4x4 Autorondreis IJsland               Door en Rond IJsland !                     9d/8n

Tijdens deze self drive rondreis per 4x4 huurwagen gaat U letterlijk door IJsland waarbij u de F-wegen gaat gebruiken.

Het binnenland via de Kjolur piste is een andere wereld dan wat u langs de Ringweg kan zien...
 Deze trip combineert het beste van 2 werelden tot een fascinerende ervaring waarbij de ruwe natuur zorgt voor een ongelofelijke afwisseling aan indrukwekkende landschappen ... 


UW  PROGRAMMA  IN  DETAIL


Een mooie 4x4 route met uitstekende balans tussen

rij- en bezoektijden gebaseerd op onze expertise,

waarbij  vluchten, huurwagen en alle hotels

voor u gereserveerd en betaald zijn...


Afreis: DAGELIJKS van 20/06 tot 15/09

Enkel mogelijk per 4x4


Dag 1: Brussel – Keflavík – Hveragerdi (100km)

Dagelijks zijn er vluchten vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík.
Bij aankomst op de luchthaven kan u daar uw huurauto ophalen en vertrekken. Travel 2 Iceland adviseert u om te beginnen met een bezoek aan de Blue Lagoon (reservatie verplicht) en pas nadien door te rijden naar uw hotel in Hveragerdi.
Overnachting in het Hveragerdi, gekend om zijn vele serren!

Travel2iceland rondreis pr huurauto

Golden Circle rondreis per huurauto

Dag 2: Thingvellir - Geysir - Gullfoss   (ca. 240 km)

Na uw ontbijt trekt u er op uit: uw eerste stop is het Thingvellir Nationaal Park waar in de 9de eeuw het eerste parlement ter wereld samen kwam. Maar het is ook de plaats waar u de 2 continenten letterlijk uit elkaar ziet drijven. Nadien rijdt U door tot het geothermische gebied van Geysir waar U Strokur bezoekt. Om de 7 à 9 minuten spuwt hij zijn kokende water tot 30 meter de hoogte in... Enkele kilometers verder bezoekt u Gullfoss met zijn machtige waterval, een mooie afsluiter voor deze leerrijke dag want u overnacht in deze omgeving.

Dag 3: Kjölur piste – Hveravellir – Skagafjördur 230km  

Vandaag staat de mooie Kjölur hooglandroute op het programma, deze 4x4 gravel piste brengt U door het ruige binnenland en bezorgt u ongelofelijk mooie landschappen.  U rijdt tussen de Langjökull- en Hofsjökullgletsjers  door het actieve vulkanische gebied van Kerlingarfjoll en Hveravellir waar u heel wat vulkanische activiteit kan bewonderen... Via  de Skagafjördurvallei komt u aan de noordkust. Dit gebied is een rijk landbouwgebied en U zal er dan ook heel wat IJslandse paarden aantreffen.

Travel2Iceland 4x4 rondreis

Hveravellir

Godafoss


Dag 4: Akureyri – Mývatn (190km)

Ontbijt in het hotel. U volgt de ringweg Nr 1  tot de kleurrijke stad Akureyri, de 2de grootste van IJsland en een belangrijke economisch centrum. Na een kort bezoek aan Akureyri steekt U door tot de Godafoss waterval.  

Maar iets verder ontdekt u het fantastisch mooie natuurreservaat rond het Mývatn meer zoals Namaskard en de wonderbaarlijke lavaformaties van Dimmuborgir of de pseudokraters in Skútustadir. Om nog maar te zwijgen over de Hverfjall krater... Absoluut de moeite waard!

Dag 5: Myvatn – Husavik – Asbyrgi – Dettifoss - Egilsstadir (320 km)

In het kuststadje Húsavík kan u eventueel een boottocht of RIB maken om te gaan zoeken naar walvissen, maar het Jökúlsárgljúfur Nationaal Park en de Ásbyrgi canyon zijn zeker de moeite waard. Onderweg kan U ook Dettifoss, Europa’s grootste waterval qua debiet, bezoeken.
Maar dan moet u naar het zuiden via het dorre hoogplateau om aan te komen in Egilsstadir waar u gaat overnachten.  Als u nog tijd en zin heeft kan u eventeel nog gaan wandelen tot aan de Hengifoss waterval. 

Soms kan je dit meemaken!

Dettifoss

4x4 rondreis door IJsland

Dag 6: Oostfjorden - Höfn (300km) 

Na het ontbijt in het hotel volgt U de steile bergweg Almannaskard (tot 16% graden) naar boven, van waar u een prachtig uitzicht heeft over de Vatnajökull gletsjer, de grootste gletsjer van Europa.
Via de Oostfjorden komt U, na heel wat bochtenwerk, aan in Höfn waar u overnacht. Onderweg kan u zelf kiezen voor een korte of langere weg...  u kan bij Höfn ook een bezoek brengen aan de minder gekende Djupivogur waterval.   Wat u ook kiest, Höfn is de hoofdstad van de kreeften, een aan te bevelen lekkernij...  probeer eventueel een pizza met kreeft!

