Autorondreis IJsland                 IJSLAND IN  DETAIL                        19d/18n

Tijdens deze rondreis met 4x4 huurauto gaat U letterlijk naar alle uithoeken van IJsland.

Naast alle gebruikelijke klassiekers zoals Reykjavik, Blue Lagoon, Golden Circle met Thingvellir, Gullfoss en Geysir, 
bezoekt u ook nog Akureyri, Husavik, Myvatn, Laki Kraters, Jokulsarlon, Skaftafell, Dyrholaey, Snaefelsness ...
en de West Fjorden!   Kortom U krijgt een gedetailleerd beeld van IJsland ...


UW  PROGRAMMA  IN  DETAIL


Een mooie 4x4 route met uitstekende balans tussen

rij- en bezoektijden gebaseerd op onze expertise,

waarbij  vluchten, huurwagen en alle hotels

voor u gereserveerd en betaald zijn...


Afreis: DAGELIJKS van 01/05 tot 30/09   

kan enkel gereden worden per 4x4


Dag 1: Brussel – Keflavík – Hveragerdi (100km)

Dagelijks zijn er vluchten vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík.
Bij aankomst op de luchthaven kan u daar uw huurauto ophalen en vertrekken. Travel 2 Iceland adviseert u om te beginnen met een bezoek aan de Blue Lagoon (reservatie verplicht) en pas nadien door te rijden naar uw hotel in Hveragerdi.
Overnachting in het Hveragerdi, gekend om zijn vele serren!IJsland rondreis per huurautoKerid of Kerio krater


Travel2iceland.be self drive ijsland

Dag 2: Thingvellir – Gullfoss – Geysir – Fludir ( +300 km)

Na uw ontbijt kan u eventueel eerst nog de geothermische centrale van Hellisheidi gaan bezoeken, u leert er hoe men van een nadeel een voordeel maakt… Nadien rijdt u via de Kerid krater naar het Thingvellir Nationaal Park waar in de 10de eeuw het eerste parlement ter wereld samen kwam. Maar het is ook de plaats waar de 2 continenten letterlijk uit elkaar drijven.  Vervolgens rijdt U door tot het geothermische gebied van Geysir waar U Strokur bezoekt. Om de 7 à 9 minuten spuwt hij zijn kokende water tot 30 meter de hoogte in... Daarna is Gullfoss met zijn machtige waterval aan de beurt, bijzonder indrukwekkend. 
Nadien volgt u de weg nr 30 naar het zuiden om te overnachten in de omgeving van Fludir of Selfoss     

Dag 3:
Fludir – Vik – Kirkjubæjarklaustur (160 km)

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat de spectaculaire zuidkust op het programma en ontdekt U de Skógafoss- en Seljalandsfoss-watervallen, de zwarte zandstranden in de buurt van het dorpje Vík, de Mýrdalsjökull-gletsjer en Dyrhólaey, een rotsachtige landtong waar duizenden papegaaiduikers(*) hun nest maken in de zomer.

Check-in en overnachting in de regio van Kirkjubæjarklaustur.


(*) Hou er rekening mee dat Dyrhólaey tijdens in het voorjaar gesloten is van 19u00 tot 09u00 en dit van midden mei tot ongeveer 23 juni wegens het broedseizoen.


Rondrit IJsland in al zijn glorie


Skogar - Zuid IjslandVakantie Rondreis van IJsalnd

Dag 4: dagtrip naar Laki Kraters (+ 120 km) 

Vandaag staat een minder gekende regio op het programma. U begint met een wandeling naar de mooie en spectaculaire Fjadrargljufur canyon. 
Reist u in juni, juli en augustus dan kan u er de Laki kraters (Lakagigar) aan toevoegen, mits u beschikt over een degelijke 4x4 huurauto.
In 1783-1784 ontstond bij een eruptie een gigantische breuklijn van 25 km en daaruit groeiden verschillende kraters waaronder de Laki.
Dit is de grootste krater is 818 m hoog en geeft u prachtige vergezichten over de andere kraters....

