Autorondreis IJsland                                                                        10d/09n

           Zuid en West IJsland              

Tijdens deze autorondrit gaat U  de mooie zuid en westkust ontdekken, waar u alle bezienswaardigheden aandoet... Geysir, Gullfoss, Thingvellir, Seljaland, Skogarfoss,
Solheimja gletsjer, Dyrholaey, Vik, Kirkjubaejarklaustur, Skaftafell
tot en met Fjallsarlon en  Jokulsarlon.  Maar dan voegen we daar het schitterende schiereiland Snaefellsness aan toe, gekend voor zijn unieke landschappen...  
De ideale rondreis voor een mooie rustige kennismaking van IJsland.

UW  PROGRAMMA  IN  DETAIL

Een mooie route met goede balans tussen rij- en bezoektijden gebaseerd op expertise,
waarbij vluchten, huurwagen en alle hotels voor u gereserveerd zijn...

null

Dag 1: Brussel  – Keflavík – Grindavik   (30km)

Dagelijks zijn er vluchten vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík. Bij aankomst op de luchthaven kan u daar uw huurauto ophalen en vertrekken. 

Wenst  u niet te gaan baden in de Blue Lagoon stellen wij u een alternatieve route voor via ruige zuidwest kust met de actieve geothermische site Gunnuhver en Bridge between Continents, nadien kan u gaan kijken naar de Blue Lagoon.

Als u er wil gaan baden dan raden wij u aan om daar mee te beginnen. Reservatie is verplicht...
Nadien kan u dan naar uw  hotel in Grindavik.


Dag 2: Grindavik – Reykjanes - Hveragerdi : (ca.140 km)

Na het ontbijt vertrekt U naar Geldingadalur (eruptie 2021) waar u het meer van de gestolde lava kan bezoeken... Iets verderop slaat u dan naar links af,  de “riftvallei” in waar IJsland steeds verder uit elkaar getrokken wordt. Het landschap zal dan ook spectaculair veranderen en via het mooie meer van Kleifarvatn komt u aan Seltun / Krusivik waar u kennis kan maken met het actieve vulkanisme... 


Nadien volgt u de ruige zuidkust naar het oosten... een fotostop in Strandakirkja mag niet ontbreken en in Raufarhollshellir kan u een lavatunnel bezoeken om nadien door te rijden tot Hveragerdi voor de  overnachting.

Eventueel kan u nog in de geothermische centrale van Hellisheidi ontdekken hoe IJslanders hun vulkanisme gebruiken in hun voordeel of een avondwandeling naar de Reykjadalurvallei waar u kan baden ! 

Reykjanes Ijsland

Reykjanes

Dag 3:  Hveragerdi - Zuidkust – Vik -Kirkjubaejarklaustur   (+ 150 km)  Langs de ringweg Nr 1 gaat u naar het oosten, onderweg kan u het Lava Center bezoeken maar de de watervallen van Seljaland en Skogar moet u zeker bezoeken.  
 Vervolgens komt u aan in Dyrhólaey* met zijn mooi zichtpunt en papegaaiduikers en aan de overkant van de baai heeft u het zwarte strand van Reynisfara met een mooie basaltformatie… 
Vik is de ideale plaats om wat inkopen te doen want de komende 2 dagen zijn er niet veel winkels meer om u te bevoorraden van eten en drinken!


Nadien steekt u best door tot Kirkjubaejarklaustur…  een overbruggingstraject van 70 km door het grootste lavaveld.
Bij aankomst in Kirkjubaejarklaustur kan u nog een bezoekje brengen aan Kirkjugólf (de kerkvloer), waar de basaltzuilen een natuurlijke vloer vormen! Of u kan dit een van de komende dagen doen… 

Overnachting in Kirkjubaejarklaustur.

(*) Hou er rekening mee dat Dyrhólaey 's avonds niet bereikbaar is wegens het broedseizoen van de papegaaiduikers van midden mei tot ongeveer 23 juni . 


