Familie rondreis IJsland             Jonge ontdekkers                     8d/7n

Met dit speciale familieprogramma bezoeken we IJsland op een ander ritme: minder tijd in de huurauto,

maar meer tijd in de vrije natuur en natuurlijk in de warmwater baden!   Tijdens deze auto rondreis

gaat U naar de mooie zuidkust ontdekken zoals Geysir, Gullfoss en Thingvellir en het unieke gletsjermeer in Jokulsarlon,

Ideaal voor een eerst kennismaking met IJsland.

Programma in detail


Dag 1: Brussel – Keflavík – Hveragerdi (100km)


Dagelijks zijn er vluchten vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík.
Bij aankomst op de luchthaven kan u daar uw huurauto ophalen en vertrekken. Travel 2 Iceland adviseert u om te beginnen met een bezoek aan de Blue Lagoon. Reservatie is verplicht, kinderen tot en met 13 jaar zijn gratis.  Voorzie minimaal 90 minuten. Nadien  kan u doorrijden naar uw hotel in Hveragerdi.
 Overnachting in het Hveragerdi, gekend om zijn geothermische serres!

Reykjanes schiereiland

Dag 2: Hveragerdi – Selfoss (ca. 120 km)

Ontbijt in het hotel.
Vandaag staat de mooie zuidkust van het Schiereiland Reykjanes op het programma. U kan een stop inbouwen aan vulkanische site van Seltun / Krysuvik of het idylische Strandakirkja kerk of aan het mooie strand van Eyarbakki. In Stokkseyri kan u het Ghost Center bezoeken... hier vindt u alle info over elfen, trollen en geesten. Als u iets actiefs zoekt kan u in Stokkseyri ook gaan kayakken... en gaan eten in het restaurant Vik Fjorubordid.  Vervolgens steekt u door tot Hveragerdi waar u overnacht.

Dag 3: Gullfoss – Geysir – Thingvellir   (ca. 200 km)

Na het ontbijt in het hotel vertrekt U naar het Nationaal Park van Thingvellir, een leerrijke locatie, zowel geologisch omwille van de breuklijn tussen de 2 continentale platen, als historisch gezien omdat men hier het eerste parlement ter wereld samenriep... 

Uw volgende stop is de spectaculaire Gullfoss-waterval en nadien het geothermisch actieve gebied van Geysir. Strokkur verwelkomt u er met een heuse eruptie om de 7 à 10 minuten. U kan ook gaan baden inde geothermische baden Fontana in Laugarvatn.  Eventueel kan u ook langs gaan in de Efsti Dalur boerderij waar je kan genieten van een heerlijk eigen gemaakt ijsje!   Rit naar Fludir waar u overnacht.

Familierondreis IJsland

null

Travel2iceland familie rondreis


Met reyniksdranger op de achtergrond

Dag 4: Seljalandfoss – Skogarfoss – Vik (ca 180 km)

Na het ontbijt vertrekt u naar het oosten ... op de zuidkust ontdekt U de Seljalandsfoss en de Skógafoss-watervallen maar ook Dyrhólaey, een rotsachtige landtong waar honderden papegaaiduikers(*) hun nest maken in de zomer. We ronden deze dag af met de zwarte zandstranden in de buurt van het dorpje Vík, waar u gaat overnachten.

U kan ook gaan kijken naar een kolonie papegaai duikers bij het Reynisfjara strand, in Reynisdrangar ziet u de rotsen als een drakenrug uit de zee opduiken.. en zijn er ook basaltformaties op het strand te zien.

In Seljavallalaug kan u baden in een van oudste natuurlijke zwembaden van Ijsland.. . Zijn de kinderen ouder dan 10 jaar kan u eventueel een gletsjer wandeling maken op de Solheimajokull.
(*) Hou er rekening mee dat Dyrhólaey tijdens in het voorjaar gesloten is, van midden mei tot ongeveer 23 juni

Dag 5: Vik - Jokulsarlon & Skaftafell – Hofn (ca 270 km)

Vandaag rijdt u langs het mooie Skaftafell Nationale Park, waar u een korte wandeling kan maken naar de Svartifoss waterval.


