Autorondreis IJsland          IJSLAND IN AL ZIJN GLORIE             15d/14n

Tijdens deze rondreis met huurauto gaat U letterlijk naar alle uithoeken van IJsland.

Naast alle gebruikelijke klassiekers zoals Reykjavik, Blue Lagoon, Golden Circle met Thingvellir, Gullfoss en Geysir, 
bezoekt u ook nog Akureyri, Husavik, Myvatn, Jokulsarlon, Skaftafell, Dyrholaey, Snaefelsness ... en de West Fjorden!

Kortom U krijgt het meest volledig beeld van IJsland ...

UW  PROGRAMMA  IN  DETAIL


Een mooie route met uitstekende balans tussen

rij- en bezoektijden gebaseerd op onze expertise,

waarbij  vluchten, huurwagen en alle hotels

voor u gereserveerd en betaald zijn...


Afreis: DAGELIJKS van 01/06 tot 20/09

Enkel mogelijk met een auto met vierwielaandrijving 

en zeker met een 4x4 als u avontuurlijk bent...Dag 1: Brussel  – Keflavík – Hveragerdi   (100km)

Dagelijks zijn er vluchten vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík.
Bij aankomst op de luchthaven kan u daar uw huurauto ophalen en vertrekken. 
Travel 2 Iceland adviseert u om te beginnen met een bezoek aan de Blue Lagoon (reservatie verplicht) en pas nadien door te rijden naar uw hotel in Hveragerdi.
 Overnachting in het Hveragerdi, gekend om zijn geothermische serres!


IJsland rondreis per huurauto

Dag 2:                                                 ( +300 km) Thingvellir  –  Gullfoss  –  Geysir  –  Fludir      

Na uw ontbijt kan u eventueel eerst nog de geothermische centrale van Hellisheidi gaan bezoeken, u leert er hoe men van een nadeel een voordeel maakt… Nadien rijdt u via de Kerid krater naar het Thingvellir Nationaal Park waar in de 10de eeuw het eerste parlement ter wereld samen kwam. Maar het is ook de plaats waar de 2 continenten letterlijk uit elkaar drijven.  Vervolgens rijdt U door tot het geothermische gebied van Geysir waar U Strokur bezoekt. Om de 7 à 9 minuten spuwt hij zijn kokende water tot 30 meter de hoogte in... Daarna is Gullfoss met zijn machtige waterval aan de beurt, bijzonder indrukwekkend. Nadien volgt u de weg nr 30 naar het zuiden om te overnachten in de omgeving van Fludir of Selfoss     

Kerid of Kerio krater

Geysir - Travel2iceland.be self drive ijsland

Dag 3                                                 200 km   
Fludir – Vik – Kirkjubæjarklaustur              

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat de spectaculaire zuidkust op het programma en ontdekt U de Skógafoss- en Seljalandsfoss-watervallen, de zwarte zandstranden in de buurt van het dorpje Vík,
de Mýrdalsjökull-gletsjer en Dyrhólaey, een hoge rotsachtige landtong waar heel veel papegaaiduikers (*) hun nest maken in de zomer.
Check-in en overnachting in de regio van Kirkjubæjarklaustur.


(*) Hou er rekening mee dat Dyrhólaey tijdens in het voorjaar gesloten is van 19u00 tot 09u00 en dit van midden mei tot ongeveer 23 juni

Rondrit IJsland in al zijn glorie

Kaap Dyrholaey - Ijsland rondreis

Dag 4: Kirkjubæjarklaustur – Skaftafell – Jökulsárlón – Höfn -  (ca. 250 km)

Na het ontbijt in het hotel vertrekt U naar het Nationaal Park van Skaftafell, een oase van groen aan de voet van de gletsjer Vatnajokull, waar u mooie wandelingen kan maken, bvb naar de Svartifoss waterval met zijn zwarte basaltzuilen. Uw volgende stop is aan de gletsjermeren Fjallsarlon en Jokulsarlon. U sluit de dag af in het vissersdorpje Höfn.

De regio Hornafjörður is bij uitstek het gebied waar u lekkere langousten en kreeften kan eten… 


Aanbevolen facultatieve excursie Jokulsarlon: Amfibieboottocht (30 min) of nog veel beter... de zodiactocht (60 min)

Self drive Ijsland

De zodiac tocht mag u echt niet misen in JOKULSARLON


Dag 5: Höfn – Djúpivogur – Reyðafjörður – Egilsstaðir 300km 

Ontbijt in het hotel. Mooie rit langs de oostelijke fjorden met hun imposante bergen en charmante vissersdorpjes. Ook hier kan u met een boot naar het eiland Papey waar duizenden papegaaiduikers tijdens de zomer verblijven. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de beroemde collectie mineralen van Petra, in de regio Stödvarfjordur. Dan is er ook nog het mooie LagarFljot meer … waar volgens de legendes een monster in leeft… u kan er ook de mooie wandeling maken naar de indrukwekkende 118m hoge Hengifoss waterval, de rode lava lagen geven er een extra kleurschakering aan!

