385 kmVandaag rijdt u langs het mooie Skaftafell National Park tot aan het gletsjermeren van Fjallsarlon en Jokullsarlon. Hier ziet u de ijsbergen die afgebroken zijn van Vatnajokull gletsjer en die afdrijven richting van de zee... maar net voor ze aan de zee komen is er een “drempel” waar ze achter blijven haken... kortom een verzamelplaats van ijsbergen! 

Wij raden U aan om hier een boottocht in te plannen, maar ook even te stoppen aan de verschillende kleinere parkings ten westen van de hoofdingang.  Dit is het verste punt van de reis… via Skaftafell waar we u aanraden om nog een mooie wandeling te doen bvb de waterval van Svartifoss met zijn speciale basaltachtergrond, of zelfs een begeleide gletsjerwandeling …

Vervolgens keert u dan terug tot Kirkjubaejarklaustur waar u nog een bezoek kan brengen aan Kirkjugólf (de kerkvloer), waar de  basaltzuilen een natuurlijke vloer vormen!  Overnachting in Kirkjubaejarklaustur.

IJsbergenmeren

Boek uw boottickets op voorhand,  want op = op !

2 mogelijkheden : amphibieboot 30 min = 65€

zodiac 60 min = 90 €      

gletsjermeer

   

(*) Hou er rekening mee dat Dyrhólaey niet per auto bereikbaar is wegens het broedseizoen van de papegaaiduikers van midden mei tot rond 23 juni

Rondreis per huurwagen


Dag 7: Kirkjubaejarklaustur - Dyrholaey - Skogarfoss - Seljalandfoss ( ca 200 km)Na het ontbijt vertrekt u naar het westen ... enkele kilometers verder in Reynisdrangar ziet u de rotsen als een draken rug uit de zee opduiken… en zijn er ook basaltformaties op het strand te zien. Maar bezoek zeker Dyrhólaey, een rotsachtige landtong waar papegaaiduikers(*) hun nest maken in mei/juni. Vanop de landtong heeft u ook een mooi zicht op het zwarte zand van Reynisfara strand!  Ga zeker ook een kijkje nemen (kleine wandeling tot zichtpunt) op de Solheimajokull (kiezelweg nr 221)

Maar U kan deze morgen ook (mits betaling én reservatie) een gletsjer wandeling met klimijzers maken. Verder naar het westen op de zuidkust kan u in Seljavallalaug baden in een van oudste natuurlijke zwembaden van IJsland en zijn er basaltformaties. Langs de ringweg Nr 1 kan u eventueel nog halt houden aan het museum van de Eyjafjalla uitbarsting maar dan moet u zeker de watervallen van Skogar en Seljaland bezoeken. Overnachten doet u in de buurt van Hella

Dag 8: Hella – Borgarnes (ca. 200 km, duurtijd 2 ½ uur)

Ons laatste grote  traject brengt u naar het westen, maar eerst nog een topper van formaat ! Aan de Seljaland waterval gaat u de Vallei van Thorsmork intrekken… deze 4x4 weg F 249 brengt u doorheen een schitterend stukje natuur tot aan de Basar hut. Van hieruit keert u via dezelfde 4x4  weg terug naar de hoofdweg, maar het zicht zal helemaal anders zijn! Onderweg kan u gerust nog een paar mooie wandelingen maken of gaan kijken naar het “verdwenen” gletsjermeer van de Eyjafjallajökull !
Voorzie voor de Vallei van Thorsmork een ½ dag …

Indien u wil, kan u gaan relaxen in het geothermische warme water van Fontana Baths in Laugarvatn, u kan er proeven van vers brood, gebakken op geothermische wijze (betalend) . 
Zo niet, kan u in één keer doorrijden tot uw volgende bestemming: het Nationaal Park van Thingvellir. Het is een leerrijke locatie, zowel geologisch als historisch gezien omdat men hier het eerste parlement samen riep. Nadien neemt u op de 36 op links de weg nr 48 naar het noorden... tot Borgarnes waar u gaat overnachten.

Plots duikt een rivier op van onder een lavalaag....


