Tax Free bij aankomst op IJsland
1 min. leestijd

Tax Free bij aankomst op IJsland

Ook bij aankomst mag je Tax Free aankopen  ….

Wenst u wat alcohol, wijn, bier of rookwaren te nuttigen tijdens uw reis door IJsland?  Koop ze dan bij aankomst op de luchthaven… als u naar beneden gaat om uw bagage op te halen zal u zien dat er tegenover de bagagebanden een speciale tax free winkel is.  Alle IJslanders gaan daar eerst naar toe i.p.v.  te wachten op hun bagage.  Het prijsverschil is dan ook zeer groot… maar er zijn importlimieten!

Wat mag u importeren in IJsland?

U mag  6 eenheden alcoholische dranken + 1 slof sigaretten of  250 gr rookwaren binnen brengen.

De 6  eenheden alcoholische Dranken worden onderverdeeld in 3  klassen:
“alcohol tussen 22 en 55°”  => likeuren
“minder dan  22° alcohol”   => wijnen
“bier en cider” => laag alcoholische dranken

Zo mag je per persoon, die ouder is dan  20 jaar,  18 liter bier kopen (36 x 0.5l),  OF  3 liter wijn + 6 liter bier   OF   1 liter Brennivin + 1 fles wijn (0.75) + 3 liter bier (6 x 0.5l)

Door de veelheid aan formaten wordt het best ingewikkeld, men heeft dan ook een handige tool ontwikkeld om het snel te berekenen.
U kan deze tool  HIER  vinden, het is echt de gemakkelijkste manier om te berekenen wat u wil en mag…

Andere producten importen zoals voedingswaren ?  Dat mag, zolang het voor eigen gebruik is, maximaal 3 kg en de waarde van 25.000 ISK niet overschrijdt.  Vlees mag geïmporteerd worden indien het ingeblikt is of gekookt.  Alle andere bereidingswijzen zijn NIET toegestaan.

Opgelet:
ALLES wat met paardensport te maken heeft, is aan speciale en zéér strenge maatregelen onderworpen, idem voor het sportvissen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen