Fjadrargljufur Canyon - Niet toegankelijk tot 01/06/19
0 min. leestijd

Fjadrargljufur Canyon - Niet toegankelijk tot 01/06/19

Info van 25/03/2019

Ingevolge zware regenval en veel smeltende sneeuw is de grond doorweekt op de wandelpaden langs de Fjadrargljufur Canyon bij Kirkjubaejarklaustur op zuidkust van IJsland.

In maart waren de wandelpaden al afgesloten, maar heel wat toeristen trokken zich daar niets van aan en gingen naast de afgesloten paden lopen waardoor er nog meer schade aan de vegetatie ontstond.  Enkel als er een ranger ter plaatse was werd het verbod gerespecteerd, maar er is onvoldoende personeel om dit de ganse tijd te doen.
De laatste jaren is het bezoekersaantal sterk gestegen van 150.000 in  2017 naar 282.000 in 2018.  De milieudiensten van het Icelandic Environmental (Umhverfis Stofnun) hebben, net zoals vorig jaar,  beslist om de ganse Fjadrargljufur canyon af te sluiten tot 01 JUNI 2019. Maar ze gaan ook een plan uitwerken om de bezoekers in betere banen te leiden… die het milieu meer beschermen!

Hou hier dus rekening mee in uw planning…

Fjardrargljufur kloof, fjardarglyfur

Fjardrargljufur canyon

Respecteer a.u.b. de natuur: blijf op de paden, gooi geen afval weg maar neem het mee en deponeer het dan in de vuilbakken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen