Autorondreis IJsland          IJSLAND IN VOLLE GLORIE             16d/15n

Tijdens deze 4x4 rondreis met huurauto gaat U letterlijk naar alle uithoeken van IJsland.

Naast alle gebruikelijke klassiekers zoals Reykjavik, Blue Lagoon, Golden Circle met Thingvellir, Gullfoss en Geysir, 
bezoekt u ook nog Akureyri, Husavik, Myvatn, Jokulsarlon, Skaftafell, Dyrholaey, Snaefelsness ... en de West Fjorden!

Kortom, U krijgt het meest volledig beeld van IJsland ...


UW  PROGRAMMA  IN  DETAIL

Een mooie 4x4 route met goede balans tussen
rij- en bezoektijden gebaseerd op onze expertise,
waarbij vluchten, huurwagen en alle hotels voor u gereserveerd zijn...


Afreis : DAGELIJKS  van 20/06 tot 15/09
enkel mogelijk per 4x4

Dag 1: Brussel – Keflavík – Hveragerdi (100km)

Dagelijks zijn er vluchten vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík.
Bij aankomst op de luchthaven kan u daar uw huurauto ophalen en vertrekken. Travel 2 Iceland adviseert u om te beginnen met een bezoek aan de Blue Lagoon (reservatie verplicht) en pas nadien door te rijden naar uw hotel in Hveragerdi.
Overnachting in Hveragerdi, gekend om zijn vele serren!IJsland rondreis per huurauto

Travel2iceland.be self drive ijsland

Dag 2: Thingvellir – Gullfoss – Geysir – Hrauneyar ( +300 km)

Na uw ontbijt kan u eventueel eerst nog de geothermische centrale van Hellisheidi gaan bezoeken, u leert er hoe men van een nadeel een voordeel maakt… Nadien rijdt u via de Kerid krater naar het Thingvellir Nationaal Park waar in de 10de eeuw het eerste parlement ter wereld samen kwam. Maar het is ook de plaats waar de 2 continenten letterlijk uit elkaar drijven.  Vervolgens rijdt U door tot het geothermische gebied van Geysir waar U Strokur bezoekt. Om de 7 à 9 minuten spuwt hij zijn kokende water tot 30 meter de hoogte in... Daarna is Gullfoss met zijn machtige waterval aan de beurt, bijzonder indrukwekkend. Nadien volgt u de weg nr 30 naar het zuiden om te overnachten in Hrauneyar, aan de rand van de beschaving!    

Dag 3 : Dagtrip naar Landmannalaugar

Hrauneyar ligt ideaal om op één dag heen en terug te rijden naar Landmannlaugar. Dit is een onvergetelijke ervaring die je enkel per 4x4 kan uitvoeren over F wegen.
In Landmannalaugar kan u diverse mooie wandelingen maken van 04 of 06 uur doorheen de kleurrijke ryholietbergen. U kan er ook gaan baden in de warme bron aan de voet van de lavastroom.  In de omgeving moet u zeker ook een bezoek brengen aan de rode krater van Ljottipollur en de mooie watervallen van Sigldugljufur!
Deze avond slaapt u terug in Hrauneyar...

Deze pareltjes kan je enkel bereiken per 4x4
Rondrit IJsland in al zijn glorie


Self drive Ijsland huurauto

Dag 4                                                           200 km   
Hrauneyar – Vik – Kirkjubæjarklaustur               

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat de spectaculaire zuidkust op het programma en ontdekt U de Skógafoss- en Seljalandsfoss-watervallen, de zwarte zandstranden in de buurt van het dorpje Vík, de Mýrdalsjökull-gletsjer en Dyrhólaey, een rotsachtige landtong waar duizenden papegaaiduikers (*) hun nest maken in de zomer.
Aan de overkant van de baai heeft u dan Reynisfjara met zijn prachtige basaltzuilen op het strand. Opgelet: deze locatie staat gekend voor zijn  plotse hoge golven, blijf dus weg van de branding!   
Check-in en overnachting in de regio van Kirkjubæjarklaustur.

(*) Hou er rekening mee dat Dyrhólaey tijdens in het voorjaar gesloten is, van midden mei tot ongeveer 23 juni)

Dag 5 :  Dagtrip naar Laki Kraters

Een weinig bezochte locatie : Laki kraters of Lakagigar is absoluut de moeite waard, maar enkel bereikbaar per 4x4. Het is een 25 km lange breuklijn waar 130 kraters op onstaan zijn. Voorzie  ongeveer 6 uur voor deze excursie.
Op de terugweg kan u ook nog de Fjardargljufur kloof gaan bezoeken,  het is een van de spectaculairste kloven van Ijsland.  Overnachting in Kikrjubaejarklaustur.

