Autorondreis IJsland        Dwars door IJsland per 4x4  !         15d/14n

                      

Tijdens deze 4x4 autorondrit gaat U gans IJsland ontdekken, waar u alle klassiekers gaat bezoeken...
Geysir, Gullfoss, Thingvellir, Seljaland, Skogarfoss, Solheimja gletsjer, Dyrholaey, Vik, Skaftafell,  Jokulsarlon, Myvatn, Husavik, Hvitserkur, Snaefelsness...  Een onvergetelijke 2 weekse rondreis waarbij u het echte IJsland ervaart!

UW  PROGRAMMA  IN  DETAIL


Een mooie 4x4 route met goede balans tussen 
rij- en bezoektijden gebaseerd op onze expertise,
waarbij vluchten, huurwagen en alle hotels 

voor u gereserveerd zijn... 


Afreis: dagelijks van 10/07  tot 15/09  en
 enkel mogelijk per 4x4


Dag 1: Brussel – Keflavík – Hveragerdi (100km)

Dagelijks zijn er vluchten vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík.
Bij aankomst op de luchthaven kan u daar uw huurauto ophalen en vertrekken. Travel 2 Iceland adviseert u om te beginnen met een bezoek aan de Blue Lagoon (reservatie verplicht) en pas nadien door te rijden naar uw hotel in Hveragerdi.
Overnachting in het Hveragerdi, gekend om zijn vele serren!

Rondreis Zuid IJsland huurwagen

4x4 Autorondreis Ijsland


Actief vulkanisme IJsland

Dag 2: Hveragerdi - Reykjanes - Hveragerdi (ca. 220 km)

Na het ontbijt vertrekt U naar de geothermische centrale van Hellisheidi (10 km) om te ontdekken hoe IJslanders hun vulkanisme gebruiken in hun voordeel! Iets verder op neemt u dan op links naar het schiereiland Reykjanes. U bent hier in feite in de “riftvallei” waar IJsland steeds verder uit elkaar getrokken wordt. Het landschap zal dan ook spectaculair veranderen en via het mooie meer van Kleifarvatn komt u aan Seltun en Krusivik waar u kennis kan maken met het actieve vulkanisme! U kan doorsteken tot Grindavik waar u kan gaan lunchen en in de namiddag volgt u de ruige zuidkust naar het oosten. Een fotostop in Strandakirkja mag niet ontbreken … Nadien bevelen wij u graag aan om te gaan avondmalen in het uitstekende restaurant Vid Fjorubordid waar u kan genieten van overheerlijke langoustinestaarten… Vervolgens keert u terug voor de overnachting in Hveragerdi. 

Dag 3 : Hveragerdi  - Gulfoss - Geysir - Hveragerdi (ca. 180 km)

Na het ontbijt vertrekt U naar het geothermisch actieve gebied van Geysir. Strokkur verwelkomt u er met een heuse eruptie om de 7 à 10 minuten! Uw volgende stop is de spectaculaire Gullfoss waterval

U kan gaan sneeuwscooteren op de Langjokull Gletsjer (betalend en op voorhand te reserveren) of anders kan u ook genieten in het warme water van Fontana Baths in Laugarvatn.

Vervolgens rijdt u naar het noorden tot uw volgende bestemming: het Nationaal Park van Thingvellireen leerrijke locatie, zowel geologisch als historisch omdat men hier het eerste parlement sam : en riep.  
Terugrit tot uw hotel in Hveragerdi voor de overnachting


Golden Circle Zuid Ijsland


Golden Circle rondreis IJsland


Self drive ijsland per 4x4 huurauto


Zuid Ijsland rondreis pr huurauto

Dag 4: Hveragerdi   - Zuidkust  -  Kirkjubaejar-  klaustur ( 240 km)                                                    

Langs de ringweg Nr 1 gaat u naar het oosten waarbij u zeker de watervallen van Seljaland en Skogar moet bezoeken en kan u eventueel halt houden aan het museum van de Eyjafjalla uitbarsting.  

