Rondreis IJsland             Noord IJsland                     7d/6n

Deze rondreis van IJsland is perfect voor natuurliefhebbers.
 In dit programma koppelen we de mooie natuur rond Myvatn aan de vele vulkanische activiteiten van de regio. 

Deze rondreis laat u Geysir, Gullfoss en Thingvellir ontdekken maar ook Dettifoss, Namaskard, Akureyri,...

Programma in detail

Dag 1: Brussel – Keflavík – Hveragerdi (100km)

Dagelijks zijn er vluchten vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík.
Bij aankomst op de luchthaven kan u daar uw huurauto ophalen en vertrekken. Travel 2 Iceland adviseert u om te beginnen met een bezoek aan de Blue Lagoon (reservatie verplicht) en pas nadien door te rijden naar uw hotel in Hveragerdi.
Overnachting in het Hveragerdi, gekend om zijn vele serren!
Dag 2: Gullfoss – Geysir – Thingvellir   (200 km)

Na het ontbijt in het hotel vertrekt U naar het Nationaal Park van Thingvellir, een leerrijke locatie, zowel geologischomwille van de breuklijn tussen de 2 continentale platen, als historisch gezien omdat men hier het eerste parlement ter wereld samenriep.. Mits toeslag kan u hier ook (onder begleiding ) gaan snorkelen in het bijzonder heldere water tussen de 2 continenten...

Uw volgende stop is de spectaculaire Gullfoss-waterval en nadien het geothermisch actieve gebied van Geysir. Strokkur verwelkomt u er met een heuse eruptie om de 7 à 10 minuten. U kan ook naar de geothermische baden Fontana gaan in Laugarvatn.  Rit naar Fludir waar u overnacht.

Dag 3: Kjolur Mountain Track (ca. 350 km)

Vandaag wacht u een heus avontuur... de Kjolur piste is geopend van midden juni tot einde september en brengt u van zuid naar noord door de onherbergzame binnenland van Ijsland. Deze unieke piste stuurt u door het actieve vulkanische gebied tussen Langjokull en Hofsjokull gletsjers.
 Hier gaat u echt zien hoe ruig en ruw de IJslandse natuur is... Er zijn heel wat wandelwegen langsheen deze weg, dikwijls voeren ze u naar verborgen hotspots . Bezoek zeker even Hveravellir waar u heerlijk kan gaan relaxen in het warme water...

De Kjolur piste komt uit op de vruchtbare vlakte van Skagafjordur, gekend voor zijn vele paarden-stoeterijen. Het is in deze omgeving dat u gaat overnachten! 
Moest u nog de energie hebben om te gaan raften, het kan in Skagafjordur...


Dag 4: Trollenland  (ca. 190 km)

Vandaag gaat u door het Trollenland… trollen zijn wezens die versteend zijn omdat ze door het daglicht verrast werden! Niemand heeft ze dus ooit levend gezien, maar geen enkel IJslander zal beweren dat ze niet bestaan…. Als u het landschap ziet gaat u begrijpen waarom, in deze rotspartijen kan je alles zien wat je maar wil! 

 In elk geval heeft u een schitterend rit voor doe boeg want u gaat via Siglufjordur en Olfsfjordur naar Dalvik waar u kan opteren voor een walviscruise van 3 uur, Humpbak walvissen, dolijnen, minke walvissen en diverse bruinvissen worden hier regelmatig gezien. De voedingrijke wateren van deze buurt zorgen ervoor dat ze hier graag komen lunchen!


Nadien kan u dan doorsteken tot Akureyri waar u ook gaat overnachten. Deze stad met 18.000 inwoners is de 2de grootste stad van IJsland en in elk geval een economisch en cultureel centrum. Het is een zeer groene stad met héél véél aangename terrasjes! 

Dag 5: Meer van Myvatn en Dettifoss   200 km 

Uw eerste bezoek voor vandaag is Godafoss of de “Waterval van de goden”, u zal snel begrijpen waar de naam vandaan komt.. Nadien steekt u door tot het lake Myvatn Nature Reserve, gekend voor zijn mooie landschappen waar het aangenaam wandelen is op klaargemaakte pistes. In de zomer komen er ook heel wat vogels, ganzen en eenden naar dit gebied… Wandel zeker ook even naar de “donkere kastelen” van Dimmuborgir, zeer indrukwekkend geheel! Nadien kan u dan rustig gaan relaxen in het warme geothermische water van de Myvatn Nature Spa, de mooie landschappen krijgt u er gratis bij!