Nadien steekt u door tot aan het gletsjermeer van Jokullsarlon. Hier ziet u de ijsbergen die afgebroken zijn van Vatnajokull gletsjer en die afdrijven richting van de zee... maar net voor ze aan de zee komen is er een “drempel” waar ze achter blijven haken... kortom een verzamelplaats van ijsbergen! Wij raden U aan om hier een boottocht in te plannen. 


Daarna steekt u door tot Hofn, de hoofdstad van de kreeften en langousten in IJsland . Dat wordt dus smullen deze avond!  Overnachting in Hofn

null

Familie rondreis per huurauto

Dag 6:  Hofn - Skaftafell - Vik (ca 180 km) 

Na het ontbijt in Hofn keert u via Jokulsarlon en Fjallsarlon terug naar het mooie Nationale Park van Skaftafell waar u een prachtige wandeling kan maken naar de Svartifoss waterval met zijn zwarte basaltzuilen.
Zijn de kinderen ouder dan  10 jaar kan u ook een gletsjerwandeling maken, een unieke ervaring waar u in totaal 3 uur moet voor uittrekken!
Voor zij die jonger zijn, is de kinderboerderij van
 Hólmur een perfecte tussenstop op uw weg naar Vik waar u gaat overnachten.
Maar 's avonds dan nog even een wandeling naar Reynisdrangar, volgens de legende zijn de trollen versteend toen ze verrast werden door de zon...

Dag 7: Vik -  Reykjavik (ca. 200 km)

Via de Ringweg nr 1 rijdt u naar Reykjavik waar u het Walvissen museum of genieten in het Nautholsvik geothermisch strand.
Zijn de kinderen nog wat kleiner dan kan u naar het Husdyragarduribb stadspark gaan waar er een kinderzoo is en er actief kan gespeeld worden met typische dieren van de boerderij...

Wij geven u graag nog een paar aanbevelingen van restaurants die wij uitgeprobeerd hebben...

Overnachting in Reykjavik.

kindvriendelijke reizen Ijsland

Dag 8: Keflavík – Brussel 

Vroeg ontbijt in het hotel, vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.  Maar eerst levert U de huurwagen terug in aan de luchthaven van Keflavik

Totaalprijs per gezin van 2 VW + 2 kinderen (2-11j) 

Toyota Auris

4.153 €

25/06 – 26/08/2022

Skoda Octavia

4.375 €

25/06 – 26/08/2022

Dacia Duster

4.375 €

25/06 – 26/08/2022

U logeert in degelijke, eenvoudige, standaard hotels of guesthouses zonder veel luxe maar met private faciliteiten  en op basis van kamer met ontbijt 


Wat zit er in de prijs van de rondreis ?

 • 7 overnachtingen op basis van de gekozen logiesklasse, op basis van dubbele kamer met ontbijt

 • 7 x 24u Huurwagen in het gekozen type (of gelijkwaardig) van aankomst tot vertrek Keflavik Airport
 •  Inclusief: omniumverzekering CDW, onbeperkt aantal  kilometers, 2 bestuurders, locale BTW
 • U krijgt via de gratis WIFI in de auto toegang tot onze app en kan op die manier uw eigen GPS gerbruik  maar ook ons gedetailleerd interactief infopakket (NL-talig)  en uw routekaart (Engelstalig)
 • Voorafgaande aan uw reis ontvangt u een uitgebreid informatie pakket per PDF, met heel wat praktische tips en weetjes
 • Een 24u/24u en 7op7 bereikbaar noodnummer (Engelstalig)

Wat is NIET inbegrepen in de rondreis :

 1. Vluchten naar en van IJsland, vraag ons de actuele prijs op voor de data van uw keuze.
 2. Toegangsgelden van de sites, de meeste zijn gratis toegankelijk
 3. Middagmaal & avondmaal en alle dranken
 4. Brandstof voor de huurwagen
 5. Kinderstoelen kunnen gehuurd worden
  Baby stoel = +- 60 € per reis
  Kinderzitje  9-18 kg = +- 40 € per reis
  Kinderzitje 15-36 kg = +- 18 € per reis
 6. Parkeergelden

     


Deze reis is mogelijk van 1/05 tot 30/09 en kan gerealiseerd worden voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 of meer personen en met diverse 4x4 huurauto's  van klein tot groot

Alle vermelde prijzen zijn in EURO.

Een vraag? Neem contact op