Autorondreis zuid IJsland

Autorondreis Zuid IJsland

null


null

  null

null


Dag 4: Kirkjubaejarklaustur - Jokulsarlon -Skaftafell                                     (ca 200 km)


Vandaag rijdt u eerst nog 100 km verder, tot aan het gletsjermeer van Jokulsarlon. Hier ziet u de ijsbergen die afgebroken zijn van Vatnajokull gletsjer en die afdrijven richting van de zee... maar net voor ze aan de zee komen is er een “drempel” waar ze achter blijven haken... kortom een verzamelplaats van ijsbergen! Wij raden U aan om hier een boottocht in te plannen, maar ook even te stoppen aan de verschillende kleinere parkings ten westen van de hoofdingang.

Dit is het verste punt van de reis… op de terugweg raden wij u zeker aan om ook even Fjallsarlon te bezoeken, een kleinere versie, maar waarbij je zowel gletsjer als meer en ijsbergen ziet.

Vervolgens rijdt u langs Skaftafell waar we u aanraden om nog een mooie wandeling te maken naar de Svinafells gletsjer en ook de waterval van Svartifoss met zijn speciale basaltachtergrond is de moeite waard....

Nadien keert u dan terug tot Skaftafell waar u overnacht!

Gemakkelijk te bereiken via een gravelweg....

Ijslandreizen per huurwagen

Op voorhand te reserveren,
minimale leeftijd: 10 jaar

Solheima gletsjer

Dag 5: Skaftafell - Fjardrargljufur - Fludir –  (ca 200 km)  

Vandaag vertrekt u naar het westen van IJsland, maar in de voormiddag kan u nog een mooie wandeling maken in Skaftafell of zelfs een gletjser wandeling naar een ijsgrot maken.  Na de middag rijdt u dan naar het westen, in Kirkjubaejarklaustur moet u zeker een bezoek brengen aan de Fjardrarglufur canyon (100 m diep en 2 km lang)  Zie foto hieronder


Ook de moeite : een kijkje nemen (wandeling tot zichtpunt) op de Solheimajokull (kiezelweg  nr 221) Ook hier kan u ook (mits betaling én reservatie) een gletsjer wandeling met klimijzers maken. Helemaal niet moeilijk en een unieke ervaring die wij alleen maar kunnen aanbevelen!


Nadien steekt u verder door naar het westen tot Hella of Fludir waar u overnacht. 

Indrukwekkende kloof van 100m hoog en 2 km lang

Golden Circle IJsland

null

Dag 6 : Fludir -  Gulfoss - Geysir - Thingvellir - Reykholt (ca. 200 km)

Na het ontbijt in het hotel vertrekt U naar de spectaculaire Gullfoss waterval, het is de grootste waterval van Europa. Doe zeker de wandeling tot aan het midden van de waterval.

Uw volgende stop is het geothermisch actieve gebied van Geysir.  Strokkur verwelkomt u er met een heuse eruptie om de 7 à 10 minuten! Maar er is nog veel meer te zien want er zijn verschillende warm water bronnen te bewonderen!

Geothermisch gebied

En dan is het nog 60 km tot het Nationaal Park van Thingvellir, u volgt hierbij de weg nr 361 tot op de parking waar u kan gaan kijken naar het zuiverste water dat er is...  in Silfra u kan probleemloos 10 meter diep zien!  Via de weg nr 36 komt u aan het visitor center waar er ook (betalende) WC’s zijn. Het is een leerrijke locatie, zowel geologisch als historisch gezien omdat men hier in het jaar 940 het eerste parlement (ter wereld) samen riep.  Wandel zeker even de breuklijn in naar de locatie van de auping en de Oxararfoss waterval.


En dan steekt u verder door naar het noordwesten, richting van Borgarnes.  Maar eerst bezoekt u nog de mooie watervallen van Hraunfossar en Barnafoss

Overnachting in Reykholt of Borgarnes


Plots duikt een rivier op van onder een lavalaag....

Dag  7 en dag  8:  Snaefellsnes schiereiland               


Rondreis per huurauto ijsland

Voorzie over de 2 dagen +- 250 km 

Snaefellsnes is gekend voor zijn schitterende landschappen en onvergetelijke panorama’s 

Gedurende 2 dagen bezoekt u Snaefellsnes, het Selvalla zichtpunt, Bersekjahraun,  het haaien museum in Bjarnarhofn,  de mythische Kirkjufell berg & waterval, de dorpjes Grundarfjörður en Olafsvik, Hellissandur, vervolgens volgt u de Utnesvegur die u langs heel wat mooie plaatsjes brengt: overweeg zeker een wandeling aan de Arnasstapi kliffen.... of op het strand bij de Ytri Tunga boerderij waar nieuwsgierige zeehonden naar de bezoekers komen kijken of het mooie gekleurde rotsen strand van Djupalonssandur.