Overnachting in Egilsstadir of omgeving


Self drive Rond Ijsland 10 d


Dag 6: Egilsstadir - Dettifoss - Husavik - Myvatn (310km)  

Na het ontbijt in het hotel neemt u de weg door het hoogland van Mödrudalsöraefi, gekend voor zijn zijn onbezoedelde schoonheid om vervolgens aan te komen in Dettifoss, waar U de krachtigste waterval van Europa kan bezoeken. Bezoek Ásbyrgi, een canyon in de vorm van een hoefijzer, volgens de legende de pootafdruk van Sleipnir, het paard van Odin. Het schiereiland Tjörnes is zeker uw bezoek waard en dan ronden we af in de (zelf uitgeroepen) hoofdstad van de walviscruisen, het vissersdorpje Húsavík. Overnachting in de regio van Mývatn.

Facultatieve betalende excursie: walvissen spotten vanuit Húsavik.

Dettifoss, Europa's waterval met het grootste debiet!

Grote Rondreis per huurwagen

Dag 7 :  Myvatn - Akureyri  (100km)  

De regio van Mývatn heeft héél véél te bieden,

De schoonheid van de natuur rond het Mývatn-meer is alom gekend voor de rare formaties van vulkanische oorsprong die u kan zien in Dimmuborgir en dan zijn er nog de pseudokraters van Skútustaðir, maar het geothermische veld van Námaskard met dampende zwavelbronnen mag niet ontbreken. Alle facetten van het actieve vulkanisme komen hier aan bod… kortom keuzes maken! 

Via de Godafoss waterval komt u aan in Akureyri , de 2de grootste stad van IJsland (70.000 inwoners) en gekend voor zijn vele terrasjes !  
Overnachting in AkujreyriDag 8: Akureyri – Varmahlíð/Laugarbakki (ca. 200 km)

Na het ontbijt in het hotel heeft u nog even de tijd om Akureyri te ontdekken. Maar dan vertrekken we naar het westen via de historische regio van Skagafjördur, bekend om de vele paardenfokkerijen. Overnachting in de regio van Varmahlíð of Laugarbakki.Dag 9: Varmahlíð – Hólmavik – Isafjördur (ca. 360 km)

Ontbijt in het hotel. Via Steingrímsfjarðarheiði komt u in Hólmavík om dan verder door te steken naar de indrukwekkende westelijke fjorden. Dit weinig bewoonde gebied met zijn ruige Fjorden toont u zijn schitterende kustlijn, woonplaats van de Arctische vos maar ook heel wat zeehonden en duizendeen zeevogels. U rijdt verder naar Ísafjörður, het grootste dorp in de buurt. 

Overnachting in de regio van Ísafjörður.Dag 10: Ísafjörður

Rustig uitslapen kan.... want u blijft hier 2 nachten, na het ontbijt raden wij u toch aan om de omgeving te gaan bezoeken, bvb de dorpen Bolungarvík en Suðureyri… of een lange wandeling doen.
Maar best wel in groep als u een lange wandeling wil doen, het weer kan hier zeer wisselvallig zijn en de regio is bijzonder dun bevolkt.

2de Overnachting in de regio van Ísafjörður.

Dag 11: Ísafjörður – Thingeyri – Bíldudallur – Látrabjarg – Flókalundur (ca. 330 km)

Na het ontbijt verlaat u de prachtige westelijke fjorden. Bouw onderweg een stop in de Dynjandi watervallen en de indrukwekkende Látrabjarg kliffen. U zal er niet alleen zijn want in de zomermaanden zijn deze kliffen ingenomen door miljoenen papegaaiduikers, Jan-Van-Genten, zeekoeten en alken. 

Overnachting in de regio van Flókalundur.Rondrit per huurauto

Dag 12: Flókalundur – overtocht per Ferry Baldur – Breiðafjörður – Stykkishólmur

Ontbijt in het hotel, afhankelijk van de uurregeling van de ferry gaat u eerst nog een aantal bezoeken brengen in de region en nadien neemt U de ferry Baldur door de Breiðafjörður baai.  Onderweg kan u genieten van een mooi zicht op duizenden eilanden… Aankomst in het charmante dorpje Stykkishólmur waar u ook gaat overnachten. 
Afhankelijk van de uurrgeling van de boot bekijken we samen wat het beste programma voor u is.      (De overtocht is inbegrepen in de prijs.)Dag 13:  Stykkishólmur – Snæfellsnes schiereiland – Borgarnes  (ca. 240 km)

