Autorondreis IJsland                                                                        12d/11n

           Zuid en West IJsland op rustig tempo!             

Tijdens deze autorondrit gaat U  de mooie zuid en westkust ontdekken, waar u alle klassiekers gaat bezoeken...
Geysir, Gullfoss, Thingvellir, Seljaland, Skogarfoss, Solheimja gletsjer, Dyrholaey, Vik, Kirkjubaejarklaustur, Skaftafell
tot en met Fjallsarlon en  Jokulsarlon. Maar dan voegen we daar het schitterende schiereiland Snaefellsness aan toe, gekend voor zijn unieke landschappen...   De ideale rondreis voor een diepere kennismaking van IJsland.

UW  PROGRAMMA  IN  DETAIL

Een mooie route met goede balans tussen rij- en bezoektijden gebaseerd op expertise,
waarbij vluchten, huurwagen en alle hotels voor u gereserveerd zijn...Dag 1: Brussel – Keflavík – Hveragerdi (100km)

Dagelijks zijn er vluchten vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík. Bij aankomst op de luchthaven kan u daar uw huurauto ophalen en vertrekken. Travel 2 Iceland adviseert u om te beginnen met een bezoek aan de Blue Lagoon (reservatie verplicht) en pas nadien door te rijden naar uw hotel in Hveragerdi.

Overnachting in het Hveragerdi, gekend om zijn vele serren!

Dag 2: Hveragerdi – Reykjanes - Hveragerdi : (ca. 200 km)

Na het ontbijt vertrekt U naar de geothermische centrale van Hellisheidi (10 km) om te ontdekken hoe IJslanders hun vulkanisme gebruiken in hun voordeel! Iets verder op neemt u dan op links naar het schiereiland Reykjanes. U bent hier in feite in de “riftvallei” waar IJsland steeds verder uit elkaar getrokken wordt. Het landschap zal dan ook spectaculair veranderen en via het mooie meer van Kleifarvatn komt u aan SeltunKrusivik en Gunnuhver waar u kennis kan maken met het actieve vulkanisme... 

U kan doorsteken tot Grindavik waar u kan gaan lunchen en in de namiddag gaat u dan naar de woeste omgeving bij vuurtoren en nadien volgt u de ruige zuidkust naar het oosten... Een fotostop in Strandakirkja mag niet ontbreken! Vervolgens keert u terug voor uw 2de overnachting in Hveragerdi. 


 Wij raden echter een  omweg aan om te gaan dineren in het restaurant Vid Fjorubordid in Stokkseyri

Reykjanes IjslandWe raden u aan om te dineren in het restaurant Fjorubordid, 45 min. rijden maar zeker de omweg waard!

Reykjanes

Ijsland Rondreis per 4x4

Golden Circle IJsland

Dag 3: Hveragerdi : Gulfoss - Geysir - Hveragerdi (ca. 200 km)

Na het ontbijt in het hotel vertrekt U naar het geothermisch actieve gebied van Geysir.  Strokkur verwelkomt u er met een heuse eruptie om de 7 à 10 minuten! Maar er is nog veel meer te zien want er zijn verschillende warm water bronnen te bewonderen!

Uw volgende stop is de spectaculaire Gullfoss waterval, doe zeker de wandeling tot aan het midden van de waterval.

Na uw bezoek kan u ook naar de Gletsjer van Langjokull gaan om er te sneeuwscooteren (op voorhand te reserveren).

Indien u wenst kan u ook gaan genieten in het warme water van de Fontana Baths in Laugarvatn. Hier treft u zéér zuiver water aan dat (natuurlijk) op geothermische wijze uit de ondergrond gewonnen wordt.

Terugrit tot uw hotel in Hveragerdi voor het avondmaal
en de overnachting 

Dag 4:  Hveragerdi - Zuidkust – Vik of Kirkjubaejarklaustur (+ 150 km)   Langs de ringweg Nr 1 gaat u naar het oosten waarbij u zeker de watervallen van Seljaland en Skogar moet bezoeken en kan u eventueel halt houden aan het museum van de Eyjafjalla uitbarsting . Vervolgens komt u aan in Dyrhólaey* met zijn mooi zichtpunt en papegaaiduikers en aan de overkant van de baai heeft u het zwarte strand van Reynisfara met een mooie basaltformatie… 

Nadien steekt u best door tot Kirkjubaejarklaustur… omdat dit toch een overbruggingstraject is.
Bij aankomst in Kirkjubaejarklaustur kan u nog een bezoekje brengen aan Kirkjugólf (de kerkvloer), waar de basaltzuilen een natuurlijke vloer vormen! Of u kan dit een van de komende dagen doen…
Overnachting in Kirkjubaejarklaustur.