Self drive Ijsland

Dag 6: Kirkjubæjarklaustur – Skaftafell – Jökulsárlón – Höfn -  (ca. 450 km)

Na het ontbijt in het hotel vertrekt U naar het Nationaal Park van Skaftafell, een oase van groen aan de voet van de gletsjer Vatnajokull, waar u mooie wandelingen kan maken, bvb naar de Svartifoss waterval met zijn zwarte basaltzuilen. Uw volgende stop is aan de gletsjermeren Fjallsarlon en Jokulsarlon. U sluit de dag af in het vissersdorpje Höfn.   De regio Hornafjörður is bij uitstek het gebied waar u lekkere langousten en kreeften kan eten… 

Aanbevolen facultatieve excursie: Amfibie boottocht in Jökulsárlon

Dag 7: Höfn – Djúpivogur – Reyðafjörður – Egilsstaðir 300km 

Ontbijt in het hotel. Mooie rit langs de oostelijke fjorden met hun imposante bergen en charmante vissersdorpjes. Ook hier kan u met een boot naar het eiland Papey waar duizenden papegaaiduikers tijdens de zomer verblijven. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de beroemde collectie mineralen van Petra, in de regio Stödvarfjordur. Dan is er ook nog het mooie LagarFljot meer … waar volgens de legendes een monster in leeft… u kan er ook de mooie wandeling maken naar de indrukwekkende 118m hoge Hengifoss waterval, de rode lava lagen geven er een extra kleurschakering aan!

Overnachting in Egilsstadir of omgeving


Self drive Rond Ijsland 10 d

Grote Rondreis per huurwagen

Dag 8: Egilsstadir - Dettifoss - Husavik - Myvatn (310km)  

Na het ontbijt in het hotel neemt u de weg door het hoogland van Mödrudalsöraefi, gekend voor zijn zijn onbezoedelde schoonheid om vervolgens aan te komen in Dettifoss, waar U de krachtigste waterval van Europa kan bezoeken. Bezoek Ásbyrgi, een canyon in de vorm van een hoefijzer, volgens de legende de pootafdruk van Sleipnir, het paard van Odin. Het schiereiland Tjörnes is zeker uw bezoek waard en dan ronden we af in de (zelf uitgeroepen) hoofdstad van de walviscruisen, het vissersdorpje Húsavík. Overnachting in de regio van Mývatn.

Facultatieve betalende excursie: walvissen spotten vanuit Húsavik.

Dag 9: Myvatn - Akureyri  (70km)

Ontbijt, het gebied rond Myvatn is gekend voor zijn schoonheid. Er is dan ook veel te bezoeken zoals de rare vulkanische formaties van Dimmuborgir, de pseudokraters van Skútustaðir, het geothermische veld van Námaskard met dampende zwavelbronnen… 
Kortom keuzes maken en goed inplannen!   Via de waterval van Godafoss kom je in Akureyri, 2de grootste stad van IJsland en de culturele en commerciële hoofdstad van het noorden. Overnachting in de regio van Akureyri.

Self drive Ijsland

Dag 10: Akureyri – Varmahlíð/Laugarbakki (ca. 200 km)

Na het ontbijt in het hotel heeft u nog even de tijd om Akureyri te ontdekken. Maar dan vertrekken we naar het westen via de historische regio van Skagafjördur, bekend om de vele paardenfokkerijen. Overnachting in de regio van Varmahlíð of Laugarbakki.

Dag 11: Varmahlíð – Hólmavik – Isafjördur (ca. 360 km)

Ontbijt in het hotel. Via Steingrímsfjarðarheiði komt u in Hólmavík om dan verder door te steken naar de indrukwekkende westelijke fjorden. Dit weinig bewoonde gebied met zijn ruige Fjorden toont u zijn schitterende kustlijn, woonplaats van de Arctische vos maar ook heel wat zeehonden en duizendeen zeevogels. U rijdt verder naar Ísafjörður, het grootste dorp in de buurt waar u overnacht

Dag 12: Ísafjörður                                                   

Rustig uitslapen kan.... want u blijft hier 2 nachten, na het ontbijt raden wij u toch aan om de omgeving te gaan bezoeken, bvb de dorpen Bolungarvík en Suðureyri… of een lange wandeling doen.
Maar best wel in groep als u een lange wandeling wil doen, het weer kan hier zeer wisselvallig zijn en de regio is bijzonder dun bevolkt.

2de Overnachting in de regio van Ísafjörður.

Dag 13: Ísafjörður – Thingeyri – Bíldudallur – Látrabjarg – Flókalundur (ca. 330 km)

Na het ontbijt verlaat u de prachtige westelijke fjorden. Bouw onderweg een stop in de Dynjandi watervallen en de indrukwekkende Látrabjarg kliffen. U zal er niet alleen zijn want in de zomermaanden zijn deze kliffen ingenomen door miljoenen papegaaiduikers, Jan-Van-Genten, zeekoeten en alken. 

