IJSLAND  

Dwars door IJsland

 11 daagse Groepsreis met ENGELS-talige gids

Data 2022 :   23 &  30 juni ,  14 juli , 04  &  25 augustus 2022  

Belangrijke info : Deze groepsreizen zijn altijd snel uitverkocht !

Ervaar het IJslandse binnenland                                      

Bezoekreis  max 19 personen                      11 d 

Tijdens deze 11 daagse Engelstalige groepsreis bezoekt u de het binnenland van IJsland ... absolute toppers als de Vallei van Thorsmork, Landmannalaugar, Myvatn en Asbyrgi zijn echte pareltjes om te wandelen! Maar u bezoekt ook de klassiekers als Golden Circle met Geysir, Gullfoss, Thingvellir, Hraunfossar, Braunfossar, Namaskard, Dummiborgir, 

Blue Lagoon

Dag 1 :  Vlucht Brussel - IJsland 

Rechtstreekse vlucht Brussel – Keflavik met Icelandair in economy class.

Indien u wenst zorgen wij voor gereserveerde plaatsen in de Flybus Plus van de luchthaven van Keflavik naar uw hotel, private transfers zijn eveneens mogelijk.

Wil u een tussenstop maken in de bekende BLUE LAGOON (moet gereserveerd worden bij reservatie). In dat geval brengt men u naar de Blue Lagoon waar u kan genieten van het heilzame warme thermische water… Nadien is er een transfer voorzien naar uw hotel in Reykjavík voor de overnachting. Prijzen, zie toeslagen gedetailleerde prijsblad

Vrij avondmaal en overnachting in Reykjavik.

Gullfoss

Dag 2 : Þingvellir - Geysir - Gullfoss - Hveragerði

Na het ontbijt vertrekt u vanuit Reykjavík via Nesjavellir naar het Þingvellir National Park waar het oudste parlement Alþingi samenkwam aan de oevers van het grootste meer van IJsland. Het is echter ook de plaats waar de 2 continenten uit elkaar drijven!  Langs de ene kant heeft u de Amerikaanse plaat, aan de andere kant de Euraziatische... elk jaar groeien ze 2 cm verder uit elkaar!

Nadien bezoekt u Gullfoss, de grootste waterval van Europa en dan rijden we nog een klein stukje tot Geysir waar Strokkur u om de 8 minuten vergast op een eruptie. Nadien rit tot Holsvöllur voor avondmaal en overnachting

Skogar waterval

Dag 3 : Skógar - Dyrhólaey - Vík - Kirkjubæjarklaustur

Vandaag volgt u de schitterende zuidkust , we beginnen met de spectaculaire Seljaland watervallen. Een van de weinige watervallen waar je achter door kan wandelen… droog blijven zal in dat geval iets moeilijker zijn!

Iets verderop bezoeken we de Skógafoss watervallen en ook het Eyjafjallajokull Visitor Center. Vervolgens rijden we tot Kaap Dyrhólaey, niet alleen een schitterend panormamisch zichtspunt maar ook een natuurpark met een rijke vogelpopulatie waaronder ook papegaaiduikers.

Onze volgende bestemming op deze rondreis IJsland is het dorpje Vik met zijn zwarte zandstranden en dan rijden we door tot Eldhraun met zijn spectaculaire lavavelden die ontstonden bij de uitbartsting van 1783.

Onze eindbestemming voor vandaag is Kirkjubæjarklaustur, waar in de 12de eeuw een katholiek klooster stond, van daar de naam Kerkje bij het klooster.... (in spreektaal afgekort tot Kirkju)

Avondmaal en overnachting in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur / Skaftafell