(*) Hou er rekening mee dat Dyrhólaey niet per auto bereikbaar is wegens het broedseizoen van de papegaaiduikers van midden mei tot ongeveer 23 juni) 


Autorondreis zuid IJsland


Autorondreis Zuid IJslandRondreis per huurauto

  Autoreis Ijsland huurwagen


Dag 5: Kirkjubaejarklaustur - Jokullsarlon -Skaftafell - Kirkjubaejarklaustur (ca 200 km)

Vandaag rijdt u eerst nog 100 km verder, tot aan het gletsjermeer van Jokullsarlon. Hier ziet u de ijsbergen die afgebroken zijn van Vatnajokull gletsjer en die afdrijven richting van de zee... maar net voor ze aan de zee komen is er een “drempel” waar ze achter blijven haken... kortom een verzamelplaats van ijsbergen! Wij raden U aan om hier een boottocht in te plannen, maar ook even te stoppen aan de verschillende kleinere parkings ten westen van de hoofdingang.

Dit is het verste punt van de reis… op de terugweg raden wij u zeker aan om ook even Fjallsarlon te bezoeken, een kleinere versie, maar waarbij je zowel gletsjer als meer en ijsbergen ziet.

Vervolgens rijdt u langs Skaftafell waar we u aanraden om nog een mooie wandeling te maken bvb de waterval van Svartifoss met zijn speciale basaltachtergrond of zelfs een begeleide gletsjerwandeling … Nadien keert u dan terug tot Kirkjubaejarklaustur waar u overnacht!

Ijslandreizen per huurwagen


Op voorhand te reserveren,
minimale leeftijd: 10 jaar

Dag 6: Kirkjubaejarklaustur – Selfoss  (ca 200 km)  

Vandaag vertrekt u naar het westen van Ijsland, maar omdat er onderweg nog een paar bezoeken zijn splitsen we dit over 2 dagen zodat u in alle vrijheid kan genieten. Zo kan u u in Seljavallalaug baden in één van oudste natuurlijke zwembaden van IJsland en zijn er basaltformaties
Ga zeker ook een kijkje nemen (kleine wandeling tot zichtpunt) op de Solheimajokull (kiezelweg nr 221)
Hier kan u ook (mits betaling én reservatie) een gletsjer wandeling met klimijzers maken. Helemaal niet moeilijk en een unieke ervaring die wij alleen maar kunnen aanbevelen!
Nadien steekt u verder door naar het westen tot Selfoss waar uw een overnachting voorzien hebben

Na het ontbijt trekt u naar het noorden tot uw volgende bestemming: het Nationaal Park van Thingvellir, u volgt hierbij de weg nr 361 tot op de parking waar u kan gaan kijken naar het zuiverste water dat er is.. u kan probleemloos 10 meter diep zien! Via de 36 komt u aan het visitor center waar er ook (betalende) WC’s zijn. Het is een leerrijke locatie, zowel geologisch als historisch gezien omdat men hier het eerste parlement samen riep. Wandel zeker even de breuklijn in naar de locatie van de auping

En dan steekt u verder door naar het noordwesten, naar het schiereiland Snaefellsness waar we een overnachting voorzien in de buurt van Stykkisholmur of Olafsvik.  

Dag 7: Selfoss - Stykkisholmur   ca. 250 km        

Dag 8 en 9 : Snaefellsnes schiereiland                         

Rondreis per huurauto ijsland


Voorzie over de 2 dagen +- 150 km 


Snaefellsnes is gekend voor zijn schitterende landschappen en onvergetelijke panorama’s Na het ontbijt zet u uw bezoek aan Snaefellsnes verder: het haaien museum in Bjarnarhofn, de dorpjes Grundarfjörður en Olafsvik, Hellissandur, vervolgens volgt u de Utnesvegur die u langs heel wat mooie plaatsjes brengt: overweeg zeker een wandeling aan de Arnasstapi kliffen.... of op het strand bij de Ytri Tunga boerderij waar nieuwsgierige zeehonden naar de bezoekers komen kijken of het mooie rotsstrand van Djupalonssandur. Er is heel wat te doen... daarom spreiden we dit bezoek over 2 dagen en In Stykkisholmur kan u ook een 2 uur durende boottocht door de Breidajfordur Baai ( 3000 kleine eilandjes en ongelofelijk veel vogels) maken...