Om de dag af te sluiten gaat u naar het Jokulsargljufur National Park waar u de grootste waterval (qua debiet) van Europa kan bewonderen: Dettifoss, een bulderend schouwspel

Nadien keert u terug naar Akureyri om te overnachten.

Travel2iceland familiereis


Rondreis per huurauto


Dag 6: Ring Weg nr 1 naar Reykjavik (ca. 400 km)

Via de Ringweg nr 1 rijdt u naar Reykjavik in ongeveer 4,5 uur.  U kan dus kiezen of u eerst nog wat tijd besteed in Akureyri met zijn kleurvolle houten huizen en de meest noordelijke botanische tuinen van de wereld …

Of u kan opteren om halverwege te stoppen in de Gauksmyri Lodge, waar u nader kan kennismaken met het IJslands paard… Ook leuk is het Icelandic Seal center waar u heel wat kan bijleren over de 6 soorten van zeehonden die er leven in IJsland!


Opteert u om eerst naar Reykjavik te rijden dan kan u daar het Walvissen museum bezoeken of  de opera Harpa of een van de andere musea bezoeken.
Overnachting in Reykjavik, wij geven u graag tips over restaurants die we zelf uitgeprobeerd hebben.

Dag 7: Keflavík – Brussel 

Vroeg ontbijt in het hotel, vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.  Maar eerst levert U de huurwagen terug in aan de luchthaven van Keflavik

Prijs per persoon in Dacia Duster bij 4 personen


Reis zorgenvrij door IJsland met onze  0 € eigen risico
verzekering voor de huurwagen!

Comfort

1.737 €

in 2 dubbele kamers

25/06 – 26/08/2024

Economy

1.502 €

in 2 dubbele kamers

25/06 – 26/08/2024

Basic

1.398 €

in 2 dubbele kamers

15/06 – 26/08/2024

1.965 €

in Dacia Duster bij 2 personen

1.730 €

in Dacia Duster bij 2 personen

1626 €

in Dacia Duster bij 2 personen

Comfort  =  U logeert in comfortabele hotels of guesthouses met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer. In Reykjavik logeert u in een 4 sterren hotel.

Economy = U logeert in degelijke, eenvoudige, standaard hotels of guesthouses zonder veel luxe maar met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.

Basic        =  idem maar zonder privé faciliteiten, dus gedeelde douches & wc’s op de gang


Wat zit er in de prijs van de rondreis ?

 • 6 overnachtingen op basis van de gekozen logiesklasse, op basis van dubbele kamer met ontbijt

 • 6 x 24u Huurwagen in het gekozen type (of gelijkwaardig) van aankomst tot vertrek Keflavik Airport
  • Inclusief: omniumverzekering CDW, onbeperkt aantal  kilometers, 2 bestuurders, locale BTW
   • ONBEPERKT WIFI in de auto zodat u de GPS  van uw GSM of Google maps  kan gebruiken.  
   • Toegang tot onze APP waarin +- 1.500 locaties & bezienswaardigheden zijn opgenomen, inclusief info 
   • Dagelijkse routekaart van hotel tot hotel via de bezienswaardigheden van die dag
   • Voorafgaande aan uw reis ontvangt u een uitgebreid informatie pakket per PDF, met heel wat praktische tips en weetjes
  • Een 24u/24u en 7op7 bereikbaar noodnummer (Engelstalig)

Wat is NIET inbegrepen in de rondreis :

 1. Vluchten naar en van IJsland, vraag ons de actuele prijs op voor de data van uw keuze.
 2. Toegangsgelden van de sites, de meeste zijn gratis toegankelijk
 3. Middagmaal & avondmaal en alle dranken
 4. Brandstof & parking voor de huurwagen
 5. Verlaging vrijstelling huurauto = 6 €/dag/auto Deze reis is mogelijk van 15/06 tot 15/09 en kan gerealiseerd worden voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 of meer personen en met diverse 4x4 huurauto's van klein tot groot

Alle vermelde prijzen zijn in EURO
                               

    

 •    Kortingen voor alle afreizen tussen
             15/06 en 24/06 en ook
             van 27/08 tot 15/09


Iets onduidelijk of reserveren ?