Vervolgens komt u aan in Dyrhólaey met zijn mooi zichtspunt en papegaaiduikers en aan de overkant van de baai heeft u het zwarte strand van Reynisfara met een mooie basaltformatie…

Nadien steekt u best door tot Kirkjubaejarklaustur… omdat dit toch een overbruggingstraject is. Bij aankomst in Kirkjubaejarklaustur kan u nog een bezoekje brengen aan Kirkjugólf (de kerkvloer), waar de basalt zuilen een natuurlijke vloer vormen!  Of u kan dit een van de komende dagen doen…  Overnachting in Kirkjubaejarklaustur. 

Dag 5 : Kirkju(baejarklaustur)  - Laki - Kirkju (ca 200 km)

Vandaag volgt u de F-206 tot de spectaculaire kraters van tot Laki.
De enorme uitbarsting van 1783 heeft een 25 km lange breuklijn veroorzaakt met overal (130) kraters achtergelaten die gemiddeld 30 meter hoog zijn… een spectaculair landschap is het gevolg !
Hoewel
Lakagigar enkel per 4x4 bereikbaar is, is het een aanrader omdat u er ook mooie wandelingen kan maken bvb Laki Krater
Voorzie zeker 6 uur voor deze ganse excursie met de rit heen en terug inbegrepen. 
Op de terugweg kan u eventueel ook nog een wandeling maken in de mooie canyon
Fjadrargljufur ( 100m diep en 2 km lang) om nadien door te rijden tot Kirkjubaejarklautsur waar u overnacht. 

Actief vulkanisme IJsland


 Zuid Ijsland rondreizen

4x4 Autorondreis Ijsland


Per auto ijsland rondreizen

Dag 6: Kirkju - Skaftafell - jokulsarlon - Kirkju  (+ 200 km) 

Vandaag rijdt u eerst nog 120 km verder, tot aan het gletsjermeer van Jokullsarlon. Hier ziet u de ijsbergen die afgebroken zijn van Vatnajokull gletsjer en die afdrijven richting van de zee... maar net voor ze aan de zee komen is er een “drempel” waar ze achter blijven haken... kortom een verzamelplaats van ijsbergen!  Dit is het verste punt van de reis… 
op de terugweg kan u
Fjallsarlon bezoeken, een kleinere versie, maar waarbij je zowel gletsjer als meer en ijsbergen ziet.

Vervolgens rijdt u langs Skaftafell waar u kan wandelen bvb. de waterval van Svartifoss met zijn speciale basaltachtergrond of zelfs een begeleide gletsjerwandeling …
Nadien keert u dan terug tot Kirkjubaejarklaustur waar u overnacht!  

Nadien keert u dan terug tot Kirkjubaejarklaustur waar u overnacht!  

Dag 7 : Kirkjubaejarklaustur – Landmannalaugar - Hrauneyar (+150 km via F-weg  -  04u00 rijtijd)

Via de F208 rijdt u naar het ruige binnenland waar u kan genieten van ongelofelijke landschappen in Landmannalaugar met zijn veelkleurige ryholiet bergen… Via de F208 rijdt u dus naar het noorden … ter plaatse heeft u tijd genoeg om een mooie wandeling te maken en te gaan baden in het warme thermische water! Wij bezorgen u de kaart met de wandelroute!  Let op : alles meebrengen voor de lunch en niets achter laten! Nadien steekt u door tot Hrauneyar, opnieuw een stukje avontuur er bij ! Avondmaal (niet inbegrepen) en overnachting.


Actief vulkanisme IJsland

 Ijslandse binnenlan

tracks door ijsland

   F-wegen ijslands binnenland

Dag 8 : Hrauneyar - Myvatn ( 300 km - 06 u rijttijd)

Vandaag ontdekt u de geheimen van het Ijslandse binnenland... u zal onder de indruk zijn van de desolaatheid van de steenwoestijn!   U volgt de Sprengisandur highland route, de langste piste tussen het Noorden en het Zuiden ... enkel toegankelijk tijdens de zomer, per 4x4!