Dag 10 : Snaefelsness  – Reykjavik ( 250 km)     

Vandaag begint u met de regio van Borgarfjordur en Reykholt waar u een bezoek kan brengen aan de mooie watervallen van Hraunfoss en Barnafoss terwijl u in Deildartunguhver de grootste warmwaterbron van Europa kan bewonderen...

En dan zet u koers naar Reykjavik waar u in de late namiddag aankomt. Overnachting, wij geven u graag een aantal tips qua restaurants die we allemaal persoonlijk hebben uitgeprobeerd… Borgarnes ijslandTravel2iceland.be

Dag 11: Reykjavik                                                     

Vandaag staat Reykjavik op het programma waar u de stad op eigen tempo kan bezoeken. Zo kan u een walviscruise maken of het pas geopende Walvissen museum of gewoon het centrum bezoeken met de zijn winkelstraten en de opera Harpa.

U heeft de huurwagen ter beschikking, u kan dus ook even de mooie kustweg van de Baai van Akranes bezoeken en via de toltunnel terugkeren. Overnachting in Reykjavik.

Dag 12: Keflavík – Brussel (50 km)                        

Vroeg ontbijt in het hotel, vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.  Maar eerst levert U de huurwagen terug in aan de luchthaven van Keflavik

Prijs per persoon bij 4  personen in Toyota Auris

Inclusief  0 € eigen risico polis voor huurwagen

Comfort

1.975 €

25/06 - 26/08/2022

Economy

 1.733 €

25/06 - 26/08/2022

Basic

1.469 €

15/06 – 21/08/2022

2.288 €

Bij 2 personen per Toyota Auris

2.046 €

Bij 2 personen per Toyota Auris

1.733 €

Bij 2 personen per Toyota Auris

Comfort =   U logeert in comfortabele hotels of guesthouses met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.  In Reykjavik logeert u in een 4 sterren hotel.

Economy = U logeert in degelijke, eenvoudige, standaard hotels of guesthouses zonder veel luxe maar met private faciliteiten  en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.

Basic =        idem maar zonder privé faciliteiten, dus gedeelde douches & wc’s op de gang.

Wat zit er in de prijs van de rondreis ?

 • 11 overnachtingen op basis van de gekozen logiesklasse, op basis van dubbele kamer met ontbijt

 • 11 x 24u Huurwagen in het gekozen type (of gelijkwaardig) van aankomst tot vertrek Keflavik Airport
  • Inclusief: omniumverzekering CDW, onbeperkt aantal  kilometers, 2 bestuurders, locale BTW
   • ONBEPERKT WIFI in de auto zodat u de GPS  van uw GSM of Google maps  kan gebruiken.  
   • Toegang tot onze APP waarin +- 1.500 locaties & bezienswaardigheden zijn opgenomen, inclusief info 
   • Dagelijkse routekaart van hotel tot hotel via de bezienswaardigheden van die dag
   • Voorafgaande aan uw reis ontvangt u een uitgebreid informatie pakket per PDF, met heel wat praktische tips en weetjes
  • Een 24u/24u en 7op7 bereikbaar noodnummer (Engelstalig)

Wat is NIET inbegrepen in de rondreis :

 1. Vluchten naar en van IJsland, vraag ons de actuele prijs op voor de data van uw keuze.
 2. Toegangsgelden van de sites, de meeste zijn gratis toegankelijk
 3. Middagmaal & avondmaal en alle dranken
 4. Brandstof & parking voor de huurwagen
 5. Verlaging vrijstelling huurauto = 6 €/dag /autoDeze reis is mogelijk van 01/04 tot 30/10 en kan gerealiseerd worden voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 of meer personen en met diverse huurauto's  van klein tot groot, gewoon of 4x4

Alle vermelde prijzen zijn in EURO.              U ontvangt  korting op alle afreizen 


         van 01/04  tot 24/06  en van 27/08 tot 20/09  


Voor fervente wandelaars kan u een dag extra voorzien: in Skaftafell ...     het wordt dan 13 dagen

Er zijn verschillende wandelingen mogelijk in Skaftafell, een extra dag is hier dus snel voorbij!
U kan hier ook opteren om een gletsjertocht te maken... maar u kan ook kiezen
 om vandaag naar de Laki Kraters te gaan... maar dan heeft u wel een 4x4 nodig of kan u met de lijnbus mee!

Opgelet: de ijsgrot kan niet meer bezocht worden
na 01 april, ze is niet toegankelijk in de zomer! 

Rondreis Ijsland met huurauto


Ijslandreizen per huurauto

HOU A.U.B. GEEN REKENING MET DE CIJFERS

Zuidkust per huurwagen