Er is heel wat te doen... daarom spreiden we dit bezoek over 2 dagen en overnacht u 1x aan de westkant van het schiereiland... en de 2de nacht in Borgarnes.

Travel2iceland.be

Dag 09: Reykjavik                                                     

Vandaag staat Reykjavik op het programma waar u de stad op eigen tempo kan bezoeken. Zo kan u een walviscruise maken of één van de 25 musea of gewoon het centrum bezoeken met de zijn winkelstraten en de opera Harpa.

U heeft de huurwagen ter beschikking,... Overnachting in Keflavik.

Dag 10: Keflavík – Brussel (50 km)                        

Vroeg ontbijt in het hotel, vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.  Maar eerst levert U de huurwagen terug in aan de luchthaven van KeflavikPrijs per persoon bij 4  personen in Skoda Octavia Break

Inclusief  0 € eigen risico polis voor huurwagen

Comfort

2.143 €

25/06 - 26/08/2023

Economy

 1.927 €

25/06 - 26/08/2023

Basic

1.774 €

15/06 – 21/08/2023

2.427 €

Bij 2 personen per VW Golf

2.211€

Bij 2 personen per VW Golf 

2.058 €

Bij 2 personen per VW Golf

Comfort =   U logeert in comfortabele hotels of guesthouses met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.  In Reykjavik logeert u in een 4 sterren hotel.

Economy = U logeert in degelijke, eenvoudige, standaard hotels of guesthouses zonder veel luxe maar met private faciliteiten  en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.

Basic =        idem maar zonder privé faciliteiten, dus gedeelde douches & wc’s op de gang.


Wat zit er in de prijs van de rondreis ?

 • 9 overnachtingen op basis van de gekozen logiesklasse, op basis van dubbele kamer met ontbijt

 • 9 x 24u Huurwagen in het gekozen type (of gelijkwaardig) van aankomst tot vertrek Keflavik Airport
 • Inclusief: omniumverzekering CDW, onbeperkt aantal  kilometers, 2 bestuurders, locale BTW
  • ONBEPERKT WIFI in de auto zodat u de GPS  van uw GSM of Google maps  kan gebruiken.  
  • Toegang tot onze APP waarin +- 1.500 locaties & bezienswaardigheden zijn opgenomen, inclusief info 
  • Dagelijkse routekaart van hotel tot hotel via de bezienswaardigheden van die dag
  • Voorafgaande aan uw reis ontvangt u een uitgebreid informatie pakket per PDF, met heel wat praktische tips en weetjes

Wat is NIET inbegrepen in de rondreis :

  1. Vluchten naar en van IJsland, vraag ons de actuele prijs op voor de data van uw keuze.
  2. Toegangsgelden van de sites, de meeste zijn gratis toegankelijk
  3. Middagmaal & avondmaal en alle dranken
  4. Brandstof & parking voor de huurwagen
  5. Verlaging vrijstelling huurauto = 6 €/dag /autoDeze reis is mogelijk van 01/04 tot 30/10 en kan gerealiseerd worden voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 of meer personen en met diverse huurauto's  van klein tot groot, gewoon of 4x4

Alle vermelde prijzen zijn in EURO.              U ontvangt  korting op alle afreizen 


         van 01/04  tot 24/06  en van 27/08 tot 20/09  


Voor fervente wandelaars kan u een dag extra voorzien: in Skaftafell ...     het wordt dan 11 dagen

Er zijn verschillende wandelingen mogelijk in Skaftafell, een extra dag is hier dus snel voorbij!
U kan hier ook opteren om een gletsjertocht te maken... maar u kan ook kiezen
om vandaag naar de Laki Kraters te gaan... maar dan heeft u wel een 4x4 nodig of u kan met een dagtrip per superjeep & gids dit avontuur beleven!

 

Rondreis Ijsland met huurauto


Ijslandreizen per huurauto

HOU A.U.B. GEEN REKENING MET DE CIJFERS

Zuidkust per huurwagen