Ontbijt in het hotel.
Vandaag staat het wondermooie Snæfellsnes schiereiland op het programma, met zijn kleine vissersdorpen zoals Hellissandur, Olafsvik en Grundarfjörður. En dan heb je nog al die schilderachtige landschappen zoals Kirkjufell en de mooie rotsformaties van Arnarstapi en Hellnar, het keistrand van Djúpalónssandur, de Raudfelsgja canyon en Budakirkja... .
U rondt uw bezoek af met Ytri-Raudamelur of Gerdurberg met zijn indrukwekkende basalt-zuilen en eventeueel de Eldborg krater.  Overnachting in Borgarnes.Rondreis per huurwagen


Dag 14:  Borgarnes – Reykjavík (ca. 200 km)

Ontbijt in het hotel.
In de voormiddag kan u de prachtige Hraunfossar en Barnafoss watervallen bezoeken,  maar steekt u door naar Reykjavik.

De belangrijkste bezienswaardigheden kunnen gemakkelijk op een halve dag bezocht worden: Harpa, Hallgrimskirkja, het zichtpunt Perlan, de Sun Voyager en de winkelstraat Laugavegur.  Overnachting in Keflavik.


Dag 15: Keflavík – Brussel 

Vroeg ontbijt in het hotel, vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.  Maar eerst levert U de huurwagen terug in aan de luchthaven van Keflavik

Prijs per persoon bij 4  personen in Dacia Duster 4x4

Reis zorgenvrij door IJsland met onze  0 € eigen risico
verzekering voor de huurwagen!

Comfort

4.067 €

in 2 dubbele kamers 

25/06 – 26/08/2024

Economy

 3.517€

in 2 dubbele kamers

25/06 – 26/08/2024

Basic

 3.276 €

in 2 dubbele kamers

25/06 – 26/08/2024

4.743 €

Bij 2 personen per Dacia Duster 4x4

4.194 €

Bij 2 personen per Dacia Duster 4x4

3.952 €

Bij 2 personen per Dacia Duster 4x4

Comfort =   U logeert in comfortabele hotels of guesthouses met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.  In Reykjavik logeert u in een 4 sterren hotel.
Economy = U logeert in degelijke, eenvoudige, standaard hotels of guesthouses zonder veel luxe maar met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.

Basic =        idem maar zonder privé faciliteiten, dus gedeelde douches & wc’s op de gang.

Wat zit er in de prijs van de rondreis ?

 • 14 overnachtingen op basis van de gekozen logiesklasse, op basis van dubbele kamer met ontbijt

 • 14 x 24u Huurwagen in het gekozen type (of gelijkwaardig) van aankomst tot vertrek Keflavik Airport
 • Inclusief  de ferry van Brjanslaekur naar Stykkisholmur voor auto & personen 
  • Inclusief: omniumverzekering CDW, onbeperkt aantal  kilometers, 2 bestuurders, locale BTW
   • ONBEPERKT WIFI in de auto zodat u de GPS  van uw GSM of Google maps  kan gebruiken.  
   • Toegang tot onze APP waarin +- 1.500 locaties & bezienswaardigheden zijn opgenomen, inclusief info 
   • Dagelijkse routekaart van hotel tot hotel via de bezienswaardigheden van die dag
   • Voorafgaande aan uw reis ontvangt u een uitgebreid informatie pakket per PDF, met heel wat praktische tips en weetjes
  • Een 24u/24u en 7op7 bereikbaar noodnummer (Engelstalig)

Wat is NIET inbegrepen in de rondreis :

 1. Vluchten naar en van IJsland, vraag ons de actuele prijs op voor de data van uw keuze.
 2. Toegangsgelden van de sites, de meeste zijn gratis toegankelijk
 3. Middagmaal & avondmaal en alle dranken
 4. Brandstof & parking voor de huurwagen
 5. Verlaging vrijstelling huurauto = 6 €/dag /auto


Deze reis is mogelijk van 01/06 tot 20/09 en kan gerealiseerd worden voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 of meer personen en met diverse huurauto's  van klein tot groot, AWD of 4x4 is wel zwaar aanbevolen

Alle vermelde prijzen zijn in EURO.


                               KORTING voor afreizen van

       01 juni tot 24 juni  en   27 augustus tot 20 september   


Een vraag of een offerte ?

Travel2iceland.be Rondreis met huurauto

Deze rondreis kan met een 4x4  of  4WD  gereden worden.
Omwille van de vele gravelwegen raden wij wel aan om een  4WD te boeken (Skoda Octavia voor 4 personen of  Suzuki SX4 voor 2 personen), deze wagens hebben een betere wegligging dan een gewone wagen.  Enkel als u weet dat u een avontuurlijke aard hebt en altijd wil gaan zien wat er achter de volgende bocht ligt... raden wij u een echte 4x4 aan.