Aangezien er hier letterlijk niets is, moeten u opnieuw uw eigen lunch meebrengen. Onderweg kan u stoppen aan de Nýidalur berghut in het midden van het land.  Er zijn geen bruggen, dus elke rivier wordt een te overwinnen hindernis. Uw 4x4 is daar echter voor gemaakt zodat U op tijd aankomt in de buurt van het Mývatn meer . 
In Myvatn kan u genieten van een avondmaal in één van de hotels en natuurlijk ook overnachten!  
Myvatn baths staat ter beschikking, geothermisch verwarmd natuurlijk!

Dag 9 :  Myvatn - asbyrgi - Husavik - Myvatn .

Vandaag krijgt u een onvoorstelbare variatie aan landschappen te zien!
U begint best met de vulkanische site van Namaskard… alle facetten komen hier aan bod: kokende modder, hete waterpoelen, fumarolen 
Uw volgende stop is Dettifoss, waar U de krachtigste waterval van Europa kan bezoeken. Bezoek Ásbyrgi, een canyon in de vorm van een hoefijzer, volgens de legende de pootafdruk van Sleipnir, het paard van Odin. Het schiereiland Tjörnes is zeker uw bezoek waard en dan ronden we af in de (zelf uitgeroepen) hoofdstad van de walviscruisen, het vissersdorpje Húsavík. Overnachting in de regio van Mývatn.

Facultatieve betalende excursie: walvissen spotten vanuit Húsavik.

Rondreis per huurwagen ijsland

Myvatn - akureyri

Travel2iceland.be


Noord Ijsland

Dag 10 : Myvatn -  Godafoss - Akureyri

In de voormiddag bezoekt u verder het mooie natuurreservaat van het Mývatn Meer, een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelspotters! 
Niet te missen zijn de Pseudokraters van Dimmuborgir en de bizarre lavaformaties van Skutusstadir, maar ook de explosie Hverfjall of de mooie Viti krater van Krafla.
Uw volgende stop : de Goðafoss watervallen … zeer indrukwekkend !
Daarna staat Akureyri op het programma. IJslands 2de grootste stad en hoofdstad van het Noorden. 
U krijgt vrije tijd in Akureyri, zodat u zelf kan beslissen of U de verbazende botanische tuinen wenst te bezoeken  of het geothermische zwembadencomplex  of relax een pintje wil gaan drinken en wat gaan shoppen! 

Overnachting in Akureyri

Dag 11 : Akureyri - Snæfellsnes Peninsula    360 km   5u00

Een zuivere transportdag… Uw reis brengt u doorheen de vruchtbare landbouwgebieden en de Laxárdalsheiði tot aan het Viking Age Huis in Eiríksstaðir, de originele woonplaats van Erik de Rode waar ook zijn zoon Leifur Eiriksson geboren werd, één van de 2 meest bekende Vikings in
de wereld.  U rijdt door een reeks kleine liefelijke vissersdorpjes tot het schiereiland Snæfellsnes . 
Overnachting in Stykkisholmur of in de buurt ervan.
Autorondrit IJsland


Per huurautto Ijsland rondreizen

Dag 12 :  Snaefellsness

Een dag in het schitterende Snæfellsnes Nationale Park dat bekend staat voor zijn unieke landschappen. Volgens Jules Vernes is hier de toegang tot de ondergrond te vinden. Vandaag draait U rond de legendarische Snæfellsjökull gletsjer ! U kan beginnen met het haaien museum in Bjarnarhofn, de dorpjes Grundarfjörður en Olafsvik, Hellissandur, vervolgens volgt u de Utnesvegur die u langs heel wat mooie plaatsjes brengt:. Overweeg zeker een wandeling aan de Arnasstapi kliffen.... of op het strand bij de Ytri Tunga boerderij waar nieuwsgierige zeehonden naar de bezoekers komen kijken of het mooie rotsstrand van Djupalonssandur. Keuze te over… maar probeer toch ook de bekende Kirkjufell waterval te fotograferen of de berg Stapafell vanop het strand van Arnarstapi…  2 de overnachting in Stykkisholmur

Dag 13: Snaefellsnes schiereiland - Reykjavik (300km)

Na het ontbijt zet u dan koers via de NR 54 naar Reykjavik waar u in de late namiddag aankomt. Maar onderweg bezoekt u eerst de krater van Eldborg, op een paar honderd meter van de weg nr 54… een school- voorbeeld van een explosiekrater, 200 meter diameter en 50 m diep.
Nadien kan u doorrijden naar de prachtige
Hraunfossar & Barnafoss watervallen en de warmwaterbron van Deildartunguhver.
En dan zet u koers naar
Reykjavik waar u in de late namiddag aankomt.