Jokulsarlon

Dag 4: Skaftafell National Park - Jökulsárlón Gletsjermeer -Kirkju

We starten met een rit door het prachtige landschap in de richting van Vatnajökull gletsjer; we draaien omheen de Öræfajökull vulkaan met Ijslands hoogste punt, Hvannadalshnjúkur. Ons keerpunt voor vandaag is het onwaarschijnlijke Jökulsárlón Gletsjermeer waar U oog in oog komt te staan met drijvende ijsbergen!  Deze ijsmassa’s breken af van de Vatnajökull gletser en drijven naar de open zee...maar er is een ondiepte waar ze niet over kunnen....! Dit geeft u echter de kans om ze te zien...soms zijn er ook zeehonden!   Ter plaatse kan u beslissen om een amfibie boottocht te maken om het uitzonderlijke natuurfenomeen van kort bij te gaan zien. Op Svínafellsjökull staat u nadien oog in oog met een gletsjer en wat later komt u aan in het Skaftafell National park, een groene oase met heel wat wandel -mogelijkheden. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Kirkju (Kirkjubæjarklaustur).

Landmannalaugar

Dag 5 : Landmannalaugar

Vandaag volgens we eerst de Fjallabaksleið piste naar Landmannalaugar, een schitterende plaats met veelkleurige bergen waar u kan baden in het warme geothermische water! Het landschap dat u hier ziet is echt uitzonderlijk!

Bemoste bergen worden doorsneden door diepe valleien waarbij de natuurelementen de ondergrond hebben blootgelegt, hetgeen resulteert in een prachtig kleurenpallet...

Bovendien kan u er ook lekker genieten in het warme water van een warm water bron! Moeilijk om onder woorden te brengen maar het binnenland is wel onvergetelijk mooi!

Avondmaal en overnachting in de omgeving van Þjórsárdalur.

Het binnenland

Dag 6 : Sprengisandur  

Ontdek de geheime plekjes van het Ijslandse binnenland... kom onder de indruk van de desolaatheid van de steenwoestijn! U volgt de Sprengisandur highland route, de langste piste tussen het Noorden en het Zuiden ... enkel toegankelijk tijdens de zomer!

Aangezien er hier letterlijk niets is, moeten we onze eigen lunch meebrengen naar de Nýidalur berghut in het midden van het land. Er zijn geen bruggen, dus elke rivier wordt een te overwinnen hindernis.

Onze IJslandse bus is daar echter voor gemaakt zodat we op tijd aankomen in de buurt van het Mývatn meer waar we genieten van ons avondmaal en overnachten. 

Myvatn

Dag 7 :  Tjörnes - Ásbyrgi - Dettifoss – Meer van  Mývatn

Vandaag krijgt u een onvoorstelbare variatie aan landschappen te zien! U reist via het dorp van Húsavík rond het schiereiland Tjörnes, het meest noordelijke punt van uw reis. U ontdekt de hoefijzervormige canyon van het Ásbyrgi National Park dat volgens de legende de hoefafdruk is van Sleipnir, het magische 8-potige paard van de God Odin.

Uw volgende etappe is de donderdende waterval van Dettifoss, de krachtigste van Europa en gelegen in de grote Jökulsárgljúfur canyon. Daarna staat het mooie natuureservaat van het Mývatn Meer op het programma, een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelspotters.

Onze bus brengt ons vervolgens tot Hverarönd, een zeer actief geothermisch gebied met bizarre lavaformaties en fumarolen... opgelet voor de kokende modder!  Avondmaal en overnachting in de buurt van het Mývatn Meer.

Godafoss

Dag 8 : Akureyri - Skagafjörður

Na het bezoek aan de Goðafoss watervallen staat Akureyri op het programma. Ijslands 2de grootste stad en hoofdstad van het Noorden. U krijgt vrije tijd in Akureyri, zodat u zelf kan beslissen of U de verbazende botanische tuinen wenst te bezoeken of het geothermische zwembadencomplex of relax een pintje wil gaan drinken en wat gaan shoppen....

Nadien steken we door tot Skagafjörður, bekend voor zijn paardenfokkerijen maar ook voor verschillende sites die terugkomen in de eeuwen oude saga’s van IJsland.

Voor zij die het wensen kan er ’s avonds (middernachtzon) mits betaling een rit te paard gemaakt worden..

