Autorondreis IJsland             Arctisch IJsland !                     11d/10n

Niet de "klassieke" rondreis van IJsland,  u doet wel de Golden Cirkel en de volledige zuidkust aan als toppers Skaftavll en Jokulsarlon. Maar nadien gaat er  extra aandacht naar de kuststreken en vooral de, in 2019 aangelegde, "Scenic Artic Coastway" aan de noordelijke kusten van IJsland met de schiereilanden Langanes, Tjornes, het Trollen schiereiland en dan natuurlijk Hvitserkur... en het wondermooie schiereiland Snaefellsnes. 

Opgelet: Myvatn en omgeving wordt niet bezocht in deze rondreis,
kies dan eerder voor de 12 daagse Grote Rondrit van IJsland.


UW  PROGRAMMA  IN  DETAIL

Een mooie 4x4 route met uitstekende balans tussen

rij- en bezoektijden gebaseerd op onze expertise,

waarbij  vluchten, huurwagen en alle hotels

voor u gereserveerd en betaald zijn...


Afreis: DAGELIJKS van 01/05 tot 15/09

All wheel drive aanbevolen


Dag 1: Brussel – Keflavík – Hveragerdi (100km)

Dagelijks zijn er vluchten vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík.
Bij aankomst op de luchthaven kan u daar uw huurauto ophalen en vertrekken. Travel 2 Iceland adviseert u om te beginnen met een bezoek aan de Blue Lagoon (reservatie verplicht) en pas nadien door te rijden naar uw hotel in Hveragerdi.
Overnachting in het Hveragerdi, gekend om zijn vele serren!

Geysir       /      Gullfoss

Golden Circle Ijsland

Dag 2: Thingvellir – Gullfoss – Geysir – Thjorsardalur – Hella

Na uw ontbijt kan u eventueel eerst nog de geothermische centrale van Hellisheidi gaan bezoeken, u leert er hoe men van een nadeel een voordeel maakt… Nadien rijdt u via de Kerid krater naar het Thingvellir Nationaal Park waar in de 10de eeuw het eerste parlement ter wereld samen kwam. Maar het is ook de plaats waar de 2 continenten letterlijk uit elkaar drijven.  Vervolgens rijdt U door tot het geothermische gebied van Geysir waar U Strokur bezoekt. Om de 7 à 9 minuten spuwt hij zijn kokende water tot 30 meter de hoogte in... Daarna is Gullfoss met zijn machtige waterval aan de beurt, bijzonder indrukwekkend. Nadien volgt u de Thjorsa rivier en komt u voorbij aan de vulkaan Hekla, een vulkaan waarvan men in de toekomst nog wat “vuurwerk” verwacht…
Na, in totaal, ongeveer 300 km overnacht u in de buurt van Hella.      

Dag 3:
Hella – Vik – Kirkjubæjarklaustur (160 km)

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat de spectaculaire zuidkust op het programma en ontdekt U de Skógafoss- en Seljalandsfoss-watervallen, de zwarte zandstranden in de buurt van het dorpje Vík, de Mýrdalsjökull-gletsjer en Dyrhólaey, een rotsachtige landtong waar papegaaiduikers(*) hun nest maken in de zomer. Check-in en overnachting in de regio van Kirkjubæjarklaustur.


(*) Hou er rekening mee dat Dyrhólaey tijdens in het voorjaar gesloten is, van midden mei tot ongeveer 23 juni)

Ijsland rondreis per huurautoDag 4:  Kirkjubæjarklaustur – Skaftafell – Jökulsárlón – Höfn - Djupivogur (ca. 310 km)

Na het ontbijt in het hotel vertrekt U via het nationaal park van Skaftafell, een oase van groen aan de voet van de gletsjer Vatnajokull, naar de gletsjermeren Fjallsarlon en Jokulsarlon. De volgende halte is dan het  vissersdorpje Höfn maar de fotografen ook zullen Stokksnes willen bezoeken! De regio Hornafjörður is bij uitstek het gebied waar u lekkere langousten en kreeften kan eten… verwittig het hotel dat u wat later zal zijn! Nadien volgt u de ringweg tot Djupivogur waar u overnacht.

Aanbevolen facultatieve excursie: Amfibie boottocht in Jökulsárlon

Dag 5: Djupivogur  -   Raufarhofn (385 km)     

Vandaag ontdekt u de fjorden van IJsland, eerst de zuidoostelijke en via Egilsstadir volgen de oostelijke van het schiereiland Langanes.  Kleine rustige vissersdorpjes en ongelofelijke panorama's wisselen elkaar af: Vopnafjordur, Thorshofn, Pistilfjordur, Kaap Raudanes en Raufarhofn waar u gaat overnachten. 

Onderweg is er heel wat  te zien: van speciale rotsformaties tot eeuwigdurende gevechten tussen zee en rots maar ook IJslandse paarden en  unieke schapen rassen!
Dag 6: Raufarhofn – Kopasker  – Asbyrgi - Husavik ( 215 km) 

In de voormiddag kan u de Arctic Henge bezoeken , een zonnekalender van de Noorse mythologie en dan reist U naar het zuidwesten naar Asbyrgi , gelegen in het Jokulsargljufur National Park, is een canyon in de vorm van een hoefijzer! Volgens de legende is het pootafdruk van Sleipnir, het paard van Odin… U doorkruist het Tjornes schiereiland om aan te komen in Husavik, de zelf uitgeroepen hoofdstad van de walviscruise… de baai van Skjalfandi is rijk aan plankton en daar komen de walvissen op af… Wenst u niet gedurende 3 uur het water op te gaan dan kan u zeker het leerrijke walvissenmuseum gaan bezoeken.  

U overnacht in Husavik.

Dag 7: Husavik - Akureyri - Siglufjordur (175km)

Na het ontbijt vertrekt u naar de Godafoss watervallen mag u zeker niet missen maar en dan rijdt u naar Akureyri, de 2 de grootste stad van IJsland maar zeker de culturele en economisch hoofdstad van de noord-oost kust. Bezoek deze bruisende stad of geniet gewoon op één van hun vele terrasjes! 

Nadien vertrekt u naar het noorden om de # 82 te volgen via de kleine dorpjes Hjaltieri, Dalvik en Olafsfjordur.  De kronkelige kustlijn en de hoge bergen  zorgen er voor dat u na ieder bocht weer een nieuw panorama te zien krijgt….  

En dan komt u aan in Siglufjordur waar u gaat overnachten, bezoek zeker ook het Haring museum, het is echt de moeite waard.

Dag 8: Siglufjordur - Laugarbakki                (290km)  Ontbijt, het schiereiland is ook gekend als Trollen Schiereiland omwille van zijn vele speciaal ogende  rotsformaties, hoge bergen en diepe dalen die zorgen er voor een uniek decor.... Maar ook cultureel komt u er aan uw trekken: in  Holar kan u artefacten  zien die tot 9 eeuwen oud zijn, u kan Saudarkrokur een 12de eeuwse veldslag mee beleven in virtual reality... maar wel beklijvend! 

Ook de site van Glaumbaer en één van de 6 Turfkerkjes kunnen bezocht worden... en dan kan u ook Hvitserkur bezoeken, een rotsformatie of een versteende neushoorn-trol ? 

 Overnachting in de regio van Laugarbakki.


Dag 9: Laugarbakki – Snaefellsnes       (350km)

Na het ontbijt vertrekt u naar het westen naar het schiereiland  Snaefellsnes, er is heel wat te bezoeken... de toppers zijn Kirkjufell, Hellnar, Arnarstappi, Djupalonssandur, Stapafell, Stykkishólmur... en natuurlijk heel wat vulkanen

en oude lavavelden. Niet voor niets zei Jules Vernes dat in dit gebied er een deur was naar de hel!  Overnachting aan de westelijke kant van het schiereiland.