Overnachting in de regio van Flókalundur.

Rondrit per huurauto

Dag 14: Flókalundur – overtocht per Ferry Baldur – Breiðafjörður – Stykkishólmur

Ontbijt in het hotel, afhankelijk van de uurregeling van de ferry gaat u eerst nog een aantal bezoeken brengen in de regio en nadien neemt U de ferry Baldur door de Breiðafjörður baai. Onderweg kan u genieten van een mooi zicht op duizenden eilanden… Aankomst in het charmante dorpje Stykkishólmur waar u ook gaat overnachten.
Afhankelijk van de uurregeling van de boot bekijken we samen wat het beste programma voor u is.      (De overtocht is inbegrepen in de prijs.)

Dag 15:  Stykkishólmur – Snæfellsnes  – Borgarfjörður – Reykjavík     (ca. 360 km)

Ontbijt in het hotel.

Vandaag staat het wondermooie Snæfellsnes schiereiland op het programma, met zijn kleine vissersdorpen zoals Hellissandur en Grundarfjörður. En dan heb je nogal die schilderachtige landschappen zoals Kikrjufell en de mooie rotsformaties van Arnarstapi en het keistrand van Djúpalónssandur,...

Afhankelijk van uw keuze kan u ook opteren om de regio Borgarfjörður te bezoeken met de prachtige Hraunfossar en Barnafoss watervallen en de warmwaterbronnen van Deildartunguhver. Keuzes maken dus want via de Hvalfjörður fjord steekt u door naar Reykjavik. Overnachting in Reykjavik.

Rondreis per huurwagen

Dag 16: Keflavík – Brussel 

Vroeg ontbijt in het hotel, vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.  Maar eerst levert U de huurwagen terug in aan de luchthaven van Keflavik

Prijs per persoon bij 4  personen in Dacia Duster 4x4


Reis zorgenvrij door IJsland met onze  0 € eigen risico
verzekering voor de huurwagen!

Comfort

4.346 €

in 2 dubbele kamers

25/06 – 26/08/2024

Economy

 3.758 €

in 2 dubbele kamers

25/06 – 26/08/2024

Basic

 3.499 €

in 2 dubbele kamers

25/06 – 26/08/2024

5.068 €

Bij 2 personen per Dacia Duster

4.481€

Bij 2 personen per Dacia Duster

4.222 €

Bij 2 personen per Dacia Duster

Comfort =   U logeert in comfortabele hotels of guesthouses met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.  In Reykjavik logeert u in een 4 sterren hotel.
Economy = U logeert in degelijke, eenvoudige, standaard hotels of guesthouses zonder veel luxe maar met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.

Basic =        idem maar zonder privé faciliteiten, dus gedeelde douches & wc’s op de gang.


Wat zit er in de prijs van de rondreis ?

 • 15 overnachtingen op basis van de gekozen logiesklasse, op basis van dubbele kamer met ontbijt

 • 15 x 24u Huurwagen in het gekozen type (of gelijkwaardig) van aankomst tot vertrek Keflavik Airport, 
 •           Overzetboot van West Fjorden naar                       Stykkisholmur ( auto en passagiers) 
  • Inclusief: omniumverzekering CDW, onbeperkt aantal  kilometers, 2 bestuurders, locale BTW
   • ONBEPERKT WIFI in de auto zodat u de GPS  van uw GSM of Google maps  kan gebruiken. 
   • Toegang tot onze APP waarin +- 1.500 locaties & bezienswaardigheden zijn opgenomen, inclusief info 
   • Dagelijkse routekaart van hotel tot hotel via de bezienswaardigheden van die dag
   • Voorafgaande aan uw reis ontvangt u een uitgebreid informatie pakket per PDF, met heel wat praktische tips en weetjes
  • Een 24u/24u en 7op7 bereikbaar noodnummer (Engelstalig)

Wat is NIET inbegrepen in de rondreis :

 1. Vluchten naar en van IJsland, vraag ons de actuele prijs op voor de data van uw keuze.
 2. Toegangsgelden van de sites, de meeste zijn gratis toegankelijk
 3. Middagmaal & avondmaal en alle dranken
 4. Brandstof & parking voor de huurwagen
 5. Verlaging vrijstelling huurauto = 6 €/dag/auto 


Deze reis is mogelijk van 24/06 tot 15/09 en kan gerealiseerd worden voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 of meer personen en met diverse huurauto's  van klein tot groot, 4x4 is wel verplicht

Alle vermelde prijzen zijn in EURO.

 •                     KORTING voor afreizen van       
             27/08 tot 15/09/2021 
   


Een vraag of een offerte ?

Travel2iceland.be Rondreis met huurauto

Bij deze rondreis komen er  2  nachten bij aan de zuidkust, dus 15 nachten...