Eventueel kan u nog gaan baden in geothermische zwembad van Laugardalslaug uit, zo leert u de echte inwoners van Reykjavik kennen!.

Overnachting, wij geven u graag een aantal tips qua restaurants die we allemaal persoonlijk hebben uitgeprobeerd…Borgarfjordur self drive IJsland


Reykjavik city ijslandCitytrip Reykjavik - Ijsland

Dag 14 : Reykjavik

Vandaag staat Reykjavik op het programma waar u de stad op eigen tempo kan bezoeken.  Zo kan u een walviscruise maken of het Walvis museum bezoeken of gewoon het centrum bezoeken met de zijn winkel-straten en de opera Harpa.  

U heeft de huurwagen ter beschikking…

Vrij avondmaal (we geven u graag tips)
Overnachting in Reykjavik of Keflavik. 

Dag 15: Keflavík – Brussel (50 km) 

Vroeg ontbijt in het hotel, vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.  Maar eerst levert U de huurwagen terug in aan de luchthaven van Keflavik

Prijs per persoon bij 4  personen 

in Dacia Duster  4x4


Reis zorgenvrij door IJsland
met onze  0 € eigen risico
verzekering voor de huurwagen! 

Comfort

3.984 €

in 2 dubbele kamers

10/07 – 26/08/2024

Economy

 3.435 €

in 2 dubbele kamers

10/07– 26/08/2024

Basic

3.193 €

in 2 dubbele kamers

10/07 - 26/08/2024

4.643 €

Bij 2 personen per Dacia Duster

4.096€

Bij 2 personen per Dacia Duster

3.853 €

Bij 2 personen per Dacia Duster

Liever een
Kia Sorento, Toyota Hilux of  Land Cruiser ?

Comfort =   U logeert in comfortabele hotels of guesthouses met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.   In Reykjavik logeert u in een 4 sterren hotel.
Economy = U logeert in degelijke, eenvoudige, standaard hotels of guesthouses zonder luxe maar met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.

Basic =        idem maar zonder privé faciliteiten, dus gedeelde douches & wc’s op de gang.

Wat zit er in de prijs van de rondreis ?

 • 14 overnachtingen op basis van de gekozen logiesklasse, op basis van dubbele kamer met ontbijt

 • 14 x 24u Huurwagen in het gekozen type (of gelijkwaardig) van aankomst tot vertrek Keflavik Airport
  • Inclusief: omniumverzekering CDW, onbeperkt aantal  kilometers, 2 bestuurders, locale BTW
   • ONBEPERKT WIFI in de auto zodat u de GPS  van uw GSM of Google maps  kan gebruiken.  
   • Toegang tot onze APP waarin +- 1.500 locaties & bezienswaardigheden zijn opgenomen, inclusief info 
   • Dagelijkse routekaart van hotel tot hotel via de bezienswaardigheden van die dag
   • Voorafgaande aan uw reis ontvangt u een uitgebreid informatie pakket per PDF, met heel wat praktische tips en weetjes
  • Een 24u/24u en 7op7 bereikbaar noodnummer (Engelstalig)

Wat is NIET inbegrepen in de rondreis :

 1. Vluchten naar en van IJsland, vraag ons de actuele prijs op voor de data van uw keuze.
 2. Toegangsgelden van de sites, de meeste zijn gratis toegankelijk
 3. Middagmaal & avondmaal en alle dranken
 4. Brandstof & parking voor de huurwagen
 5. Verlaging vrijstelling huurauto = 6 €/dag/auto 

Deze reis is mogelijk van 10/07 tot 15/09 en kan gerealiseerd worden voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 of meer personen en met diverse huurauto's  van klein tot groot, maar altijd per 4x4

Alle vermelde prijzen zijn in EURO.

                                    kortingen op alle afreizen                                          tussen 27/08 tot 15/09   

Meer vragen? Neem contact op

Rondreis per 4x4 huurwagen