Een van de meest gefotografeerde locaties van IJsland


Dag 9: Snaefelsness  – Stykkishólmur of Olafsvik ( 250 km)

Vandaag begint u met de regio van Borgarfjordur en Reykholt waar u een bezoek kan brengen aan de mooie watervallen van Hraunfoss en Barnafoss terwijl u in Deildartunguhver de grootste warmwaterbron van Europa kan bewonderen... 
En dan staat het mooie schiereiland Snaefelsness op het programma waar u heel wat mooie  landschappen te zien krijgt… Overnachting in Stykkishólmur of Olafsvik

Dag 10: Snaefellsnes schiereiland - Reykjavik (ca. 200 km) 

Ontbijt in het hotel. Vandaag zet u uw bezoek verder aan het wondermooie Snæfellsnes schiereiland, met zijn kleine vissersdorpen zoals Hellissandur en Grundarfjörður.   Bezoek zeker de rotsformaties van Arnarstapi en het keistrand van Djúpalónssandur, via Eldborg krater en de Hvalfjörður fjord steekt u door naar Reykjavik waar u overnacht.


Autorondreis IJslandTravel2iceland.be

Dag 11: Reykjavik

Vandaag staat Reykjavik op het programma waar u de stad op eigen tempo kan bezoeken. Zo kan u een walviscruise maken of het pas geopende Walvissen museum of gewoon het centrum bezoeken met de zijn winkelstraten en de opera Harpa.

U heeft de huurwagen ter beschikking, u kan dus ook even de mooie kustweg van de Baai van Akranes bezoeken en via de tunnel terugkeren. Overnachting in Keflavik, vlak bij de luchthaven.

Dag 12: Keflavík – Brussel (50 km) 

Vroeg ontbijt in het hotel, vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.  Maar eerst levert U de huurwagen terug in aan de luchthaven van Keflavik

Prijs per persoon in Dacia Duster bij 4 personen


Reis zorgenvrij door IJsland met onze  0 € eigen risico
polis voor de huurwagen!

Comfort

3.143€

7/07 - 26/08/2024

Economy

 2.712 €

07/07 - 26/08/2024

Basic

2.522 €

07/07 - 26/08/2024

3.660 €

Bij 2 personen per Dacia Duster

3.229€

Bij 2 personen per Dacia Duster

3.039 €

Bij 2 personen per Dacia Duster

Comfort =   U logeert in comfortabele hotels of guesthouses met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.  In Reykjavik logeert u in een 4 sterren hotel.
Economy = U logeert in degelijke, eenvoudige, standaard hotels of guesthouses zonder veel luxe maar met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.

Basic =        idem maar zonder privé faciliteiten, dus gedeelde douches & wc’s op de gang.

Wat zit er in de prijs van de rondreis ?

 • 11 overnachtingen op basis van de gekozen logiesklasse, op basis van dubbele kamer met ontbijt

 • 11 x 24u Huurwagen in het gekozen type (of gelijkwaardig) van aankomst tot vertrek Keflavik Airport
  • Inclusief: omniumverzekering CDW, onbeperkt aantal  kilometers, 2 bestuurders, locale BTW
   • ONBEPERKT WIFI in de auto zodat u de GPS  van uw GSM of Google maps  kan gebruiken.  
   • Toegang tot onze APP waarin +- 1.500 locaties & bezienswaardigheden zijn opgenomen, inclusief info 
   • Dagelijkse routekaart van hotel tot hotel via de bezienswaardigheden van die dag
   • Voorafgaande aan uw reis ontvangt u een uitgebreid informatie pakket per PDF, met heel wat praktische tips en weetjes
  • Een 24u/24u en 7op7 bereikbaar noodnummer (Engelstalig)

Wat is NIET inbegrepen in de rondreis :

 1. Vluchten naar en van IJsland, vraag ons de actuele prijs op voor de data van uw keuze.
 2. Toegangsgelden van de sites, de meeste zijn gratis toegankelijk
 3. Middagmaal & avondmaal en alle dranken
  1. Brandstof & parking voor de huurwagen
  2. Verlaging vrijstelling huurauto = 6 €/dag 


Deze reis is mogelijk van 07/07 tot 15/09 en kan gerealiseerd worden voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 of meer personen en met diverse huurauto's  van klein tot groot, gewoon of 4x4

Alle vermelde prijzen zijn in EURO.

   U geniet korting voor alle afreizen na 26/08    


Vragen ?  Reserveren?

Self drive IJsland per 4x4