Avondmaal en overnachting in de buurt van Hvammstangi.

Oude typische Ijslandse huizen

Dag 9: Hvammstangi - Eiríksstaðir - Snæfellsnes Peninsula

Uw reis brengt u doorheen de vruchtbare landbouwgebieden en de Laxárdalsheiði tot aan het Viking Age Huis in Eiríksstaðir, de originele woonplaats van Erik de Rode waar ook zijn zoon Leifur Eiriksson geboren werd, 2 van de meest bekende Vikings in de wereld. Vervolgens rijden we door een reeks kleine liefelijke vissersdorpjes van de noordzijde van het schiereiland Snæfellsnes .

Avondmaal en overnachting in de buurt van Snæfellsnes.

Snaefellsnes

Dag 10:  Snæfellsnes Peninsula & Reykjavik

Een dag in het Snæfellsnes Nationale Park.

Volgens Jules Vernes is hier de toegang tot de ondergrond te vinden. Vandaag draaien we rond de legendarische Snæfellsjökull gletsjer om nadien door te steken tot aan de zwarte zandstranden van Djúpalónssandur. We houden halt aan het lieflijke dorpje Arnarstapi met zijn schitterende bazaltzuilen. Indien mogelijk wandelen we van Arnarstapi tot Hellnar alvorens naar Reykjavik te rijden.
Overnachting in Reykjavík.

Day 11 :  Vlucht IJsland - Brussel

Transfer naar de luchthaven Keflavík  (Niet inbegrepen, vraag ons de prijs)  
Terugvlucht naar Brussel met Icelandair, rechtstreekse vluchtPrijs per persoon

3.550 € in dubbel te delen

4.345 € in single kamer

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten Brussel - Keflavik – Brussel in H klasse van economy van Icelandair. Inclusief de, op 01-10-2021, gekende luchthaventaksen en fueltoeslag ten bedrage van 125 € per persoon.
 • 9 dagen  ENGELSTALIG begeleide rondreis van en tot Reykjavik
 • 2 nachten in kamer met ontbijt in Reykjavík,  met douche/WC op de kamer
 • 8 nachten in kamer met ontbijt tijdens de rondrit met douche/WC op de kamer
 • 8 avondmalen tijdens de rondrit
 • Deelname aan het herbebossingsproject in Haukadalur
 • Toegang tot het Eriksstadir Museum (dag 9)
 • BTW & Garantiefondsbijdrage


Niet inbegrepen:

 1. Transfer van de luchthaven Keflavik tot Reykjavík en terug.
  Totale kostprijs: 60 € per persoon voor de beide transferts per FLYBUS PLUS
 2. Indien u wenst te baden in de Blue Lagoon gelden er andere prijzen, contacteer ons a.u.b.
 3. Alle middagmalen
 4. Avondmaal op dag van aankomst en dag 10 in Reykjavik
 5. Verhoging van luchthaventaksen en/of fueltoeslagen t.o.v het reeds inbegrepen bedrag van de offerte.  Consulteer ons voor de actuele prijs en of de U klasse nog beschikbaar is.Data 2022:           Engelstalige gids

juni  23 & 30   

juli   07  & 14 &  21

augustus  04 & 11 & 25    

Kinderen 6-11 jaar die reizen met 2 volwassenen en één dubbele kamer delen genieten 25% korting.

Kinderen van 12 jaar en ouder zijn voorzien als volwassenen.

Op de onderlijnde data wordt alles uitgelegd in het NL én het Engels 

Dit programma kan aangepast worden ingevolge lokale omstandigheden.

Dit vonden zij van deze reis:

De perfecte samenvatting van IJsland! De Highlands mag je echt niet missen...

Vermoesen Jan

Indrukwekkende landschappen, lekker eten en goede gids, wat wil je nog meer? 

Veerle Simon

Ideale groepsreis met kleine groep door een prachtig vulkanisch land!

Werner Goossens