Dag 5: Kirkjubæjarklaustur – Skaftafell – Jökulsárlón – Höfn -  (ca. 450 km)

Na het ontbijt in het hotel vertrekt U naar het Nationaal Park van Skaftafell, een oase van groen aan de voet van de gletsjer Vatnajokull, waar u mooie wandelingen kan maken, bvb naar de Svartifoss waterval met zijn zwarte basaltzuilen. Uw volgende stop is aan de gletsjermeren Fjallsarlon en Jokulsarlon. U sluit de dag af in het vissersdorpje Höfn.
De regio Hornafjörður is bij uitstek het gebied waar u lekkere langousten en kreeften kan eten… 

Aanbevolen facultatieve excursie: Amfibie boottocht in Jökulsárlon

Self drive Ijsland

Self drive Rond Ijsland 10 d

Dag 6: Höfn – Djúpivogur – Reyðafjörður – Egilsstaðir 300km 

Ontbijt in het hotel. Mooie rit langs de oostelijke fjorden met hun imposante bergen en charmante vissersdorpjes. Ook hier kan u met een boot naar het eiland Papey waar duizenden papegaaiduikers tijdens de zomer verblijven. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de beroemde collectie mineralen van Petra, in de regio Stödvarfjordur. Dan is er ook nog het mooie LagarFljot meer … waar volgens de legendes een monster in leeft… u kan er ook de mooie wandeling maken naar de indrukwekkende 118m hoge Hengifoss waterval, de rode lava lagen geven er een extra kleurschakering aan!

Overnachting in Egilsstadir of omgeving


Dag 7 : Dagtrip Seydifsjordur & Borgarfjordur Eystri  (140km)

Ontdek het liefelijke Seydisfjordur met zijn veelkleurige houten huisjes gelegen aan een van hoge, diepe fjorden die zo typisch zijn voor deze streek. Borgarfjordur Eystri is dan weer gekend voor zijn rijke elfen floklore...
Er zijn in dit gebied ook tal van wandelingen te maken zodat u letterlijk zelf kan kiezen wat hoe ver u wil gaan.... maar dat kan bvb ook aan het LagarFljot meer. 2de overnachting in Egilsstadir

Grote Rondreis per huurwagen

Dag 8: Egilsstadir - Dettifoss - Husavik - Myvatn (310km)  

Na het ontbijt in het hotel neemt u de weg door het hoogland van Mödrudalsöraefi, gekend voor zijn zijn onbezoedelde schoonheid om vervolgens aan te komen in Dettifoss, waar U de krachtigste waterval van Europa kan bezoeken. Bezoek Ásbyrgi, een canyon in de vorm van een hoefijzer, volgens de legende de pootafdruk van Sleipnir, het paard van Odin. Het schiereiland Tjörnes is zeker uw bezoek waard en dan ronden we af in de (zelf uitgeroepen) hoofdstad van de walviscruisen, het vissersdorpje Húsavík. Overnachting in de regio van Mývatn.

Facultatieve betalende excursie: walvissen spotten vanuit Húsavik.

Dag 9: Myvatn en omgeving  

Ontbijt, het gebied rond Myvatn is gekend voor zijn uitzonderlijke schoonheid.  Er is dan ook veel te bezoeken zoals de rare vulkanische formaties van Dimmuborgir, de pseudokraters van Skútustaðir, het geothermische veld van Námaskard met dampende zwavelbronnen… 

U kan er ook zeer mooie wandelingen maken bvb naar de Krafla vulkaan
Kortom keuzes maken en goed inplannen!  