Rondreis Ijsland self drive

Dag 10: Snæfellsnes schiereiland – Borgarfjörður – Reykjavík (ca. 200 km)

Ontbijt in het hotel. Vandaag  werkt u  het mooie Snæfellsnes schiereiland verder af en na de middag zet u dan koers naar de Eldborg krater en via de Hvalfjörður tunnel (gratis) steekt u door naar Reykjavik.
Overnachting in Reykjavik, wij geven u graag een paar aanbevelingen van restaurants waar wij zelf al zijn gaan eten ...

Er is in dit programma geen tijd om Reykjavik stad te bezoeken, een halve dag is ruim voldoende... Wenst u toch Reykjavik te bezoeken dan kan u best één dag toevoegen en komt u op 12 dagen. Contacteer ons als u dit alternatief wenst.

Dag 11: Keflavík – Brussel 

Vroeg ontbijt in het hotel, vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.  Maar eerst levert U de huurwagen terug in aan de luchthaven van Keflavik

Prijs per persoon bij 4  personen in Dacia Duster 4x4

onderschrijf onze 0 € eigen risico polis voor de huurwagen.

Zo wordt u 100 % ontzorgd en u kan 200% genieten! 

Comfort

2.862 €

in 2 dubbele kamers

25/06 – 26/08/2024

Economy

 2.470 €

in 2 dubbele kamers
25/06 – 26/08/2024

Basic

 2.296 €

in 2 dubbele kamers
25/06 – 26/08/2024

3.332 €

Bij 2 personen per Dacia Duster 

2.940 €

Bij 2 personen per Dacia Duster 

2.767 €

Bij 2 personen per Dacia Duster 

Comfort =   U logeert in comfortabele hotels of guesthouses met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer. In Reykjavik logeert u in een 4 sterren hotel.
Economy = U logeert in degelijke, eenvoudige, standaard hotels of guesthouses zonder veel luxe maar met private faciliteiten  en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.

Basic =        idem maar zonder privé faciliteiten, dus gedeelde douches & wc’s op de gang.

Wat zit er in de prijs van de rondreis ?

 • 10 overnachtingen op basis van de gekozen logiesklasse, op basis van dubbele kamer met ontbijt

 • 10 x 24u Huurwagen in het gekozen type (of gelijkwaardig) van aankomst tot vertrek Keflavik Airport
 • Inclusief: omniumverzekering CDW, onbeperkt aantal  kilometers, 2 bestuurders, locale BTW
 • ONBEPERKT WIFI in de auto zodat u de GPS  van uw GSM of Google maps  kan gebruiken.  
 • Toegang tot onze APP waarin +- 1.500 locaties & bezienswaardigheden zijn opgenomen, inclusief info 
 • Dagelijkse routekaart van hotel tot hotel via de bezienswaardigheden van die dag
 • Voorafgaande aan uw reis ontvangt u een uitgebreid informatie pakket per PDF, met heel wat praktische tips en weetjes
 • Een 24u/24u en 7op7 bereikbaar noodnummer (Engelstalig)

Wat is NIET inbegrepen in de rondreis :

 1. Vluchten naar en van IJsland, vraag ons de actuele prijs op voor de data van uw keuze.
 2. Toegangsgelden van de sites, de meeste zijn gratis toegankelijk
 3. Middagmaal & avondmaal en alle dranken
  1. Brandstof & parking voor de huurwagen
  2. Verlaging vrijstelling huurauto = 6 €/dag 


Deze reis is mogelijk van 01/05 tot 15/09 en kan gerealiseerd worden voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 of meer personen en met diverse huurauto's  van klein tot groot, gewoon of 4x4

Alle vermelde prijzen zijn in EURO.


             U geniet KORTING   voor afreizen van        

             01/05 tot 24/06  en van 26/8 tot 20/09        
               


Een vraag of een offerte ?