Dag 7: Hofn - Jökulsárlón – Skaftafell – Kirkjubæjarklaustur (220km)

Met de Vatnajökull op de achtergrond bereikt u het Jökulsárlón gletsjermeer, waar grote stukken ijs ronddrijven in een meer richting zee. Spijtig genoeg is er een puindrempel aan het strand en dus kunnen ze er niet uit... Een boottocht is een aanrader! Iets verder heeft u ook Fjallsarlon, idem maar de kleinere versie waarbij je wel ziet hoe de gletsjer zich in het meer gooit! Een volgende topper is het Skaftafell Nationaal Park, waar u prachtige wandelingen kan maken.


Fjallabaksleid F208 route

Dag 8: Fjallabaksleid - Landmannalaugar – Reykjavík (240km)

Vandaag staat een absolute topper op het programma: een zeer spectaculaire 4x4 rit naar het binnenland via de Fjallabaksleid hooglandroute F208 naar Landmannalaugar. De natuur is hier van een uitzonderlijke schoonheid... dit is dan ook een afsluiter van formaat...

​Heeft u geen zin om deze zware rit te doen ?

Dan is er een alternatieve route via de ringweg langs de zuidkust via indrukwekkende lavavelden, enorme rivierdelta’s en weidse zwarte zandstranden. Een bezoek aan kliffen van Dyrholaey met zijn papegaaiduikers is zeker de moeite waard, net zoals de watervallen van Skógafoss en Seljalandfoss. Overnachting in Reykjavík.

Dag 9: Keflavík – Brussel 

Vroeg ontbijt in het hotel, vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam of Parijs.  Maar eerst levert U de huurwagen terug in aan de luchthaven van Keflavik

Prijs per persoon bij 4  personen in Dacia Duster 4x4

Inclusief  0 € eigen risico polis voor de huurwagen.

Kortom u wordt 100 % ontzorgd en u kan 200% genieten!

Comfort

1.502 €

in 2 kamers

25/06 – 26/08/2022

Economy

 1.326 €

in 2 kamers

25/06 – 26/08/2022

Basic

 1.134 €

in 2 kamers

25/06 – 26/08/2022

1.796 €

Bij 2 personen per Dacia Duster

1.620 €
Bij 2 personen per Dacia Duster
1.428 €
Bij 2 personen per Dacia Duster

Comfort =   U logeert in comfortabele hotels of guesthouses met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.  In Reykjavik logeert u in een 4 sterren hotel.
Economy = U logeert in degelijke, eenvoudige, standaard hotels of guesthouses zonder veel luxe maar met private faciliteiten en op basis van kamer met ontbijt in dubbele kamer.

Basic =        idem maar zonder privé faciliteiten, dus gedeelde douches & wc’s op de gang.

Wat zit er in de prijs van de rondreis ?

 • 8 overnachtingen op basis van de gekozen logiesklasse, op basis van dubbele kamer met ontbijt

 • 8 x 24u Huurwagen in het gekozen type (of gelijkwaardig) van aankomst tot vertrek Keflavik Airport
 •  Inclusief: omniumverzekering CDW, onbeperkt aantal  kilometers, GPS, 2 bestuurders, locale BTW
 • U ontvangt een tablet in bruikleen met een gedetailleerd interactief infopakket (NL-talig)  en uw routekaart (Engelstalig)
 • Voorafgaande aan uw reis ontvangt u een uitgebreid informatie pakket per PDF, met heel wat praktische tips en weetjes
 • Een 24u/24u en 7op7 bereikbaar noodnummer (Engelstalig)

Wat is NIET inbegrepen in de rondreis :

 1. Vluchten naar en van IJsland, vraag ons de actuele prijs op voor de data van uw keuze.
 2. Toegangsgelden van de sites, de meeste zijn gratis toegankelijk
 3. Middagmaal & avondmaal en alle dranken
 4. Brandstof voor de huurwagen


Deze reis is mogelijk van 20/06 tot 19/09 en kan gerealiseerd worden voor 1, 2, 3, 4, 5, 6 tot 7 personen en met diverse 4x4 huurauto's  van middelmatig tot groot, maar in geen geval met een gewone wagen.

Alle vermelde prijzen zijn in EURO.


 •      KORTING  van 27/08 tot 19/09       

Een vraag of een offerte ?

Ijsland Rondreis per 4x4 huurwagen