2de overnachting in MyvatnSelf drive IjslandRondreis IJsland per huurauto

Dag 10: Myvatn - Godafoss - Akureyri (100 km)

Na het ontbijt vertrekt u via de waterval van Godafoss naar Akureyri, 2de grootste stad van IJsland en de culturele en commerciële hoofdstad van het noorden. Neem de tijd om deze stad te ontdekken: leuke terrasjes, geothermische zwembaden, zelfs een botanische tuin! 
In Dalvik kan u nog een walviscruise maken in de fjord.  Overnachting in de regio van Akureyri.

Dag 11: Akureyri – Varmahlíð/Laugarbakki (ca. 200 km)

Na het ontbijt in het hotel vertrekt u naar het westen via de historische regio van Skagafjördur, bekend om de vele paardenfokkerijen. Maar er is veel meer:  zo heeft u in Siglufjordur het uitstekende Herring Era Museum waar u heel wat bij leert over de visserij!  

In Hofsos is er een mooi infinity zwembad maar ook het Holar bishopric over het leven in de 15de en 16de eeuw!  En dan is er nog Hvitserkur, een zeer gefotografeerde locatie...  Overnachting in de regio van Varmahlíð of Laugarbakki.
Rondreis IJsland per huurwagen

Dag 12: Varmahlíð – Hólmavik   (ca. 250 km)

Ontbijt in het hotel. Via de heuvelrijke Hrutafjordur Fjord en  Steingrímsfjarðarheiði steekt u door tot  Holmavik en Drangsnes. Eeuwenlang was dit een zeer geïsoleerde regio waar bijgeloof en hekserij welig tierde, het Icelandic Museum of Sorcery and Witchcraft in Holmavik is dan ook een leerrijk bezoek! 

Overnachting in de regio van Holmavik.

Dag 13:   Hólmavik – Isafjördur (ca. 220 km)

Langsheen onbewoonde fjorden van Isafjardardjup steekt u door naar Isafjordur onderwege rijdt u door woonplaats van de Arctische vos maar ookvan heel wat zeehonden en duizenden zeevogels.
Eventueeel kan u even doorsteken naar het eiland Vigor waar men eendendons oogst!  Overnachting in de regio Isafjordur.

Isafjordur - West Fjorden

Dag 14: Ísafjörður

Rustig uitslapen kan.... want u blijft hier 2 nachten, na het ontbijt raden wij u toch aan om de omgeving te gaan bezoeken, bvb de dorpen Bolungarvík en Suðureyri… of een lange wandeling doen.
Maar best wel in groep als u een lange wandeling wil doen, het weer kan hier zeer wisselvallig zijn en de regio is bijzonder dun bevolkt.

2de Overnachting in de regio van Ísafjörður.

Dag 15: Ísafjörður – Thingeyri – Bíldudallur – Látrabjarg – Flókalundur (ca. 330 km)

Na het ontbijt verlaat u de prachtige westelijke fjorden. Bouw onderweg een stop in de Dynjandi watervallen en de indrukwekkende Látrabjarg kliffen. U zal er niet alleen zijn want in de zomermaanden zijn deze kliffen ingenomen door miljoenen papegaaiduikers, Jan-Van-Genten, zeekoeten en alken. 

Overnachting in de regio van Flókalundur.

Rondrit per huurauto

Dag 16: Flókalundur – overtocht per Ferry Baldur – Breiðafjörður – Stykkishólmur

Ontbijt in het hotel, afhankelijk van de uurregeling van de ferry gaat u eerst nog een aantal bezoeken brengen in de region en nadien neemt U de ferry Baldur door de Breiðafjörður baai.  Onderweg kan u genieten van een mooi zicht op duizenden eilanden… Aankomst in het charmante dorpje Stykkishólmur waar u ook gaat overnachten. 
Afhankelijk van de uurrgeling van de boot bekijken we samen wat het beste programma voor u is.      (De overtocht is inbegrepen in de prijs.)

Dag 17:  Stykkishólmur – Snæfellsnes schiereiland – Borgarfjörður (ca. 360 km)

Ontbijt in het hotel. 

Vandaag staat het wondermooie Snæfellsnes schiereiland op het programma, met zijn kleine vissersdorpen zoals Hellissandur en Grundarfjörður. En dan heb je nogal die schilderachtige landschappen zoals Kikrjufell met zijn waterval en de mooie rotsformaties van Arnarstapi en het keistrand van Djúpalónssandur,...  
Overnachting in Borgarfjordur

Rondreis per huurwagen

Dag 18:  Borgarfjörður – Reykjavík (ca. 360 km)

Ontbijt in het hotel. 

Vandaag kan u combineren of niet. Zo kan u ofwel direct doorsteken naar Reykjavik ofwel eerst nog de regio Borgarfjörður bezoeken met de prachtige Hraunfossar en Barnafoss watervallen en de warmwater bronnen van Deildartunguhver. Keuze maken dus,  via de Hvalfjörður fjord steekt u door naar Reykjavik dat u op een halve dag kan bezoeken.  Overnachting in Reykjavik.

Dag 19: Keflavík – Brussel 

Vroeg ontbijt in het hotel, vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.  Maar eerst levert U de huurwagen terug in aan de luchthaven van Keflavik

Prijs per persoon bij 4  personen in Dacia Duster 4x4


Reis zorgenvrij door IJsland met onze  0 € eigen risico
verzekering voor de huurwagen!

Comfort

5.188 €

25/06 – 26/08/2024

Economy

4.483 €

25/06 – 26/08/2024

Basic

4.172 €

25/06 – 26/08/2024

6.052 €

Bij 2 personen per Dacia Duster4x4

5.347 €

Bij 2 personen per Dacia Duster4x4

5.036 €

Bij 2 personen per Dacia Duster4x4

Comfort =   U logeert in comfortabele hotels of guesthouses met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.   In Reykjavik logeert u in een 4 sterren hotel.
Economy = U logeert in degelijke, eenvoudige, standaard hotels of guesthouses zonder veel luxe maar met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.

Basic =        idem maar zonder privé faciliteiten, dus gedeelde douches & wc’s op de gang.


Wat zit er in de prijs van de rondreis ?

 • 18 overnachtingen op basis van de gekozen logiesklasse, op basis van dubbele kamer met ontbijt

 • 18 x 24u Huurwagen in het gekozen type (of gelijkwaardig) van aankomst tot vertrek Keflavik Airport
  • Inclusief: omniumverzekering CDW, onbeperkt aantal  kilometers, 2 bestuurders, locale BTW
   • ONBEPERKT WIFI in de auto zodat u de GPS  van uw GSM of Google maps  kan gebruiken. 
   • Toegang tot onze APP waarin +- 1.500 locaties & bezienswaardigheden zijn opgenomen, inclusief info 
   • Ferry overtocht auto + personen
   • Dagelijkse routekaart van hotel tot hotel via de bezienswaardigheden van die dag
   • Voorafgaande aan uw reis ontvangt u een uitgebreid informatie pakket per PDF, met heel wat praktische tips en weetjes
  • Een 24u/24u en 7op7 bereikbaar noodnummer (Engelstalig)

Wat is NIET inbegrepen in de rondreis :

 1. Vluchten naar en van IJsland, vraag ons de actuele prijs op voor de data van uw keuze.
 2. Toegangsgelden van de sites, de meeste zijn gratis toegankelijk
 3. Middagmaal & avondmaal en alle dranken
 4. Brandstof & parking voor de huurwagen
 5. Verlaging vrijstelling huurauto = 6 €/dag/auto


Deze reis is mogelijk van 01/05 tot 30/09 en kan gerealiseerd worden voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 of meer personen en met diverse huurauto's  van klein tot groot, AWD of 4x4 is wel zwaar aanbevolen omwille van de gravelroads in de West Fjorden!

Alle vermelde prijzen zijn in EURO.


                                       KORTING
              voor afreizen van 01 mei tot 24 juni  en                 
                  van 26 augustus tot 30 september  


Een vraag of een reservatie ?

Self drive IJsland in alle details